Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film je takový slzopudič. Snaží se dojímat svou mlancholií a líbivou hudbou s irskými motivy. Na to, že to točil tak špatný režisér jakým Schumacher bezesporu je, je film téměř povedený. Je to film lehce nadprůměrný a průměr je laťka, kterou patlal a nikdy originální plagiátor Schumacher málokdy dokáže překonat. Jeho vrcholem jsou Hráči se smrtí, od té doby se již většinou brodí hluboko ve stoce podprůměru. Samozřejmě největším triumfem filmu je skvěle hrající Cate Blanchett, která z role vyždímala maximum. Ale ani to nestačilo, aby se z filmu stal dobrý film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Téma novinářky, pokoušející se laskavě svírat pod krkem drogovou mafii, bylo pro mne dostatečně lákavé na to, abych se na snímek těšil. Jenže jakmile statečná novinářka po kulce v okně, důkladném proplesknutí ksichtíku, kulce v noze a výslovné hrozbě smrtí prohlásila, že se není čeho bát, tak jsem začal pochybovat o její svéprávnosti. Veronicu Guerin jsem do zhlédnutí snímku vnímal jako legendu, která něco dokázala, ale nyní jsem viděl naivní husu, které jsem ani nedokázal fandit. Čest její památce. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silný príbeh a najmä režijne majtrovsky natočená dráma, napínavé, s neustálou atmosférou nepokoja a nebezpečia prebodávajúcou sa pod kožu, úžasný výkon Cate Blanchett a pomerne solídne scenáristicky spracované (až na ten americký záver, ktorému však s čistým srdcom ťažko čosi vyčítať, keďže sa jedná o skutočný príbeh a ony udalosti naozaj nasledovali) ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zcela nenaplnil má očekávání. Od podobného tématu jsem čekala o něco zajímavější zpracování. Celkově to nebylo tak špatné, ale bohužel jsem v tomhle snímku jaksi postrádala emoce. Vše je natočeno místy až v dokumentární chronologické posloupnosti, ale čekala jsem, že budu Veronice úporně fandit od začátku do konce. Sledovala jsem sice se zájmem, bohužel zůstalo jen u touhy shlédnout její životní příběh. Nic mín ani nic víc mi tenhle snímek nepřinesl. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tento žánr nebývá moc divácky atraktivní, zejména pro nápadnou podobnost snímků z novinářského prostředí, natočených podle skutečnosti. J.Schumacherovi se ovšem podařilo nezvykle sugestivně odvyprávět příběh statečné ženy, která neváhala riskovat svůj život pro desítky či stovky těch zmařených, vinou drogového bosse Gilligana. Na výsledné kvalitě filmu má kromě skvělé C.Blanchettové svůj podíl kamera, která dokáže zdůraznit výjimečnost konání Veroniky - kdykoliv její vůz protíná šedivě znázorněný svět násilí, lhostejnosti, bezmocnosti a strachu, působí jako ohnivě rudý vykřičník naděje. Pak vás film přinutí položit si otázku, zda jsou lidé jako Veronika spíš šílenci než hrdinové. Myslím, že obojí, ale bez jejich odvahy i obětí by zlo a bezpráví v našem světě narůstalo do rozměrů, které bychom už nebyli schopni zvládnout. Krásná irská muzika jen prohloubí dojetí závěrečné scény, která rozhodně není klišé - tak to prostě bylo. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama