Reklama

Reklama

The 39 Steps

Trailer

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller, který čerpá z povedené zápletky, ale neprospívá mu Hitchcockův narativní styl MacGuffin, který drží sekundární příběhovou linii až příliš dlouho na plátně - téměř až do samotného závěru, který se teprve vrací k hlavní myšlence - co je to 39 stupňů. Komediální prvky naopak sedí výborně a herci jsou ve svých rolích přesvědčiví. 70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z radu tých Hitchových filmov, na ktorých sa podpísal rok vzniku a nepatria medzi nadčasové diela. Hoci tempo je skutočne svižné a stopáž akurátna, nemôžem odpustiť tú nelogickosť a deravý scenár. 39 Steps je pre mňa zaujímavá a nenudiaca, celkom príjemná historická exkurzia na jedno pozretie, ktorá ľahko zapadne v porovnaní s najväčšími peckami Maestra. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z Hitchových filmov, ktoré sú čisto iba zábavou. Ono je to skôr komédia v háve trileru. Ani jedna scéna by sa nemohla odohrať v reáli tak, ako je odprezentovaná. Ako sa preboha dostal do toho škótskeho sídla? Toľko logických dier sa hladá ťažko niekde inde. Ale vôbec to nevadí, je to velmi svižné, vtipné, krátke a hlavná zápletka sa vyrieši ku spokojnosti postáv a všetkých divákov. Takto má vyzerať poriadna úniková zábava. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Jedinou istotou v spojitosti s týmto filmom je, že z pôvodných štyroch hviezdičiek klesá na tri. Inak naozaj neviem. Určite to nebola komédia a aj keby bola, nezasmial som sa ani raz. A keď to bolo mienené vážne, tak to prekombinovanosťou a naivitou prekonalo väčšinu z toho, čo som z tohto žánru videl. Všimol som si, že Hitchcockove filmy starnú rýchlejšie, ako iné, ale to nie je prípad tohto filmu, ktorý považujem za nevydarený už v dobe svojho vzniku. Asi jediné, čo ma potešilo boli sympatickí herci v hlavných úlohách. A to naozaj nie je veľa. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

39 stupňů je film, který hodně zestárl a rozhodně nepatří ani do Hitchcockova TOP 10 (ostatně je myslím více než patrné, že pan režisér vyzrával s každým dalším snímkem - až na výjimky - a jeho dílka z 30. let rozhodně nedosahují kvalit těch z let 40., 50. a 60.). Zápletka 39 stupňů je jako opsaná z šestákových románů o tajných agentech (ostatně jeden z nich byl předlohou filmu), takže scénosled je poměrně chaotický, děj poměrně nelogický a motivace jednání postav (jejichž charaktery jsou pouze papírové, jak je v žánru zvykem) bývá obtížné, ne-li často nemožné pochopit. Naštěstí je film zábavný a vtipný. A vůbec: myslím, že tehdejší publikum bylo spokojené. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Postava pana Memoryho (Wylie Watson) vychází z Hitchcockových vzpomínek z mládí. Předobrazem byla postava jistého pana Dartase, kterého Hitchcock potkal v Londýně. (ČSFD)
  • Hitchcock si pronajal 62 ovcí, aby scéna na skotských vřesovištích působila realističtěji. Ty však způsobily chaos a spásly část dekorací. (Sinecod)
  • V scéne, kedy domáca pani objaví v byte mŕtvolu, skríkne a záber na jej tvár je sprevádzaný škrípaním koľají, po ktorých prechádza vlak. Strih prenesie scénu k reálnemu vlaku skrz škripot, ktorý zaisťuje dramatický prechod medzi scénami. (Biopler)

Reklama

Reklama