Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(více)

Recenze (89)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie. Odlišný pohľad na sovietsku inváziu do Afganistanu prostredníctvom jednej epizódy. Film v ktorom nie je núdza o napätie, a v ktorom hlavnú úlohu hrá tank, má mierne pretiahnutú stopáž, okaté rozdelenie postáv na dobrých a zlých, málo realistický záver a obsahuje tiež niekoľko scenáristických kiksov. Herci svoje úlohy zvládajú bez problémov a keďže som film videl s dabingom, nemusím riešiť zásadný problém časti užívateľov - prečo Rusi hovoria po anglicky. ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

Absolutně jednoduchý příběh o jednom ztraceném sovětském tanku, který je pronásledován skupinkou Talibanců. Jelikož jde o americký film o sovětské okupaci Afghánistánu, očekával jsem silnou proti-ruskou propagandu. Ta se tam sice objevila, ale kupodivu pouze krátce na konci filmu: "Chtěl jsem být dobrým vojákem. Ale nemůžu být dobrým vojákem, pokud jsem ve špatné válce. Vždyť my se zde teď chováme jako fašisti." Celý film se zaměřuje zejména na psychologickou reakci postav na prostředí nehostinného Afghánistánu a na minimalistické detaily války, ať již šlo o scénu s otrávenou studní nebo se zvířaty na radaru. Afghánistán je skutečně divným, trpkým a krutým místem na světě, a přesně tak to Beast of War podává. Bez cenzury a s hrůzostrašnou upřímností. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vstříc hlubinám válečného šílenství skrze „conradovskou“ cestu vyprahlými nekonečnými dálavami. Fascinující je především hudební Ishamův podkres, který jako by vypadl z osmdesátkového plíživého horroru, což v ruku v ruce s táhlými záběry na respekt budící kamenitou poušt vytváří podmanivě znepokojivou atmosféru, díky které není problém pochopit zkratkovité (a mnohdy i nelogické) jednání postav balancujících na hraně (a v některých případech již za hranou) příčetnosti. K výtkám snad jen ta „echt znělá emeričtina“ z úst sovětských bohatýrů a úvodní třetina filmu po vynikajícím prologu, která je standardní způsobem hraničícím s nezajímavostí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zapadlý válečný film, kterého je obrovská škoda. Každopádně paradoxů tenhle film má daleko více. Například i skutečnost, že se film natočil před pádem železné opony, točili ho Američani a je vlastně o Rusech, je docela zvláštní. Každopádně veškeré vojenské i nevojenské záběry působí maximálně přirozeně a chvílemi je radost na tu prazvláštní krajinu Afghanistanu koukat. Tedy do chvíle, než na scénu přijede ruský tank T-55 a celou tu krajinu tam zruší. Což je asi hned ve druhé minutě. Kdyby si film držel tak odporný průběh, jako měl začátek, dal bych i pět hvězd, jenže on to nejšílenější z toho konfliktu vlastně představil hnedka na začátku a pak už se to jenom plynule odvíjelo. Do toho samotní herci taky nijak zvlášť nedokázali hrát. Většinu za ně odehrál spíš samotný tank. I tak si ale pozornost tento film zaslouží. Je vidět, že je pořád, co objevovat. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Sice by se sem tam našla nějaká ta hovadinka(třeba až příliš klišovité rozdělení posádky tanku-hodný,zlý,zbabělý,pošuk a afgánec),-nebo co ta propast na konci cesty u Kandaháru(?),-no to je ale PEŠEK! Ale nebudu prudit. V porovnání s jinými ,,pouštními" válečnými filmy co jsem v poslední době viděl(Tobruk,nebo naprostá ubohost Sahara) je tohle vynikající. Sice film malinko zestárnul(viz. skvělý Mariňák,-Smrt čeká všude, nebo i skorofraška Tři Králové),ale mě zaujal. Trochu zamrzí, že když už jsem se na něj těšil ,tak Sandokan-Bedi moc prostoru nedostal,-co nadělám. (docela by mě zajímalo ,kdo teď bude točit oslavné filmy na místní /většinou ochránce těch svých opiových lánů/ ,kterak nakopávají prdel místo rusům ,té naší tzv. demokracii,--třeba Saudové něco natočí, tak jsem zvědav) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Izraeli, a to počas apríla 1987. (Real Tom Hardy)
  • Reč, ktorou afganské postavy vo filme rozprávajú, je paštčina. (Real Tom Hardy)
  • Tanky T-55 vo filme boli izraelskej modifikácie, ktoré Izrael ukoristil počas rôznych vojen v minulosti iným arabským armádam. Tie dokonca neskôr zažili aj skutočné boje v rukách Izraelu, najmä počas Jomkipurskej vojny v roku 1973. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama