Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

angel74 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce, co chce, tak tomuhle já říkám povedený film natočený podle skutečné události. V napínavém snímku z drogového prostředí se Cate Blanchett naprosto přesvědčivě zhostila role novinářky, která nakonec zaplatila vlastním životem v boji za lepší budoucnost svých blízkých i celého národa. Pokud její oběť podnítila takové změny, jaké jsou zmíněné v závěrečných titulcích, pak nebyla marná. Čest budiž památce statečné Veronicy Guerin. (75%) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silný príbeh a najmä režijne majtrovsky natočená dráma, napínavé, s neustálou atmosférou nepokoja a nebezpečia prebodávajúcou sa pod kožu, úžasný výkon Cate Blanchett a pomerne solídne scenáristicky spracované (až na ten americký záver, ktorému však s čistým srdcom ťažko čosi vyčítať, keďže sa jedná o skutočný príbeh a ony udalosti naozaj nasledovali) ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Slušná práce + skvělá Cate + super soundtrack! Škoda jen zploštělého scénáře, který záslužnou práci opravdové Veronicy Guerin ukazuje v nesystematických a zjednodušených odstínech. Když však čtu Civalův sarkastický, až zkažený koment, tak si jen říkám, jestli to má ten kluk v hlavě v pořádku ("...která si sama koleduje o vraždu a nikdo se těm gaunerům ve filmu nemůže divit."). Prober se, vole. 7/10! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle si Veronica nezasloužila. Vždyť oni z ní udělali naprostou amatérku, téměř naivní začátečnici, prostě to ve filmu vůbec nebyla novinářka, která svou prací něčeho opravdu dosáhla. Měli to nazvat jinak, neinspirovat se skutečnou událostí a mohl to být takový lehce zábavný film s velmi dobrou herečkou v hlavní roli. Takhle je to spíš ostuda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudný kalkul, který z úžasně nosného osudu jedné zabejčené novinářky dělá "hollywoodsky" líbivý životopisný film, kde je vše jasně bílé (vše kolem Veronicy), černé (irské podsvětí a záporáci) nebo rovnou prvoplánovitě vyděračské (děcka mezi stříkačkama, no to je hnus velebnosti). Řemeslně sice solidní, ale k čemu to, když jediným opravdovým kladem je nepřekvapivě dvojice Cate Blanchett a Ciarán Hinds. A i ti předvádějí spíše své standardy, než že by nějak excelovali. Chtěl bych to samé, nejlépe i se shodným obsazením, vidět z produkce HBO. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama