Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

lioncel

všechny recenze uživatele

mam rád příběhy smolařů a notorických outsiderů .. Macy zde odvedl svůj standart, Maria Bello se mi fakt líbí, i ta její dublérka na nejchoulostivější záběry .. na rozdíl od tvůrců filmového South Parku mi nikdy nevadil ani nikdo z rodiny Baldwinů, takže Alec tu odvedl také svůj velmi dobrý standart .. jenže ten celek .. co mi opravdu vadilo - až příliš jednoduchý a předvídatelný děj .. a hlavně - pro mě nestravitelná hudba .. takže trochu zklamání … ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ si niekto myslí, že má v živote smolu, tento film mu určite vylepší náladu. Ale určite ju nevylepší každému, pretože ladený viac-menej smutne ako humorne, čo mi trošku vadilo. Rovnako ako aj uspávací priebeh a hudba. Najviac som sa však potešil Baldwinovi, ktorého záporák bol zahraný suprovo. 70%. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento dramatický film se může pyšnit jedinečnou atmosférou, kdy se ponurost v nepravidelných dobách střídá s optimistickou radostí. Prostředí příběhu je divácky atraktivní. Díky tomu film přináší i zábavu. Smůla a štěstěna je spíše metaforou nazírání na svět, ve spojení s hrdiny se dostává až do absurdní roviny, což není na škodu. Romantika a půvabná žena nechybí, stejně tak napětí, spád, akce, vykoupení a trest. Hlavní postavou příběhu je zlomený a úspěšný profesionální smolař Bernie Lootz (zajímavý William H. Macy). Do bezútěšné krajiny jeho srdce vstoupí nečekaný návštěvník se zásadním osudovým zvratem s novou přínosnou informací o důležitosti pozitivního přístupu k životu. Černošedá beznaděj dostává zářivé barvy a odhodlání a psychickou sílu za boj o vlastní život a štěstí. Hlavní ženskou postavou je servírka Natalie Belisario (pozoruhodná Maria Bello) se schizofrenní rolí v životu nebezpečné hře na peníze a lásku a životní štěstí. Ta nejopravdovější hra jako jediná dokáže přinést možné vítězství. Třetím vrcholem je provozovatel kasina Shelly Kaplow (dobrý Alec Baldwin) s přesvědčenou zatvrzelostí a setrváváním u staromódního stylu vedení výdělečného podniku. Střídmé noblese dává přednost přes nablýskanou bublinou turistického nevkusu. Za každou cenu brání své investice, ovšem i jeho soupeři se postupem času učí novým bezohledným způsobům. Z dalších rolí: nezodpovědný Bernieho syn a sebevědomý podvodník Mikey (zajímavý Shawn Hatosy), nová krev s ostrými lokty ve vedení kasina Larry Sokolov (příjemný Ron Livingston), populární zpěvák na konci svých sil Buddy Stafford (Paul Sorvino), Mikeyho dokonalá parťačka Charlene (zajímavá Estella Warren), či nekompromisní a tvrdý vykonavatel Larryho rozkazů Nicky Fingers Bonnatto (příjemný Arthur J. Nascarella). Příběh není nejsilnější, pouze díky solidním hereckým výkonům, psychologické hloubce a podmanivé atmosféře jde o slušný a stravitelný druh zábavy. A poselství o pozitivním přístupu a kráčení štěstí naproti je optimistické. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Představuji si to asi takhle - celý štáb byl po dobu natáčení naprosto sjetý, režisér anonymní alkoholik, scénárista musel být zhulený minimálně jako Jiří X. Doležel, Alec Baldwin jel v době natáčení na heráku a William H. Macy byl utlumen nějakými sedativy. A já jsem smolař, že jsem byl na palubě žluté linky Student Agency právě v době, kdy byl promítán právě tenhle film. Smolař! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tragikomická dráma s nádychom smutno-sladkej romantiky... inak to neviem opísať. Tento film snáď ani nemá slabé chvíľky a ak hej, určite by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Obrovské prekvapenie, keď ho vyberiete náhodne z filmotéky a odrazu zistíte, že je to klenot. Skvelý nápad, podčiarknutý dobrým scenárom a dovedený k dokonalosti hereckými výkonmi. William H. Macy exceluje, Maria Bello výborná a Alec Baldwin si svoju rolu totálneho bastarda očividne užil. Tak ako som si ja užívala celý film, vrátane toho pomalého tempa, ktoré v prípade takýchto dobrých filmov priam zbožňujem. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama