Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tento žánr nebývá moc divácky atraktivní, zejména pro nápadnou podobnost snímků z novinářského prostředí, natočených podle skutečnosti. J.Schumacherovi se ovšem podařilo nezvykle sugestivně odvyprávět příběh statečné ženy, která neváhala riskovat svůj život pro desítky či stovky těch zmařených, vinou drogového bosse Gilligana. Na výsledné kvalitě filmu má kromě skvělé C.Blanchettové svůj podíl kamera, která dokáže zdůraznit výjimečnost konání Veroniky - kdykoliv její vůz protíná šedivě znázorněný svět násilí, lhostejnosti, bezmocnosti a strachu, působí jako ohnivě rudý vykřičník naděje. Pak vás film přinutí položit si otázku, zda jsou lidé jako Veronika spíš šílenci než hrdinové. Myslím, že obojí, ale bez jejich odvahy i obětí by zlo a bezpráví v našem světě narůstalo do rozměrů, které bychom už nebyli schopni zvládnout. Krásná irská muzika jen prohloubí dojetí závěrečné scény, která rozhodně není klišé - tak to prostě bylo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film, kterému přidává plusové body tím, že je to ještě podle skutečné události. Neznám příběh Veronicy Guerin, ale pokud byl takový, jako ve filmu, tak tu ženu obdivuji. Dokázala se dostat až na kloub drogovým dealerům a nepřestala pátrat ani po pokusu o zabití, vyhrožování nebo zmlácení. Bohužel na to doplatila smrtí, ale i po své smrti pokračovala ve svém úkolu a nakonec toho i dosáhla. Cate Blanchett byla v roli Veronicy nepřekonatelná! A posledních 10 minut žádné oko nezůstalo suché. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce, co chce, tak tomuhle já říkám povedený film natočený podle skutečné události. V napínavém snímku z drogového prostředí se Cate Blanchett naprosto přesvědčivě zhostila role novinářky, která nakonec zaplatila vlastním životem v boji za lepší budoucnost svých blízkých i celého národa. Pokud její oběť podnítila takové změny, jaké jsou zmíněné v závěrečných titulcích, pak nebyla marná. Čest budiž památce statečné Veronicy Guerin. (75%) ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Nemám zrovna moc v lásce Cate Blanchett a nejen ona, ale celý film na mě působil hrozně nepřesvědčivě. Přesto, že je natočený podle skutečné události. Další irské filmy inspirované skutečnými událostmi jsou nesrovnatelně lepší, viz třeba Michael Collins, Moje levá noha, Ve jménu otce nebo Generál, v němž je shodou okolností hlavním hrdinou Martin Cahill, epizodní postava z filmu Veronica Guerin. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle si Veronica nezasloužila. Vždyť oni z ní udělali naprostou amatérku, téměř naivní začátečnici, prostě to ve filmu vůbec nebyla novinářka, která svou prací něčeho opravdu dosáhla. Měli to nazvat jinak, neinspirovat se skutečnou událostí a mohl to být takový lehce zábavný film s velmi dobrou herečkou v hlavní roli. Takhle je to spíš ostuda. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama