Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nečekaná smrt dcery je tragickou událostí, ze které se dlouho a bolestně vzpamatovávají rodiče i bývalý nastávající Joe. S každým koncem však přichází i nový začátek...  Mladík Joe Nast uprostřed plánů na svatbu ztrácí to nejcenější - svou snoubenku a s ní všechny své plány a sny. Po její tragické smrti se přesto rozhodne stát se skvělým zetěm jejím rodičům Benovi a JoJo Flossovým, pro které zůstal po smrti jejich dcery "tím jediným na světě". Když ale náhle vstoupí do jeho života jiná žena, musí se nějak vypořádat se svým nechtěným citem i rolí, kterou si před tím zvolil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že film na takovéto téma bude natočen civilně, bez patosu, s vtipem a nadhledem. Žádné vynucené emoce, nátlak na divákův soucit (jako tomu bylo naopak třeba v poslední čtvrtině "Marley a já"). K žánru "drama/romantický" bych klidně přiřadil i "komedii", byť nahořklou. Byl jsem dojat, ale po většinu času jsem se usmíval, protože sledování tohoto filmu mě opravdu těšilo. Má totiž jakousi "esenci krásy", kterou nedokážu blíže popsat - prostě to musíte vidět a hlavně procítit. Procítit spolu s bezchybně vykreslenými a zahranými postavami. Možná proto se mi nakonec příběh i všechny ty filmové obrazy zdály tak skutečné. A možná taky proto dávám plné hodnocení :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byla bych ráda, abys žil v celibátu, ale netrvám na tom." Tak to by asi chtěly všechny matky zavražděných dívek po jejich přítelích, ale po stopě Joeova pižma se již vydaly zástupy místních slečen, takže to nebude tak snadné. Já se tedy přiznám, že mě moc nebavilo sledovat vyrovnání se s tragédií, rozhoupání se k upřímnosti ani soudní proces, protože nic z toho nedisponovalo svižným tempem, zábavností a vlastně ani přesvědčivé dramatické scény do mého diváckého sektoru nedorazily. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, čakal som niečo lepšie, a hlavne melodramatickejšie. Námet ma síce oslovil, no scenár sa s načrtnutou myšlienkou pohral len veľmi voľne a vláčne. Dejová linka mi preto na niekoľkých miestach prišla zbytočne naťahovaná ako žuvačka alebo som mal pocit "hluchého" miesta. Nemalo to žiadnu emočnú iskru ani melodramatický náboj, ktorý by dokázal po celý čas udržať moju pozornosť v stave stopercentnej bdelosti. Nedajú sa však uprieť fantastické, charizmatické herecké výkony (najmä S. Sarandon bola výborná) a pekná hudba. Priemer. 60/100 ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyvážený film – začátek byl naprosto famozní, moc se mi líbil vstup, kdy se členové rodiny připravují na pohřeb své milované dcery a snoubenky, líbilo se mi, jak to zvládají (telefony apod.), líbila se mi cesta auty a míhání okolního světa za jejich okny, svět běží dál, jakoby se nic nestalo….Pak ale začínající film hodně klesnul, naprosto nereálné vylíčení rodičů, kteří přišli o svou jedinou dceru a to ještě tak drastickým způsobem jako je náhodný zastřelení nějakým šíleným magorem (!!!), nedovedu si představit jedinou matku s otcem, kteří by první dny po téhle tragédii reagovali způsobem, jakým bylo předvedeno ve filmu. Hlavní hrdina (Jake Gyllenhaal) hrál naopak přesvědčivě, tomu jedinému bylo tak nějak rozumět a posléze, kdy vyšla najevo další dost důležitá skutečnost, ještě víc věřit tomu, co prožívá. Zhruba od půlky filmu nabírá děj mírně dech, ale opět velmi na střídačku – střídání věrohodných scén (Joe zapomene přijít na domluvenou večeři) s velmi nevěrohodnými scénami (nedovedu si představit člověka, který by pár dní po pohřbu snoubenky, nabízel pozůstalému svou dceru tak tristním způsobem jako tomu bylo ve filmu). Závěr filmu byl vyšperkován dvěma scénami – s matkou a s otcem, kdy se s nimi Joe loučí a oni se vlastně jeho prostřednictvím loučí se svou dcerou, ty byly výborné a vlastně mi stály za to vydržet u tohohle filmu až do konce. I úplně konečná scéna s pohledy nahoru (cielo) je moc příjemná a kvalitou se vyrovnává samotnému začátku. Co ale tento film chtěl říct? Trošku tápu a jeho nevyváženost mi v tom moc nepomáhá…Zajímavé drama, které mohlo být o být o něco zajímavější… ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá dráma s jednoduchou zápletkou, dobrými hercami a skvelou hudbou. Je to pomerne jednoduché a pre mnohých aj nudné , ale mne sa to páčilo a milo ma to prekvapilo. Je to film skôr o vzťahoch a nie nejaká silná dráma. Odporúčam už len kvôli hereckému obsadeniu (Jake, Dustin, Susan, Holly). 75%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je pomenovaný podľa songu Moonlight Mile (Sticky Fingers,1971) od Rolling Stones. Pieseň sa nachádza aj na soundtracku a vo filme zaznie vo chvíli, keď sa Joe (Jake Gyllenhaal) prvýkrát dostane v bare k jukeboxu. (ZOUi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno