Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek navazuje na Vorlovy filmy Cesta z města a Cesta do lesa, vytvoří z nich uzavřenou trilogii a završí osudy všech stěžejních postav. V Cestě domů se v hlavních rolích vrátí Bolek Polívka a Eva Holubová jako zemědělská rodina Papošů, Tomáš Hanák a Barbora Nimcová jako rodina přistěhovaná z města, Tomáš Vorel ml. a Lucie Šteflová jako revírník Ludva a jeho žena. Objeví se i Milan Šteindler v roli vypečeného předsedy myslivců nebo Dominika Elischerová, kterou lidé znají ze sociálních sítí jako Mínu. Starého a tradičního zemědělce Papoše začíná trápit stáří a skutečnost, že jeho syn Ludva nechce přebrat statek. Ludva chce totiž zůstat revírníkem v místním lese. Lesní správa chce ale prodat hájenku, kde bydlí. Jeho žena dráždí vesnici svým“ bio“ přístupem k životu a musí se vyrovnat s tím, že na pohledného Ludvu mají políčeno některé místní ženské. Tomáš, který se kdysi z města a z kanceláře na vesnici přesunul, je už se vsí pevně spjatý, pracuje jako dřevař v lese a rád si přihne, zatímco jeho žena pro zájemce meditace v přírodě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (127)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasné zakončení a celkově úžasná filmová trilogie. Bolek Polívka dokazuje, že si ho jen málokterý film, v němž se v poslední době objevil, doopravdy zasloužil, protože ačkoliv se podvoluje Vorlovu režijnímu vedení a stejně jako ostatní záměrně přehrává, stále hraje jako ďábel a je to právě on a s ním Tomáš Hanák, kdo z Cesty domů dělá velký zážitek. Ovšem ani ostatní se nemají zač stydět, protože po minulém snímku, který se věnoval hlavně mladým hrdinům, je tenhle dokonale vyvážený a každý v něm má své místo. Jen málokomu se povede vystihnout ráz venkova, povahu jeho obyvatel a krásu přírody, v níž často doslova nechávají životy, tak autenticky jako Tomáši Vorlovi. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Mám pro tuto trilogii až překvapivě velkou slabost, takže i tento poslední díl se mi velmi líbil i když na legendární jedničku to nemá. Přesto trochu nadhodnocuji a dávám opět plný počet hvězd jako u předchozích dvou filmů ... Protože málokteré české filmy se mi natolik líbí a jsou mi tak příjemný jako tato trilogie! 90% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Lesácká trilogie, kterou ponejvíce obdivuje příbuzenstvo loupežníka Rumcajse, lesní skřeti, Ronja, dcera loupežníka a spolek Tomáše Vorla. Filmová série doputovala ke svému konci, což je jedině správně. Příliš hutnosti co do zápletky tradičně nenabízí ani třetí výlet za revírníkem Ludvou (Tomáš Vorel ml.) a jeho početnou družinou, kde má své pevné místo i jeho žena Anyna (Lucie Šteflová nahradila Annu Kameníkovou), razící bio přístup. Lesní pěšiny jsou sice stále z filmového hlediska poměrně nevyšlapané, ovšem scenáristický klan, jehož kolegiální řady hájí i Eva Holubová a Tomáš Hanák, tedy představitelé vedlejších rolí, nedokázal přijít s něčím mimořádným. V podstatě se stále jede na jedné vlně, na které znalci režisérova svébytného rukopisu zažívají nostalgický "sklepácký" orgasmus v momentě, kdy uzří Milana Šteindlera, Jana Slováka a Tomáše Hanáka vzácně filmově pohromadě, načež divák, kterému je humor tohoto seskupení velmi vzdálený, nezažije prakticky žádný vrchol blaženosti. Technické měřítko třetího dějství je kvalitativně na vyšší úrovni, než dvacet let starý předchůdce. A o úplně největší grády filmu se postarala hlodavost zubu času, která všechny zúčastněné herce proměnila na stařešiny, kteří ignorují kosmetický průmysl. Zamrzí, že je autor zřejmě přesvědčen o neprůhlednosti a nepředvídatelnosti scénáře. Takže příliš nepřekvapí smrt jedné z hlavních postav, přičemž můžeme být rádi, že demence, kterou starý Papoš trpí (Boleslav Polívka), nepostihla celý film. Ten z toho vyšel vcelku přijatelně, ovšem stále se nezbavil své unylé jednotvárnosti a mdlého půdorysu, což mu nedovoluje dostat se za hranice průměrnosti. 5/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dost depresivní obrázek z českých lesů. 1)  Nepříliš objevný snímek drží nad vodou přesvědčiví herci a určitá pragmatická zemitost provedení._____ 2)  Zaujal mě 13letý hojně obsazovaný dětský herec, přitažlivý Vojtěch Vovesný (Marákův syn Sayen, Maráka hrál Tomáš Hanák), který si ve své miniroli vyzkoušel hned několik hudebních nástrojů._____ 3)  Věk protagonistů uvádím k poslednímu roku natáčení, tj. 2019. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Matko země, kořalka je ve mě... jediná chvíle, kdy to bylo vtipný, když se Hanák válí v listí ožralý u potoka. Celkové vyznění bylo spíše depresivní. Karikovaný popis života na vesnici - chlastání, děj na úrovni televizních událostí v regionech...nejlíp to zahrál Vorel ml. a jeho filmová žena, uřvanou Holubovou už fakt neee. U eso vsuvek nebylo jasný, co je parodie a co tím kdo chtěl říct a proč to tam vůbec bylo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • U jednoho z posledních dní natáčení práci narušila zmije, která se objevila v místech, kde měla stát Eva Holubová v pantoflích. (ČSFD)
  • „Scénář jsem dal dohromady z příběhů a historek, které jsem tady (v okolí Rabštejna nad Střelou) slyšel nebo sám zažil. Při psaní mi pomáhali místní sedláci, lesníci a myslivci,“ prohlásil režisér Vorel. [Zdroj: Reflex.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama