Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, ako sa píše v niektorom z komentárov k tomuto filmu, že nebol vydarený už v dobe svojho vzniku. S odstupom času po opätovnom pozretí môžem ten názor iba potvrdiť. Pravdou však je, že existujú oveľa horšie filmy. Celý nápad má k názvu Voskové múzeum a pointe takéhoto príbehu ďaleko, ide skôr o tú druhú časť názvu, stratení v čase. Počas príbehu uvidíme hneď niekoľko odkazov na rôzne úspešné filmy, z nich najlepšie vyšli tvorcom "napodobneniny" filmov The Haunting (hlavne striedanie čiernobieleho spracovania s atrapou Votrelca bolo silnejšou stránkou filmu) či Nosferatu, niektoré prestrihy na Godzillu či Star Wars boli skôr trápne. Celkovo druhé pokračovanie za prvým zaostalo, pomerne výrazne.Udelených 50% od užívateľov čsfd je odrazom kvality filmu, ktorý je spolovice tak zlý ako dobrý... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se fanoušci prvního dílu dočkali pokračování, které se nese poněkud odlišnějším duchu, než tomu bylo minule. I zde sledujeme jakousi variaci na hororovou komedii, plnou suchého černého humoru, ale tentokrát do toho všeho tvůrci přimíchali ještě pořádnou dávku fantasy, což ve finále filmu docela uškodilo. No vlastně jak se to vezme, protože ani jednička nebyla zrovna cool. Tedy alespoň pro mou osobu. I tentokrát jsem tak musel doslova přetrpět další dávku nudných a místy až trapných scén, při kterých jsem se ani moc nezasmál. Přesto musím uznat, že i zde se čas od času objevilo něco, co upoutalo mou pozornost. Na úkor smíchu však vzala za své kvalita speciálních efektů a nešlo si nevšimnout nepříliš vábivé gumovitosti masek. Někomu to možná nevadí, ale já bych přece jenom už v roce natočení očekával něco navíc. To samé se dá říci i o místy až teatrálních hereckých výkonech, které se alespoň místy pokusili trochu vylepšit známé tváře. Waxwork 2 by se měl brát s nutnou nadsázkou, ale z trochy srandy se bohužel nedají dělat zázraky. U někoho to možná zabere a určitě ne každý bude souhlasit s mým hodnocením, ale já jsem z toho moc odvařený nebyl. Popravdě jsem se většinu času nudil a víckrát si to už asi nepustím. ()

Reklama

Stocki odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty Tondo kolenatej, jsem vůbec rád, že jsem to dokoukal. Už jednička mě nijak nenadchla, přesto jsem dal dvojce šanci a chtěl jsem ji vidět. Jenže pokračování už je vážně zoufalé, k zasmání už zde není nic. Jen jednou jsem se pousmál (sůl a ocet), jinač to bylo spíše k pláči. Z hororových prvků zde nic nehledejte, očekávejte jen pobíhání sem a tam a úžasné souboje na život a na smrt. Je mi líto, tohle je odpad! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Keď sa mám priznať tak musím uznať že prvý diel Voskové múzeum bolo lepšie vo všetkom, v tejto časti mi hlavne vadil ten stredovek. Začiatok dobre navnadí pokračuje to kde prvý diel skončil tá ruka nemala chybu :D. Prekypujú tu scénky aj s iných filmov napríklad Votrelec, Godzilla, Usvit mrtvých a Upír Nosferatu. Objaví sa tu v jednej scénke aj Bruce Campbell keď mu sup bude žrať telo. Keď to mám zhodnotiť musím uznať že prvý diel bol ovela zábavnejší. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme Markizácka nostalgia z čias, keď ešte pravidelne v piatok dávali horory, plus videopožičovňová VHSka. Vidieť to po rokoch krásne zremasterované je zážitok sám osebe. Technicky je to o stupienok ďalej ako skvelá jednička, vidno, že Anthony Hickox bol fanúšik hororov a talent, lenže... Veľkú časť tu zaberá stredoveký segment, nezáživný a do filmu sa tónom nehodiaci, ak nepočítam jednu parádnu gore scénku na konci. Ok, ak by sa to skrátilo, ale prečo dostal najnudnejší príbeh najviac priestoru? No, to sa už nedozvieme. Inak svižná, vtipná early 90s zábava, oplívajúca tou sladkou dobovou atmosférou, so skvelými maskami a gore FX(ale zasa kľudne sa mohlo pridať, o žiadny gorefest sa nejedná). Hlavná hrdinka čarokrásna, linka s Bruceom Campbellom best, sama sa pohybujúca ruka a drvič na odpadky a následný gejzír nezabudnuteľný. Dawn of the dead pocta skvelá, "Alien" správne brakový a zábavný. Škoda, preškoda nudnej mediaval časti, ale aj tak videokazetové béčko s ambíciami a srdcom na správnom mieste! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama