Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hicksovi se podařilo zachytit to zvláštní kouzlo dětství, jež je prosyceno radostí, bezstarostností a nadějí, rovněž však smutkem, ležmi dospělých, strachem, ztrátou, zklamáním a hlavně spoustou magie a tajemna. To je přesně to, o co tu jde. Knihu jsem nečetl a možná bych šel s hodnocením níž, kdyby ano. Jednoznačně mě ale tento film dostal, je plný skvělých hereckých výkonů, jimž pochopitelně vévodí Anthony Hopkins, známé písničky jsou využity na těch nejpravějších místech a veškeré lokace mě uvedly do nostalgie, aniž by se vůbec něco dělo... Neřekl bych, že filmu chybí emoce, jak zde někteří tvrdí. Mě například film třikrát téměř rozbrečel. Jsem nadšen a dávám za pět, až přečtu Kinga, možná přehodnotím. Každopádně je jasné, že takovéhle příběhy umí napsat jen on, když se vzdá všech mrtvol a sekačem a mandlů na prádlo:-) ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Knihu od Stephena Kinga som nečítal,takže porovnávať nemôžem.Film je predovšetkým o láske,nie síce o vášnivej láske,skôr o nevinnej,ale pravej láske.Zaujímavé je priateľstvo starého muža s malým chlapcom,muž mu je skôr ako otec,a chlapec ho má radšej ako svoju matku,ktorá naňho nikdy nemá čas.Tento film má sílu diváka vrátiť späť do detstva,keď sa zdalo že všetko je oveľa jednoduchšie.Je to dobrý film pre každého,kto má rád akýkoľvek žáner,bez rozdielu.Ako pre deti,tak aj pre dospelých.Film plynie pomalým tempom,nikde sa neponáhľa,ale napodiv to vôbec nevadí ako v iných filmoch.Po skončení filmu si mnohý spomenú na svoje detstvo,aký sme boli,keď sme boli deti. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s ostatnými Kingovkami je táto asi najmenej "Kingovská". Mysteriózny charakter je tu síce zachovaný, ale nie až v takej miere ako som pri Kingovkách zvyknutý. Dejová linka si tu v porovnaní s ostatnými dielami tohto autora ide svojou vlastnou cestičkou, pričom pozornosť zameriava i na politické podhubie tej doby (50. roky), konkrétne na americký antikomunizmus a mccarthismus. Ako vidno ľudské práva sa v tých časoch porušovali na oboch stranách. Príbeh ako taký ma síce moc nenadchol a ani A. Hopkins sa tu po hereckej stránke nejak nepretrhol, avšak dokázala si ma získať aspoň atmosféra snímku, aj keď zase v konečnom zúčtovaní sa nedostavili žiadne výraznejšie emócie, skrátka ako rýchlo prišlo tak aj rýchlo odišlo. O mesiac už nebudem vedieť o čom to bolo. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. Předlohu od Kinga jsem v tomto případě neznal, ale pokud jde o filmové zpracování Srdcí v Atlantidě, tak to mě.. inu, chytlo u srdce a nesmírně dojalo. Krásné výkony všech zúčastněných (Anthony Hopkins ale samozřejmě kraluje - pro mě jedna z jeho nejlepších rolí), velmi zajímavá zápletka, dojemná i napínavá se skvěle napsanými dětskými charaktery (což ostatně Kingovi šlo vždycky) a nádhernou dobovou atmosférou. Snad jedině to mohlo být delší, aby se aspoň o něco víc vysvětlili ti muži v černém. Jinak si ale nemám na co stěžovat, Anton už v té době předvedl, jaký talent v něm dřímá a celé je to prostě velmi milé a nesmírně lidské. Nadpřirozena je tu velmi pomálu, ale právě v těchto věcech spočívá Kingovo opravdové mistrovství - a tento film, ať je od předlohy jakkoliv odlišný, je výtečný. 85%. PS: Opět další matka, která se chová jako kráva. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Určitě jí jednou políbíš. Podle toho budeš soudit ostatní polibky a zjistíš, že takové už nikdy nebudou." ...Působivé vyprávění o návratu do vzpomínek na první přátelé z dětství, na chuť prvních polibků, na nezapomenutelné setkání, které otevřelo oči a nechalo do nich vstoupit budoucnost. Forever Young Anton Yelchin இڿڰۣ-ڰۣ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Mika Boorem hrála jak Carol, tak její dceru Molly. (Othello)
  • Hope Davis a Anton Yelchin si zahráli role matky a syna také ve snímku Charlie Bartlett (2007). (oje)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama