Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarek Ostravski je horník jako každý jiný. Když ale v dole bouchne jedna ze štol a on zachrání spoustu svých kamarádů ze závalu, stane se hrdinou a rázem se mu jeho život obrátí naruby. Vedením firmy je povýšen z dolu do kanceláře, aby se staral o horníky, dostane se do zorného úhlu médií, rodiny, přátel, ale především se znásobí jeho kredit u žen. Kdo by ale mohl tušit, jak to celé je vlastně doopravdy... Nová česká filmová komedie, navazují na nejlepší tituly z této oblasti naší filmové tvorby „Ostravak Ostravski", byla volně vytvořena dle námětu legendárního blogera a jeho sedmi knižních bestsellerů s názvem Deniky Ostravaka. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (212)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ten ostravský blog si matně vybavuju jako první výrazný počin toho druhu. Škoda, že film nepřišel dřív, po 12 letech už to tolik nemohlo rezonovat. Film vlastně přišel až nakonec jako taková tečka za televizí a divadlem. Naštěstí několik scén funguje dobře jako samostatné anekdoty, takže to není tolik promrhaný čas, ale celek je samozřejmě omyl, který neviděl dramaturga ani z pendolína. To nejlepší je cameo Věry Špinarové a dobře zvolený song Marie Rottrové ve vhodnou chvíli. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hrozný, hrozný, hrozný. Viděno pět minut po Instalatérovi z Tuchlovic a můžu řict, že jsem z nově natočenejch českejch "komedií" na dlouho vyléčenej. Škoda času, aspoň že ta minutová stopáž není tak hrozná. Do ukázek to sestříhat tak, ať to vypadá jako nej komedie za poslední desetiletí a že to stojí celkově za vyliž prdel, to už je jedno. By mě zajímalo, co na to říkaj rodilý ostraváci...Tam už jenom chybělo obsadit to hovado, co si říká Ruda z Ostravy. ()

Reklama

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný, myslel jsem, že nic horšího, než Kameńák neexistuje.Nevtipné, odporná mluva, dementní dialogy.To nešlo dokoukat.Livingdead, asi synek z prominentní rodinky...nelži tady, zmrde.A vy, polopolský i čistě polský zmrdi, co si berete do svých smradlavých tlam pražáky, nezáviďte.Vy za to nemůžete, že jste jen burani, co neumí pořádně mluvit a vaše město je hnus, který dělá naši vlasti jen ostudu. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tú vlnu nenávisti a zloby voči tomuto filmu. Nejaká degradácia Ostravy, či Ostravákov ???!!! ........ Veď to ani nie je motívom tohoto filmu, sám sa vlastne nebere ani príliš vážne, je len proste slabý a niektoré čirne diery sa tu ukazujú v plnej kráse. Pár dobrých hlášok a vtipných aktov sa tu objavilo, ale je ich príliš málo ku spokojnosti. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby všichni mluvili česky, a ne jako cikáni, možná by se dalo bavit o průměrném hodnocení. A to i přes to, že herci jsou příšerný persóny a cameo s Věrou Špinarovou jednou z nejtrapnějších scén české kinematografie. Chmela je i pro zavilého nePartičáčka překvapivě snesitelným hrdinou, hodně slušný je výběr hudby. Ale to pitvoření jazyka, to proboha napadlo koho? Krást doslovné hlášky je trapas, pokud to nemyslíte jako parodii, ale krást jich tolik najednou, to je hnus. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • V úvodu filmu slyšíme úryvky písní „Malá Žužu“ a „A já sprostá“ od Horkýže slíže. Když se Jarek (Igor Chmela) ráno vzbudí u své sousedky, tak při tom hraje „Měli jsme se potkat dřív“ od Marie Rottrové a po ní zazní „Jednoho dne se vrátíš“ od Věry Špinarové. (Duoscop)
  • Hlavným scenáristom a zároveň aj jedinou osobou zo štábu, ktorá sa mohla stretnúť s tajomným skutočným Ostravakom Ostravskim, teda autorom blogu, ktorý svoju identitu z bližšie neuvedených dôvodov neustále tají, bol Vladislav Kučík. S autorom musel dokonca podpísať klauzulu o mlčanlivosti, a tak ani režisér skutočne nevie, o akú osobu ide. Špekuluje aj o možnosti, že za pseudonymom Ostravak sa skrýva niektorá známa a literárne nadaná osobnosť zo severomoravského regiónu, napr. Jaromír Nohavica, ktorý však podobné špekulácie opakovane poprel. (Raccoon.city)
  • Když volá Bohuš (Vladimír Polák) Jarkovi (Igor Chmela) po návratu z Prahy, říká, že je poledne, přitom na budíku bylo 8:35. Při dalším hovoru synovce a záběru na budík je na něm 11:40. (MrAldridge)

Reklama

Reklama