Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sdělení důležité, téma aktuální v každé době novověku, bohužel natočeno povrchně, Blanchett vidíme v jiné rovině, než ji známe, popravdě se mi tady moc nelíbila, nejen vzhledově, ale ztvárnění neurotické, otravné štěkny mi k jejímu projevu typově nesedlo, přestože zahrála kvalitně, působila hrubě. A jako osamělá pátrací jednotka v oblastech, kde si batolata hrají s použitými jehlami i vcelku absurdně. Celá reálná tragédie si zpracování zasloužila, film má několik velmi dobrých momentů, konec je fakt děsný, osobně se však domnívám, že by se z příběhu dalo vyrazit víc. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silný príbeh a najmä režijne majtrovsky natočená dráma, napínavé, s neustálou atmosférou nepokoja a nebezpečia prebodávajúcou sa pod kožu, úžasný výkon Cate Blanchett a pomerne solídne scenáristicky spracované (až na ten americký záver, ktorému však s čistým srdcom ťažko čosi vyčítať, keďže sa jedná o skutočný príbeh a ony udalosti naozaj nasledovali) ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

vynikajuci film reflektujici na riziko bytia zabrdajucim novinarom. jednoznacne vyhrava forma nad obsahom, lebo pri vsetkej ucte k schumacherovi, on nie je vyzrety na ine zanre ako je thriller. to vsak neznamena, ze tento snimok je zly, prave naopak sceny plne napatia podmazane krasnou irskou hudbou a spievankami vo vas vycibria pocit blaha, a ked k tomu priratate vykon cate blanchett par excellence vyjde vam z toho pozohorudny filmovy zazitok. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Joela Shumachera dosť drsné, výrazne nezávislé a divácky nie príliš záživné. Ale čo sa sťažujeme, jeho vysokorozpočtovky predsa nenávidíme a tento film je ich pravým opakom. Na to, aby som v roku vzniku filmu navštívil kino, ma téma nepresvedčila, v telke som si ale Veronicu ujsť nenechal a nebol som sklamaný. Bohužial sa mi aj rýchlo vyparila z hlavy. Aj napriek snahe Cate Blanchett. Takže k deju sa už po rokoch vyjadriť nedokážem. Na tú nakladačku ale nezabudnem do konca života. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce, co chce, tak tomuhle já říkám povedený film natočený podle skutečné události. V napínavém snímku z drogového prostředí se Cate Blanchett naprosto přesvědčivě zhostila role novinářky, která nakonec zaplatila vlastním životem v boji za lepší budoucnost svých blízkých i celého národa. Pokud její oběť podnítila takové změny, jaké jsou zmíněné v závěrečných titulcích, pak nebyla marná. Čest budiž památce statečné Veronicy Guerin. (75%) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama