Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben a Jo MacKennovi se synem Hankem si užívají prázdnin v Maroku. Poté, co v jednom marakéšském obchodě zemře v Benově náruči francouzský špión, dozvídají se, že jejich syn byl unesen do Anglie. Než se oba manželé nadějí, jsou až po uši zamotaní do mezinárodní špionáže, vražd a teroru. Jak se postupně snaží zjistit pravdu, jejich životy visí na vlásku, zatímco se blíží vyvrcholení v dnes již slavné mrazivé scéně v londýnské Royal Albert Hall. Tímto remakem vlastního filmu se stejným názvem z roku 1934 chtěl Hitchcock původní verzi překonat. Dnes již světoznámá píseň Qué Sera Sera, použita v jedné vypjaté scéně, byla v roce 1956 oceněna Oscarem za nejlepší skladbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Hitchcock opět perlí. Vynikající začátek, trošku hluchý střed, famózní, i když trochu zbytečně ustřižený závěr - právě v poslední třetině je zahuštěno hned několik scének, které by u jiného režiséra posloužily jako strhující finále v samostatném filmu. Skvostná scéna s matkou hrající na piáno, nájezdem kamery do horních pater a chlapce zoufale pískajícího v odpovědi. Geniálně konstruovaná pasáž s atentátem v divadle. Ozvěna kroků na prázdné ulici. Kázání v kostele. Nikdo nedokázal čarovat s tichem a náznaky tak, jako Hitch. Bravo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dojmu premárneného atmosferického potenciálu ohľadom straty dieťaťa a jeho pokusu o záchranu ma príbeh nenudil. Podarilo sa mu vo mne vzbudiť dojem akéhosi dobrodružstva a to aj napriek tomu, že svet špiónov a politických intríg vo filme moc nevyhľadávam. No a v prvom rade tam hral môj obľúbený herec James Stewart, na ktorého je vždy a za akýchkoľvek okolností radosť pozerať. Posledná veta vo filme z jeho úst nemala chybu. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

Většinou, když jsem sledoval Hitchcockovy filmy, přišly i přes své nesporné kvality z dnešního pohledu mírně nadhodnocené. Tento snímek mě ovšem velice mile překvapil. Hravě se vyrovná nejznámějším autorovým klasikám a právem se řadí mezi filmy, jež by měl každý zhlédnout předtím, než ho zabodnou v Marrákéši. Užíval jsem si Stewartův akcent a potěšilo mě milé cameo Bernarda Herrmanna, jenž nejen složil hudbu pro tento film, ale objevil se i jako dirigent na koncertě v závěrečné čtvrtině filmu. Scénář je brilantně dramaticky vystavěn a k režii není zapotřebí dalšího komentáře. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Alfréd Hitchcock je zkrátka mistr. Tentokráte začíná jeho film v exotickém a velmi lákavém prostředí Maroka, kde se rozjede napínavý příběh, jenž graduje v Londýně. Řada scén má velkou atmosféru, hraje vynikající hudba, která dokresluje dojem ze záběrů kamer, jež jsou jako vždy u Hitche geniální. Herecké výkony potěší a sympatické či charismatické postavy pozdvihují finální zážitek. K dokonalosti chybí málo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně utahaný film. Miluju prostředí, miluju Stewarta, Miluju scénář. Ale film je pro mě tak strašně utahaný a dlouhý. Originál jsem neviděl a ani nejspíše neuvidím. Nedokážu říct že film je špatný tohle je spíše tentokrát ve mě. Nedokázal jsem si film pořádně užít. Ale závěrečná scéna je neuvěřitelná. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (22)

  • Na scénáři spolupracoval Angus MacPhail, který se podílel i na první verzi filmu z roku 1934. (ČSFD)
  • Hitchcock se ve filmu ukáže jako muž v davu (stojící zády ke kameře) a pozorující akrobata na marockém tržišti těsně před vraždou. (Němi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. dubna 1956 na Cannes FF. (Varan)

Reklama

Reklama