Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nemělo s předlohou absolutně nic společného. Ale nudný sobotní večer dokáží Stepfordské paničky docela zpestřit. Tedy žádné veledílo to není, ale dá se to vydržet¨. Hlavně asi kvůli skvělým hereckým výkonům - hlavně "trio" Nicole Kidman, Bette Midler a Roger Bart dokázalo pobavit. A líbila se mi i hudba, která jako kdyby vypadla z dílny Dannyho Elfmana... Jen toho patosu na konci možná bylo příliš. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Pokud vám leze na nervy příliš emancipovaná ženuška nebo vám nepřipadá dostatečně čerstvá, zajeďte si do Stepfordu a nechte si jí upravit. Rázem jí zbavíte vytahaných tepláků i povadlých předností..k tomu vám navaří, uklidí, bude vždy po ruce i po vůli. Jedinou nevýhodou je, že se může občas samou dokonalostí zavařit, ale na to si zvyknete stejně rychle, jako na její úsměv připomínající zdařilou lobotomii. Škoda, že Paničky míchaly žánrový guláš tak dlouho, až z něj zbyla jen nemastná,neslaná polévka. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a až dosud neviděl ani původní filmovou verzi ze 70. let. Nemusím tedy řešit věčný problém jak hanebně a přímo svatokrádežně naložil scénárista a režisér s posvátnými vzory. Odklonit se od původního žánru a natočit sci fi komedii považuji za velmi rozumný nápad, podobný námět se dnes už vážně brát nedá. Otevřeně se přiznám, že jsem se bavil víc, než u většiny současných komedií, což ovšem nutně neznamená, že by paničky byly plné originálního, jiskřivého humoru. Spíš se projevuje můj kladný vztah ke sci fi a co se rádo mívá, to se taky rádo shazuje. Ozova režie je v rámci jeho možností v pohodě, slabiny jsou spíš ve scénáři. Herecké obsazení slušné a v případě Nicol Kidmen dokonalou trefou do černého. Celkový dojem 55 % ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že původní The Stepford wives jsem neviděl a rozhodně se to chystám napravit. Protože s tímto - sice trochu feministicky laděným - zajímavým tématem si Frank Oz ne zcela poradil. Udělat komedii nebyl zrovna ideální nápad..a nezachránila to ani Nicole Kidman. "'I'm going to use a pinecone as the baby Jesus this year.' 'And I'm going to attach a pinecone to my vibrator and have a really merry Christmas!'" ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dám 3* za tú vizuálnu nádheru, ale inak veľké sklamanie. Prvé sklamanie z prerobenia hororovej knižnej predlohy, ktorá dýcha napätím a atmosférou plnou strachu, na plytkú komédiu, ktorá o napätie len zľahka zavadí. Druhé sklamanie pramení zo záveru filmu, ktorým pôvodný príbeh spláchli niekam do kanála. Som si istá, že scenárov k ľahko futuristickým rodinným komédiám sa v Hollywoode povaľujú stovky a vôbec nebolo treba siahať po legende Iru Levina a kaziť ju naivným hollywoodskym pozitivizmom, takým typickým pre tuctové romantické komédie. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Walter (Matthew Broderick) ve filmu odkáže na píseň „The Wind Beneath My Wings“. Tou se proslavila Bette Midler, která taktéž účinkuje ve filmu. (imro)
  • Na začiatku filmu, keď ženy cvičia, zaznieva pieseň "1975", čo je odkaz na rok vydania pôvodnej verzie Stepfordských paničiek. (misterz)

Reklama

Reklama