Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film z prostredia 50.rokov. Dej sa odohrával o niečom inom než som predpokladal. Ako sa píše aj v obsahu - muž sa dozvie o smrti dvoch jeho priateľov z detstva a tak sa dostávame o viac ako 45 rokov do minulosti. Lenže i keď sa minulosť začína pohľadom na troch kamarátov, film je skôr o priateľstve chlapca a starého neznámeho muža. Tým sa absolútne vytratila tá smutná časť, keď muž dostal oznámenie o smrti jeho priateľa z detstva. Je to len chyba krásy. Inak sa nemôžem na nič sťažovať. Dostal som film plný lásky, skvelej rock n rollovej hudby a s pekným príbehom. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Nevím co napsat. Právě jsem to dokoukal. Jsem dojat. Ten závěr mne dostal. Chtělo se mi plakat. Moc krásný film. Samozřejmě jsou lepší Kingovy filmy, které mě dojaly více a u kterých jsem na konci opravdu plakal, např.: Zelená míle, Věznice Shawshank atd...., ale musím říci, že je tohle jeden z nejkrásnějších "Kingových" filmů. Zanechal ve mne opravdu velký dojem. Musím pochválit soundtrack, který se mi moc líbil a skvělé herecké výkony !! Nádhera. :::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hicksovi se podařilo zachytit to zvláštní kouzlo dětství, jež je prosyceno radostí, bezstarostností a nadějí, rovněž však smutkem, ležmi dospělých, strachem, ztrátou, zklamáním a hlavně spoustou magie a tajemna. To je přesně to, o co tu jde. Knihu jsem nečetl a možná bych šel s hodnocením níž, kdyby ano. Jednoznačně mě ale tento film dostal, je plný skvělých hereckých výkonů, jimž pochopitelně vévodí Anthony Hopkins, známé písničky jsou využity na těch nejpravějších místech a veškeré lokace mě uvedly do nostalgie, aniž by se vůbec něco dělo... Neřekl bych, že filmu chybí emoce, jak zde někteří tvrdí. Mě například film třikrát téměř rozbrečel. Jsem nadšen a dávám za pět, až přečtu Kinga, možná přehodnotím. Každopádně je jasné, že takovéhle příběhy umí napsat jen on, když se vzdá všech mrtvol a sekačem a mandlů na prádlo:-) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ!!!! po Shawshanku a Zelené Míli brilantně zpracovaný King, tohle jsem tedy vážně nečekal. Ihned po shlédnutí se mi film objevil v mojí top 10 - tak emočně rozerván jsem nebyl už hodně dlouho. Anton Yelchin (kdo to proboha je) , v době natáčení sotva 12letý kluk, tu předvádí pro mě nejlepší dětský herecký výkon ever ! A samozřejmě Anthony Hopkins v roli tajuplného staříka, opředeného tajemstvími...člověk si v průběhu filmu pořád říká, taková příjemná oddychovka, podpořená právě sametovým hlasem velkého vypravěče A.H., jak to asi může skončit - a ten konec je ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.......skvělý je slabé slovo a nejhorší na tom všem je, že pokud bych chtěl trochu komentovat, o co jde, nevyhnu se bohužel spoilerům. Takže se na to každý prostě musí podívat - jediné, co mě mrzí ve zdejší komunitě, je podhodnocený rating ani ne na 75 %, kde mnoho komentujících praví, jaká je to hrozná nuda...Pravdou je, že Kinga nepochopí úplně každý................... moje hodnocení = 10 z 10. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný snímek s Anthony Hopkinsem v jedné ze svých nejlepších rolí. Předloha samotná od Stephena Kinga je vybočením z řady jeho tajemných hororů, což ji ale vůbec v ničem neznehodnocuje - sice se není moc čeho bát a napřiprozené jevy jsou zde také poskrovnu (vyjma trošky telepatie), ale právě díky tomu na tom všem něco je. Něco víc, co řadí tento počin mezi jedno z mých nejoblíbenějších děl. Mohl bych sice začít tento film porovnávat s knihou (jejíž příběh řádně očesal), ale proč? Film sám o sobě je výborný - takže není, co řešit. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Jméno Ted Brautigan je pravděpodobně narážka na dva významné autory z šedesátých let: Teda Berringana a Richarda Brautigana. (Othello)
  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)
  • Konec filmu je opět převzat z jiné Kingovi povídky a to z „Heavenly Shades of Night Are Falling“ (česky Nebeské stíny noci padají, též vyšla ve sborníku Srdce v Atlantidě). V původní verzi se dospělý Bobby ještě jednou setká s Carol, která se účastní násilných protestů proti válce ve Vietnamu. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama