Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

maxi6 

všechny recenze uživatele

..............Divoké, kontroverzní, rozdělené krvavé Irsko. Novinářka Veronica v tomto prostředí píše o zdejších praktikách drogových dealerů. Ti ji několikrát varují, aby nešťourala do sršního hnízda, bohužel několik žihadel má své následky.Toto vše nám Schumacher předhodí v prvních minutách filmu. Nevím proč to udělal, zřejmě aby ještě více potvrdil gloriolu na hlavě hlavní představitelky. Vše ostatní pak jaksi ztrácí napětí a gradaci, s vyzrazeným koncem. Naštěstí CB vše jistí svoji přirozenou krásou a hereckým nadáním. Další, co nelze přehlédnout je americký styl scénáře, ve kterém obě dámy nešetří hollywoodskými cukrblíky a závěr filmu alá Steel, je vyloženě na odstřel. Poslední minuty s dlouhými záběry, kde se loučíme se všemi zúčastněnými aktéry, jsou plné patosu a slz, tak to určitě evropský divák asi nikdy nepochopí. Velice by mě zajímal názor na tento film od obyčejného Dubliňana a zda-li byla VG opravdu tak hloupá a naivní holka, jak ji scénáristky vylíčily......asi bychom se moc a moc divili............. ()

zipexx 

všechny recenze uživatele

Víceméně průměrný snímek o novinářce, která se rozhodla postavit čelem drogové problematice v Dublinu v polovině devadesátých let. Joel Schumacher již natočil mnohem lepší snímky, ale i horší. Tohle, možná pro někoho nezáživné drama, má však v osobě Cate Blanchet sílu. Jasně a s lehkostí vede celý film až do očekávaného finále... Veronica Guerin je snímek na tři hvězdy, ale přidávám jednu star navíc za Cate:-). ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silný príbeh a najmä režijne majtrovsky natočená dráma, napínavé, s neustálou atmosférou nepokoja a nebezpečia prebodávajúcou sa pod kožu, úžasný výkon Cate Blanchett a pomerne solídne scenáristicky spracované (až na ten americký záver, ktorému však s čistým srdcom ťažko čosi vyčítať, keďže sa jedná o skutočný príbeh a ony udalosti naozaj nasledovali) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Joela Shumachera dosť drsné, výrazne nezávislé a divácky nie príliš záživné. Ale čo sa sťažujeme, jeho vysokorozpočtovky predsa nenávidíme a tento film je ich pravým opakom. Na to, aby som v roku vzniku filmu navštívil kino, ma téma nepresvedčila, v telke som si ale Veronicu ujsť nenechal a nebol som sklamaný. Bohužial sa mi aj rýchlo vyparila z hlavy. Aj napriek snahe Cate Blanchett. Takže k deju sa už po rokoch vyjadriť nedokážem. Na tú nakladačku ale nezabudnem do konca života. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Sdělení důležité, téma aktuální v každé době novověku, bohužel natočeno povrchně, Blanchett vidíme v jiné rovině, než ji známe, popravdě se mi tady moc nelíbila, nejen vzhledově, ale ztvárnění neurotické, otravné štěkny mi k jejímu projevu typově nesedlo, přestože zahrála kvalitně, působila hrubě. A jako osamělá pátrací jednotka v oblastech, kde si batolata hrají s použitými jehlami i vcelku absurdně. Celá reálná tragédie si zpracování zasloužila, film má několik velmi dobrých momentů, konec je fakt děsný, osobně se však domnívám, že by se z příběhu dalo vyrazit víc. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama