Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zo strany Cate Blanchett výborne zahraná one-woman show, ktorá síce posledných 10 minút nenechá oko suché, no celkový dojem zostane i tak trochu plochý. Že sa scenár snažil byť čo najdôvernejší a najkomplexnejší k reálnym udalostiam je fajn, no aby fungoval čoby naozaj pôsobivý film, potreboval sa pohodlnejšie usadiť v osobnom život hlavnej hrdinky a dvoch hlavných záporákov (miesto oboznamovania s ďalšími piatimi bezvýznamnými). Z Veronicinho vyšetrovania, ktoré i tak nespeje k žiadnej pointe (takže nie je tak detailne dôležité ako v sofistikovaných fiktívnych thrilleroch), sa malo vybrať len to podstatné pre gradovanie filmu. Ten predsa stojí na iných pravidlách než televízna reportáž. Joel Schumacher spravil z Veronicinho príbehu poctivé, chladné svedectvo. Ron Howard by z neho spravil parádnu hollywoodskú limonádu. Najradšej by som niečo medzi. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Velmi působyvý snímek, který stojí za shlédnutí. Nejen, že to je podle skutečné události, ale v dnešní době je to čerstvé, aktuální téma. Sice po prvních pěti minutách zjistíte, jak bude vypadat konec, ale to vás neodradí a vy s chutí budete sledovat dál, až do úplného konce. Zobrazení míst, kde se vyskytujou samé stříkačky ve vás udělají pořádnou nechuť. Veronica přesto, že má strach je pro své články obětovat všechno bez ohledu na ostatní. Joel Schumacher se mi začíná líbit čím dá tím víc. Nejen, že natáčí vyníkající filmy se skvělými herci, kteří do toho dají vše. Ale natčí filmy, které se člověka dotkne. Jak uvidíte, tak Schumacher si oblíbil Farrella, který je už v každým jeho filmu. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle si Veronica nezasloužila. Vždyť oni z ní udělali naprostou amatérku, téměř naivní začátečnici, prostě to ve filmu vůbec nebyla novinářka, která svou prací něčeho opravdu dosáhla. Měli to nazvat jinak, neinspirovat se skutečnou událostí a mohl to být takový lehce zábavný film s velmi dobrou herečkou v hlavní roli. Takhle je to spíš ostuda. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce, co chce, tak tomuhle já říkám povedený film natočený podle skutečné události. V napínavém snímku z drogového prostředí se Cate Blanchett naprosto přesvědčivě zhostila role novinářky, která nakonec zaplatila vlastním životem v boji za lepší budoucnost svých blízkých i celého národa. Pokud její oběť podnítila takové změny, jaké jsou zmíněné v závěrečných titulcích, pak nebyla marná. Čest budiž památce statečné Veronicy Guerin. (75%) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Slušná práce + skvělá Cate + super soundtrack! Škoda jen zploštělého scénáře, který záslužnou práci opravdové Veronicy Guerin ukazuje v nesystematických a zjednodušených odstínech. Když však čtu Civalův sarkastický, až zkažený koment, tak si jen říkám, jestli to má ten kluk v hlavě v pořádku ("...která si sama koleduje o vraždu a nikdo se těm gaunerům ve filmu nemůže divit."). Prober se, vole. 7/10! ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama