Reklama

Reklama

The Grand Tour

(pořad)
  • Slovensko Grand Tour
Trailer

Série(5) / Epizody(46)

Nová automobilová šou je neoficiálnym pokračovaním série Top Gear s jej bývalým tímom v zložení Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Známa trojica cestuje po celom svete, testuje a recenzuje extrémne športové automobily, absolvuje rôzne motoristické výzvy, súťaže a preteky, prekvapí celebritnými hosťami a talkšou v putovnom štúdiu, pričom každú epizódu nakrúti na inom mieste a v inej krajine – v obrovskom putovnom stane. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (176)

wooozie 

všechny recenze uživatele

A tenhle znáte? Víte, jaký je rozdíl mezi americkým a britským humorem? Ne? Tak se podívejte na The Grand Tour a na původní Top Gear a musíte mít jasno. Ale vážně, je to pořád parádní záležitost, u které se dá dobře bavit, ale z televizního pořadu o autech se stala pouhá show, brutálně zaměřená na americké publikum, tzn. čistou chemii mezi úhlavní trojkou vystřídal zbytečně do puntíku naplánovaný scénář, plný střelby, výbuchů, efektů a nepřirozených a špatně vypointovaných konců. První série byla naplněna nostalgií z návratu starých známých tváří, ale až druhá série bude křest ohněm a rozhodne, jestli se nechá britská trojka zválcovat v tomto případě zbytečně přemrštěným rádoby vtipným americkým smyslem pro humor, který jim ani trochu nesedne. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu trvání prvního dílu jsem měl na tváři přihlouplý úsměv, jelikož to, co jsem postrádal v novém Top Gearu, je zde zpátky v plné parádě. Mám tím samozřejmě na mysli trio moderátorů, kteří tvoří 95% úspěchu daného pořadového schématu. Jsem moc rád, že se kluků "ujal" Amazon, protože se původní Top Gear začal tak nějak opakovat. The Grand Tour má opět tu svěží jiskru, kterou jsem zhruba u posledních dvou řad postrádal. Je zde také znát, že producenti tentokrát "nekecají" do jejich práce, takže kluci mají volnou ruku při realizaci jejich šílených nápadů. Je zde znát, že každý díl má o mnoho větší rozpočet než celý TG na BBC. Je zde znát, že to co Jezza, Hamster a Captain Slow dělají, dělají s láskou a se svým typickým suchým humorem, který je katalyzátorem neskutečných dialogů. Jsem zkrátka nadšen a dojat, že JSOU ZPÁTKY! (Prime Video) ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Špičková zábava. Nový formát Top Gearu se povedl na jedničku a u mnoha dobrodružství v cizích zemích jsem se musel ptát, jestli to těm padesátníkům stojí za to. Místy hodně surové, ale autentistické. Bravo. První díl a hned první scéna, kdy se všichni 3 borci potkají na cestě, mi vhrnul slzy do očí. A pokud jde o finále a rozloučení se s diváky? Don't get me started! Grand Tour mi bude chybět. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

13. díl poslední série v Mongolsku byl pravděpodobně ten nejkrásnější, který sem od trojky May, Hammond a Clarkson viděl. Přenádherné scenérie, fórky, ale hlavně spousta postřehů a zajímavostí z úst všech tří protagonistů, které mi vnukli naději, že už by se do budoucna nemuselo jednat jen o natuplou show, kde si ze sebe všichni akorát střílí. Pánové tu záplavu informací dávali na vrub své týdenní střízlivosti (což je sama o sobě zajímavá myšlenka). Inu nová show konečně dotáhla tu starou a dokonce ji i v pár případech předčila. Vzpomínám na skvělou epizodu o historických závodech rally Lancie (s02e07), příběh boje Davida s Goliášem vyprávěný Jeremym bral dech. Nebo krátká biografie Jima Clarka (s03e05), historicky jednoho z nejúspěšnějších jezdců F1 o kterém jsem do té doby sice nic nevěděl, ale na konci epizody jsem měl slzy na krajíčku. Nicméně co neukáplo po cestě k dnešní poslední epizodě 3. série muselo všechno ven naráz krátce po ní. Jelikož Jeremyho Clarksona považuju za jednoho z velikánů 21. století, velmi mě zarmoutilo jeho prohlášení na konci dílu. Pánové nám totiž oznámili, že tohle není jen poslední díl série, ale poslední díl vůbec... Chtěl bych jim proto poděkovat, alespoň prostřednictvím tohodle strohého příspěvku. Za těch 17 let jejich práce mě ani na chvíli nepřestali bavit, vytvořili seriál jehož každý díl jsem viděl minimálně 2x (TG Americký speciál třeba i 20x) a z jehož každého dílu jsem si odnesl něco nového, nějakou informaci, pocit, emoci a hlavně TUNY smíchu. I když mě to mrzí, tak tenhle krok chápu, protože končit se má v nejlepším a že to pánové v posleních dílech opravdu dotáhli do dokonalosti o tom si myslím není sporu. Díky <3 ()

bidja 

všechny recenze uživatele

E01**: Tak dívat se na to asi dá, ale bohužel zřejmě sestupnou tendenci invence zastavit nejde. Dával jsem tomu naději, že by mne to mohlo překvapit, ale je to asi mrtvé. Doufám, že alespoň nějaká pasáž, challenge či speciál se trefí do černého. Příliš poplatné objednavateli. Na role rozdané před desetiletím a "ftípek" s mrtvými hosty už čekat každý týden nebudu. E02*: Nudím se a tak mi nedalo zkusit další díl u kterého jsem odpoledne zcela odpočat usnul ve velmi nepohodlné poloze. Kluci si vyzkoušeli Call of Duty a tak by asi neškodilo přejít na recenze her. E03***: Mírné zlepšení díky oblíbenému Toskánsku. E04***. Návrat ke starším časům, byť dnes již trošku vykradené. E05**. ??? pasáže hry lodě. E06***. Kromě upitého finského závodníka to bylo docela vtipné. E07/8**. Zajímalo by mě jestli by pánové byli ochotní se podívat na Trabantí ságu a co by řekli na Dana Pribáně, nemluvě o tom co by se dělo kdyby část těchto cest museli absolvovat bez podpůrného týmu. Poslední speciály mi totiž přijdou o ničem. E09****. Konečně slušný díl, trochu nekorektního úvodu, test zajímavého auta, víceméně nuda na ovále, Stig se nahradit nedá, host by snad tentokrát i po těch 35 letech zajímal, konverzace ok, pak to co tu zatím chybělo, přestavby, blbinky, auto-moto filozofie. E10** Nuda. E11** Nuda. E12*** Člověk si uvědomuje jak kvalitní jsou moderátoři v těch konverzačních pasážích, ale na druhou sranu když je zajímavý srovnávací test tak se nikdy nedovím jak to to padlo neboť se to vždy shodí ze stolu a to mě štve. E13** Shrnuto, podtrženo žádná pecka to není, ale má to svojí kvalitu. Některé skeče či recenze si musí najít své příznivce. Za dobrý považuji nápad stěhovat šapitó po světě. Měření na Eboladromu je pasé. S02E01** tak co se nám změnilo, NeoStig nenalezen, p.May asi neměl otravu, ale spíše nadbytek jídla, ostatní protagonisté beze změn, nový okruh je pasé stejně jako předchozí, cesta do švýcar byla o ničem, ale asi byla podstatná kvůli havárii a nebylo ji z čeho dostříhat, sestřih sezóny je nadějný.. S02E02** S02E03*** S02E04*** S02E05** S02E06** Dan Pribáň na ně a bude zajímavé co vymyslela děvčata s Tuktukem.. S02E07** S02E08*** Tentokrát zábava i díky Pink Floyd Police S02E09*** S02E10*** S02E11**** speciál s nápadem S03E01** Nuda S03E02* nejhorší část speciálu všech dob, nosné téma Kolumbie trapas S03E02*** trochu záchrana s jámou, kolibříky ()

Galerie (99)

Zajímavosti (30)

  • Clarkson a spol. měli neustále za zády právníky BBC, kteří jim říkali, co v pořadu mohou a nemohou dělat, co mohou a nemohou říkat. BBC považuje za součást svého duševního vlastnictví vše, co pod hlavičkou Top Gearu (od r. 1978) vzniklo - veškerou stylizaci, typické fráze. A je připravena producenty The Grand Tour žalovat, pakliže začne mít pocit, že parazitují na tom, co charakterizuje Top Gear. Rozjely i spory o tom, zda James May může použít slovo „cock". Obstrukcí ze strany BBC bylo ale více. The Grand Tour nemůže mít měřená kola v rámci testů ani rekordní čas na kolo. Sekce s novinkami nesmí být zvaná jako Novinky (The News). (Maulincio)
  • Ačkoliv Richardovo auto v čase 01:06:00 mělo ve smyčce přehrávat frázi: „Jsem impotentní,“ ve slovenštině tedy: „Som impotentný,“ přehrávalo tuto frázi v maďarském jazyce („Impotens vagyok“), tudíž překlad od přihlížejícího Slováka ze slovenštiny do angličtiny neměl žádný smysl. (machonza)
  • Ve druhé sérii se testovacím jezdcem stala Abbie Eaton. Britská závodnice, která od deseti let závodila na motokárách, později se zúčastnila série SAXMAX, britského poháru vozů GT, série Mazda MX-5 Cup a Super Cup, GT Cup a v roce 2017 závodila i v sérii Blancpain GT, kde řídila vůz Ferrari 488 GT3 (tým AF Corse). Poprvé za volantem GT3 a také poprvé na okruhu Monza v Itálii. Z 52 vozů skončila na první pozici v sérii AM Cup, čímž se stala první ženou, která kdy vyhrála třídu v této sérii. V pořadu tak nahradila Mika Skinnera, přezdívaného Američan, který byl vyměněn pro nízkou popularitu. (Maulincio)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama