Reklama

Reklama

The Grand Tour

(pořad)
  • Slovensko Grand Tour
Trailer

Série(5) / Epizody(45)

Nová automobilová šou je neoficiálnym pokračovaním série Top Gear s jej bývalým tímom v zložení Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Známa trojica cestuje po celom svete, testuje a recenzuje extrémne športové automobily, absolvuje rôzne motoristické výzvy, súťaže a preteky, prekvapí celebritnými hosťami a talkšou v putovnom štúdiu, pričom každú epizódu nakrúti na inom mieste a v inej krajine – v obrovskom putovnom stane. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zcela výjimečně hodnotím už po prvním díle, i když to obvykle nesnáším. Ale tady je jasný, že to horší dost pravděpodobně nebude. Svatá trojice opět v nejlepší formě a já se tlemil skoro celou dobu. Čekal jsem tedy větší kopanec do BBC, ale byl důstojný. Až by při úvodu skoro slza radosti ukápla. And on that bombshell, back to the tent :-) P.S. já chci StOga!!! ()

bif 

všechny recenze uživatele

S01E01: Nostalgie, která po opulentním začátku hezky zapadne do již známých kolejí. 4,5*. S01E02: Začátek fajn, zbytek zbytečná nuda a opakující se vtip s hosty už není vtipný. 2* S01E03: Bohužel. Opět nic moc. Celý díl byl sice s nádhernými auty v překrásné Itálii, ale vše bylo až trapně strojené a nahrané. Potřetí stejný vtip s hostem. Začínam se o GT bát...3* S01E04: Čtvrtý díl začal skvěle. Srovnání BMW a Porsche konečně přineslo nějakou informační hodnotu. Zbytek super.4* S01E05: Pátý díl opět vynikající start, od 25 minuty nastala nuda. Vážně někoho baví koukat, jak hrajou Lodě s autama?3* S01E06: Pomilionté opakované vtipy už odmítám komentovat, ale ta část o Fordu GT byla geniální. 5* S01E07: Namibijký speciál považuji za nejhorší speciál, co kdy Clarkson a spol. natočili. 2* S01E08: Druhá část nudy, ale o něco lepší. 3* Další díly již komentovat nebudu. Zkrátka první série se povedla tak na trošku lepší průměr. 3*. Škoda, snad se v další sérii už nebudou dokola opakovat ty stejné "vtipy". 2. Série : Mnohem, mnohem lepší, konečně jsou pryč trapné vtipy a zpátky opravdu zábavné sekvence. PS: díl s Chironem je neskutečnej ()

Reklama

Perverz 

všechny recenze uživatele

Top Gear, pamatujete jak se u něho dokázal člověk nasmát. No v The Grand Tour mi přijde že se chlapi zaměřili už pouze na humor, což není na škodu. Je to vůbec ještě o autech? Jasně! Podle mě posunuli laťku trochu výš, peníze pořád jsou a Clarkson a spol. si dělají jen co je napadne. Jen tak dál. Zatím VŠECHNY díly stojí za to. Co na to říct? A navíc se Clarkson ze všech těch žalob ani neponaučil, pořád si otvírá hubu.Yep. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

První epizoda žádný zázrak a veškerý umělý humor co se v malém množství v posledních sériích původního top gearu objevil, se zde ještě více posílil což mě velice zklamalo. Uvidíme co z toho vznikne. EDIT: Po cca 9 epizodách musím říct, že se kvalita zvedla a humor vrátil a přidávám hodnocení. PS: Pokud jste trošku petrolheadi, tak doporučuju pořad Head 2 Head, který "běží" na Netflixu. EDIT: S03e05 - naprostá pecka za film o Jimu Clarkovi. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se nepovažuji za velkého fanouška tohoto žánru, ani jsem Top Gear nikdy pravidelně nesledoval, tak první díl GT mě naprosto uchvátil a hodlám ve sledování pokračovat. Naprosto skvostný vizuál, který nevidíte ani v áčkových filmech, snad nekonečný rozpočet a povedené vtípky z toho dělají extrémně zábavnou show, která rozhodně kromě nadšenců rychlých kár dokáže zaujmout i neutrální diváky. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Clarkson a spol. měli neustále za zády právníky BBC, kteří jim říkali, co v pořadu mohou a nemohou dělat, co mohou a nemohou říkat. BBC považuje za součást svého duševního vlastnictví vše, co pod hlavičkou Top Gearu (od r. 1978) vzniklo - veškerou stylizaci, typické fráze. A je připravena producenty The Grand Tour žalovat, pakliže začne mít pocit, že parazitují na tom, co charakterizuje Top Gear. Rozjely i spory o tom, zda James May může použít slovo „cock". Obstrukcí ze strany BBC bylo ale více. The Grand Tour nemůže mít měřená kola v rámci testů ani rekordní čas na kolo. Sekce s novinkami nesmí být zvaná jako Novinky (The News). (Maulincio)
  • Ve druhé sérii se testovacím jezdcem stala Abbie Eaton. Britská závodnice, která od deseti let závodila na motokárách, později se zúčastnila série SAXMAX, britského poháru vozů GT, série Mazda MX-5 Cup a Super Cup, GT Cup a v roce 2017 závodila i v sérii Blancpain GT, kde řídila vůz Ferrari 488 GT3 (tým AF Corse). Poprvé za volantem GT3 a také poprvé na okruhu Monza v Itálii. Z 52 vozů skončila na první pozici v sérii AM Cup, čímž se stala první ženou, která kdy vyhrála třídu v této sérii. V pořadu tak nahradila Mika Skinnera, přezdívaného Američan, který byl vyměněn pro nízkou popularitu. (Maulincio)
  • Krátce po přejetí mostů, ve scéně, kdy Jamesovi přestane startovat auto, je v záběru z Jeremyho auta na moment vidět bílá dodávka s kameramanem. (Brain)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama