Reklama

Reklama

The Grand Tour

(pořad)
  • Slovensko Grand Tour
Trailer

Série(5) / Epizody(45)

Nová automobilová šou je neoficiálnym pokračovaním série Top Gear s jej bývalým tímom v zložení Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Známa trojica cestuje po celom svete, testuje a recenzuje extrémne športové automobily, absolvuje rôzne motoristické výzvy, súťaže a preteky, prekvapí celebritnými hosťami a talkšou v putovnom štúdiu, pričom každú epizódu nakrúti na inom mieste a v inej krajine – v obrovskom putovnom stane. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

S01E01 - Předchozí Top Gear jsem nesledoval, takže nejsem ten správný zapálený fanoušek a ani tedy nemohu srovnávat se zmiňovanou "zlatou érou Top Gearu", nicméně tenhle díl a pořad mě nijak nenadchnul tak, abych čekal díl další. Ano, kamera je pěkná, to ano. Sem tam i nějaký vtip, ale... ne, tohle holt není pořad pro mě. Vyzkoušeno, zapomenuto. ()

bif 

všechny recenze uživatele

S01E01: Nostalgie, která po opulentním začátku hezky zapadne do již známých kolejí. 4,5*. S01E02: Začátek fajn, zbytek zbytečná nuda a opakující se vtip s hosty už není vtipný. 2* S01E03: Bohužel. Opět nic moc. Celý díl byl sice s nádhernými auty v překrásné Itálii, ale vše bylo až trapně strojené a nahrané. Potřetí stejný vtip s hostem. Začínam se o GT bát...3* S01E04: Čtvrtý díl začal skvěle. Srovnání BMW a Porsche konečně přineslo nějakou informační hodnotu. Zbytek super.4* S01E05: Pátý díl opět vynikající start, od 25 minuty nastala nuda. Vážně někoho baví koukat, jak hrajou Lodě s autama?3* S01E06: Pomilionté opakované vtipy už odmítám komentovat, ale ta část o Fordu GT byla geniální. 5* S01E07: Namibijký speciál považuji za nejhorší speciál, co kdy Clarkson a spol. natočili. 2* S01E08: Druhá část nudy, ale o něco lepší. 3* Další díly již komentovat nebudu. Zkrátka první série se povedla tak na trošku lepší průměr. 3*. Škoda, snad se v další sérii už nebudou dokola opakovat ty stejné "vtipy". 2. Série : Mnohem, mnohem lepší, konečně jsou pryč trapné vtipy a zpátky opravdu zábavné sekvence. PS: díl s Chironem je neskutečnej ()

Reklama

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

první díl byl takový jiný, spíš taková talk-show, vůbec se mi nelíbil ten jejich nový jezdec, který si myslí, že střílí vtipy z rukávuy, ale mně přijdou spíše trapné. Trénovací trať je hodně divná a nezáživná. S celebritami měli celkem zajímavý nápad, ale po prvních dvou „nehodách“ už to začalo být vyčpělé. Druhý díl mi přišel mnohem lepší, ale paradoxně nebyl skoro vůbec o autech. Spíš jen vyvádějí různé kraviny a o auta šlo bokem. Třetí díl se mi už vůbec nelíbil. Hammond si hraje na namachrovaného blbečka, Jeremy a James zase na snoby, ale ani jednomu to nevěřím. Je to zkrátka až moc okatě hrané a chybí tomu přirozenost, která byla v TG. Uvidíme, co bude dál.. ()

Santino7

všechny recenze uživatele

Hodnotiť tento projekt nejdem, nakoľko som dosiaľ videl len prvé dva diely (a je dosť možné, že v najbližšom časovom horizonte nijaká ďalšia u mňa nepribudne), no v rámci stručného okomentovania musím skonštatovať, že mi sedí o poznanie menej než ich predošlý projekt Top Gear. Či už za to môže vec zvyku (na onen ustálený formát) alebo iné faktory, skrátka to tak je, k tejto relácii som si zatiaľ cestu veľmi nenašiel. Nie je to vinou ústredného tria Clarkson-Hammond-May, ich humor je rovnako nekorektný a úžasný ako predtým, skôr mi vadila značná obsahová/formálna odlišnosť. Prišlo mi to až príliš veľkolepé, príliš sa snažiace ohúriť, no a žiaľ i primálo britské (čo do veľkej miery stálo za úspechom oného predošlého projektu). Nie som stotožnený ani s väčšou špecifikáciou a zameraním na drahé superšportiaky a pretekárske okruhy, to, v čom pre mňa bol Top Gear najlepší, boli skôr bláznivé reportáže spojené s cestovaním po rôznych krajinách a kontinentoch. Taktiež mi prekážala voľba prechodného štábu putujúceho po svete - to je na jednej strane určite vysoko hodnotné pre skalných fanúšikov programu z daných častí sveta, ktorí eventuálne majú šancu prísť osobne, avšak z mojej strany boli tie ustavičné aplauzy a výbuchy smiechu zo strany publika niečím priam neznesiteľným. To je však čisto osobný názor, rešpektujem, že iným tento formát naopak plne vyhovuje, budiž. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jak už se traduje, poslední řady Top Gearu už nebyly tak dobré jako dřív. Stále stejný formát pořádu postupem času omrzel. Možnost vytvořit něco nového tak vypadala jako dobré východisko, jak přijít s něčím novým a riskantnějším. Pak přišel Grand Tour a zjistili jsme, že je to Top Gear. Top Gear, který je o něco méně o autech, trochu sprostější, s Conversation Street místo The News (o trošku lepší než originál), Celebrity Brain Crash místo Star in a Reasonably-Priced Car (první díl vtipné, od té doby silně chabé), s nudným Eboladromem místo Top Gear Test Tracku a s nudným "Communist" Americanem místo Stiga. Ve výsledku se tak jedná o tentýž pořad, který je horší v tom, že opouští zbytky reality a decentních vtipů. Občas se díl povede a je to dobré, nicméně většina "novinek" (tj. náhrad za něco, co fungovalo v Top Gearu), je nudná. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • K postavení a provozu 48tunového stanu je zapotřebí 114 členů štábu. Postavení trvá osm dní a samotný stan je složen ze 723 samostatných dílů. Stan je natolik velký, že pro něj produkce často velice obtížně hledala hezké a velké místo. (DexMASTER094)
  • V závěru, když Hammond „dělá stojku“ a druzí dva ho pozorují z pohovky, se v záběru mihne rukáv někoho ze štábu. (Brain)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama