Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film měl předpoklady k tomu, aby byl opravdu krásný. Bohužel, výsledek zůstal někde na půli cesty a těžko říct, proč. Nevím jestli Kingova knižní předloha byla sama o sobě výrazně slabší, nebo jestli pochybyl režisér a hlavně scénárista, ale každopádně je viditelné, že vyprávění je příliš táhlé a opravdové okouzlení příběhem tak přichází až v samotném závěru.Škoda... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bobby Garfield se vrací do míst, kde prožil celé své dětství s přáteli Sullym a Carol. Také nachází dům ve kterém žil, a osvěžuje si příběh tajemného nájemníka, který nějaký čas v jejich domě bydlel. Ted Brautigen (Anthony Hopkins) se za těch pár měsíců stihl Bobbymu stát - pokud ne téměř otcem - tak velmi dobrým přítelem... Film by byl docela fajn, kdybych - bohužel - již dříve nečetl knižní předlohu Stephena Kinga (mimochodem jedna z mála, které nejsou hororové). Film bohužel zpracovává jen první část knihy, ostatní okázale ignoruje (možná čekal Hicks na přijetí tohoto filmu veřejností a kritikou, a pak by případně zbytek dotočil jako pokračování?). Na druhé straně musím uznat, že se Hicksovi podařilo docela dobře zvolit obsazení jak Teda Brautigena - Anthony Hopkinsem, tak i mladého Bobbyho Antonem Yelchinem. A jako plýtvání hereckým talentem bych nazval obsazení Davida Morseho do role "staršího" Bobbyho... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Úvodem třeba říct, že název je hrozně zavádějící - film je ve skutečnosti adaptací novely Ničemní muži ve žlutých pláštích a s novelou Srdce v Atlantidě nemá nic společného. Jinak film je to poměrně zdařilý, nejlepší na něm je, že se povedla zachytit nálada, jakou má samotná novela, takovou posmutnělou, melancholickou, vzpomínka na něco, co už nikdy nebude. Hopkins mi do role přesně sednul, i Anton Yelchin byl koukatelný a nelezl na nervy, jak se často u dětských představitelů stává. Film se často potácí mezi nudou a tajemnem, někdy je ta hranice skutečně tenká. Znalec předlohy se samozřejmě lépe orientuje, myslím, že neznalec se trošku ztrácí. Jinak ten konec byl nechutně přeslazený, takový hodně viditelný doják, prostě všichni plačte. SPOILER Navíc nechali umřít Carol, se kterou se Bobby na konci knihy setká KONEC SPOILERU. Nevím, jsem na rozpacích, dávám tři. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Uniklo mi něco? Myslím, že ne. Ono se tam toho jen stalo tak málo. Co mě ale mrzí nejvíc, tak to, že tam nejsou vysvětlené určité souvislosti - kdo jsou ti Ničemní muži (nebo Nízcí lidé?... prostě Low Men) a proč po Tedu Brautiganovi vlastně jdou? Už jen to, že si musíme domýšlet věci jako co má vlastně za schopnosti a jaktože je od něj pochytil i ten chlapec, je podané dost odfláknutě, že musíte dávat setsakramenskej pozor, abyste to zachytili. Částečně znám postavu Teda Brautigana z Kingovy série Temná věž, takže vím, jak nás film o dost věcí ochudil... nebo spíš nechal si je pro sebe. I když ona je taková už i ta samotná povídka, kterou jsem nečetl - prostě Tedovu pravou identitu neodhalí. Ale má dostatečnej potenciál zaujmout? Podle mě moc ne. Nevím, možná se mýlím. Ale taky vím, jak dokáže lidstvo Kingovi podlejzat za cokoliv, co napíše, nehledě na kvalitu. Je pravda, že to mizerné dětství (se záblesky štěstí), ten vztah s matkou, rivalita s partou tyranů (trochu připomínající Kingovo "To") a seznámení se záhadným nájemníkem, to vše je tak nějak retro pěkné. Vůbec mi k tomu ale neseděl název Srdce v Atlantidě - ve filmu se o Atlantidě sice mluví, ale kontext chybí, bych řekl. Nehledě na to, že jsem se dozvěděl, že v Kingově povídkách jde o karetní hru "Srdce", takže úplně mimo tento film. S čím jsem spokojený, tak samozřejmě Anthony Hopkins a celkově ta atmoška, ale vždy mě prudí, když divák musí tápat, i když by nemusel. Proto hodnotím tak nízko - nebo proto, že jsem Nízký muž? Jinak nejvíc mě na celém filmu překvapilo, že píseň "Only you" není od Elvise Presleyho, ale od The Platters. To jsem se opravdu dozvěděl až nyní... a myslím, že hromada lidí také žije v iluzi, že to zpívá King of Rock and Roll. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)
  • Bronislau Nagurski, o kterém vypráví Ted ve filmu, byl skutečný hráč amerického fotbalu. Událost, kterou Ted popisuje, se opravdu stala v roce 1943, kdy fotbalové týmy měly nedostatek hráčů. Nagurski se vrátil ke svému bývalému týmu Chicago Bears na jednu sezónu a dal tento legendární touchdown na finálovém zápase proti Washington Redskins. (Othello)
  • Záhadný název filmu dává více smyslu, pokud známe knihu. Idea knihy „Hearts in Atlantis“ je o generaci, která selhala před tisíci lety v Atlantidě a slíbila si, že tentokrát lásku přinese do naší doby, ale nedokázala splnit svůj slib a ideály. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama