Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (899)

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší pixarovka, úchvatný neustále stupňující se děj, bravurně vybrané hlavní "postavy" a samozřejmě nové hlášky a vtipy po celou stopáž udržují pozornost diváka. Naprosto dokonalý dabing, který je pro mě po Simpsonech nejpovedenější vůbec (Bruce a Dory v originále jsou naprosto směšný, ne vtipný a film úplně ztrácí kouzlo), úžasné animace, především opět legrační mimika rybiček, si u mě zajistili místo v TOP10 a Finding Nemo se u mě stal nejsledovanějším filmem. Toto vše zaručuje, že se směji každé dvě minuty a je to tedy pro mě i nejoblíbenější komedie. Brucíček je pro mě jednoznačně nejpovedenější animovaná postava všech dob, kdykoli se potřebuji zasmát, tak si pustím jeho scény typu "Já tátu nikdy nepoznal" nebo "To neva já tě chápu". Ňamka u-a-a!!! Oblíbené rybky: Bruce, Dory. 100% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nekompromisně nejlepčejší animák :) Doris nemá konkurenci... roztomiloučký Nemo... a bojácný Marlin, kterého mateřský cit dovede přes hranice svých možností... když k tomu přidáme ostatní v podobě Bouráka, Bruce a tak dál... zábavu a akci si vychutnáme plnýmu doušky :) Můůůj... můůůj.. bubliny bubliny... My jsme pěknej bručoun... víš co děla proti naštvanosti??? měl bys plavat..měl bys plavat :) tatínku..tatínku..viděl sto..viděl sto.. jsi naprostá špica... mladéééj :) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na film mám vzácne spomienky s kina z roku 2003. Nemo nie je dokonalý, ako všetci tvrdia a nie je ani tak dospelý, ako Nemov ocko. Je ale o niečo lepší ako Monsters a v rámci detskej tvorby je to asi vrchol v animovanej tvorbe digitálnych štúdií. Parádne fóry, svižné tempo, perfektný dizajn rybičiek a jasne rozoznateľné črty Dafoeho strašidelného ksichtu prevážili misky váh k plnému hodnoteniu. A ešte odpad od IntoTheCoven, aby to bolo vyvážené:). ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná, avšak nijak oslňující pohádka. Z amerických studií už vypadla řada lepších animovaných snímků (Shrek, VALL-I, Příšerky, Vzhůru do oblak,...). Z prostředí oceánu si už raději pustím Příběh žraloka, který je vtipnější a na můj vkus uvolněnější, žádné "srdceryvné" rodinné drama. Což o to, prostředí v Nemovi je nádherné a rozhodně se u něj člověk nenudí, na můj vkus se však příliš snaží poučovat... 80% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle animák mě svou DOKONALOSTÍ úplně citově rozložil. Brečel jsem radostí, brečel jsem dojetím, brečel jsem smíchy. Pokud bych měl někomu doporučit jediný animovaný snímek, po kterém stojí za to zemřít, jistě bych v současné konkurenci lovil dlouho. Určitě bych si ale neodpustil vyzdvihnout, jak skvěle fungující svět má Finding Nemo, jak úžasně dospělý a trhlý humor používá, jak monstrózně vypadají všechny jeho scenérie a jak krásný a dojemný příběh vypráví. Pixar přišlápl pedál až na zem a ujíždí směle k dálavám dětských i dospělých srdcí. Sejdeme se ve snech u západu slunce, jež se zrcadlí v krystalicky čisté barvě usínajícího moře a olizuje jednu malou veselou rybku... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (94)

  • Po uvedení filmu sa mimoriadne zvýšil dopyt po tropických druhoch rýb. (Greenpeacak)
  • Nemo a Marlin sú klauny očkaté (amphiprion ocellaris), Dory je tŕňovec (alebo bodlok) pestrý (paracanthurus hepatus). V akváriu môžeme tiež vidieť druhy: zanclus cornutus, zebrasoma flavescens, gramma loreto, diodon holocanthus, dascyllus aruanus, lysmata amboinensis a dermasterias imbricata. (ČSFD)
  • Hejno racků a želvu Bouráka namluvil v originále samotný režisér Andrew Stanton. (EMMY)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama