Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

matrosh 

všechny recenze uživatele

Bruckheimerovi realita nikdy moc nešla a na tomto filmu je to hodně poznat. Strašně se tu pere snaha zobrazit realitu s efektivností záběru, který všechno naopak zjednodušuje a idealizuje, takže výsledek je podobný jako u nebezpečných myšlenek. Ale mám rád filmy z irského prostředí a vědel jsem že Bruckheimer není Greengrass, takže výsledek je tak na 70%. Je asi paradoxem, že zde hodnotím producenta místo režiséra, ale někdy mám dojem, že jediný kdo si do toho nenechal kecat byl Ridley Scott (Black Hawk Down). ()

zipexx 

všechny recenze uživatele

Víceméně průměrný snímek o novinářce, která se rozhodla postavit čelem drogové problematice v Dublinu v polovině devadesátých let. Joel Schumacher již natočil mnohem lepší snímky, ale i horší. Tohle, možná pro někoho nezáživné drama, má však v osobě Cate Blanchet sílu. Jasně a s lehkostí vede celý film až do očekávaného finále... Veronica Guerin je snímek na tři hvězdy, ale přidávám jednu star navíc za Cate:-). ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neznám skutečný osud Veronici Guerin, ale pokud by byl fragment jejího života, kdy se soustředila na problém okolo drog, takový, jak to vidíme v tomto filmu, tak nechápu, jak mohlo mít její snažení nakonec takový efekt. Křehká plavovláska si špacíruje po dublinských slumech plných malých dětí se stříkačkou v ruce a "vyšetřuje", policie tam téměř neexistuje a když, tak nemá páky, takže Veronica přes "svůj zdroj" prachjednoduchým položením prosté otázky, dostává odpověď, vyrazí si za drogovým bossem a řekne:"když mi dáte jména lidí, kteří pro vás prodávají, tak na vás budu v novinách hodná", pak vyrazí k jinému a díví se, že dostane na kokos. Její domácnost připomíná domácnost Erin Brockovich - manžel je máma táta a má pochopení. Takže proč 3*? Za Cate Blanchett, ponurou a působivou irskou atmosféru a minutu s Colinem Farrellem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film, kterému přidává plusové body tím, že je to ještě podle skutečné události. Neznám příběh Veronicy Guerin, ale pokud byl takový, jako ve filmu, tak tu ženu obdivuji. Dokázala se dostat až na kloub drogovým dealerům a nepřestala pátrat ani po pokusu o zabití, vyhrožování nebo zmlácení. Bohužel na to doplatila smrtí, ale i po své smrti pokračovala ve svém úkolu a nakonec toho i dosáhla. Cate Blanchett byla v roli Veronicy nepřekonatelná! A posledních 10 minut žádné oko nezůstalo suché. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sdělení důležité, téma aktuální v každé době novověku, bohužel natočeno povrchně, Blanchett vidíme v jiné rovině, než ji známe, popravdě se mi tady moc nelíbila, nejen vzhledově, ale ztvárnění neurotické, otravné štěkny mi k jejímu projevu typově nesedlo, přestože zahrála kvalitně, působila hrubě. A jako osamělá pátrací jednotka v oblastech, kde si batolata hrají s použitými jehlami i vcelku absurdně. Celá reálná tragédie si zpracování zasloužila, film má několik velmi dobrých momentů, konec je fakt děsný, osobně se však domnívám, že by se z příběhu dalo vyrazit víc. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama