Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (289)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Politika, lobbing, soudní prostředí. Super náměty a hlavně herecký koncert Jessicy Chastain, to se jen tak nevidí co ta holka předváděla. Při čtení titulků diváku může děj malinko unikat, ale finále je všem jasné a vám zůstanou ústa dokořán. Hned po prvním shlédnutí pálím plný počet hvězd. Příště raději s dabingem. 90% (with J.) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je s filmem těžké držet tempo, ale po chvíli se do toho divák dostane (a to i takový, kterému tématika lobbování a politiky není třeba moc blízká). A nakonec je to napínavá a trochu nepředvídatelná jízda, která má výborně vystavěný příběhový oblouk. Slečna Sloane je fascinující postavou balancující na hraně zákona, aby dosáhla nejen "vítězství", ale naplnila zároveň své přesvědčení. Jessica Chastain podává strhující výkon plný niterného napětí. Film zároveň předkládá spoustu zajímavých otázek, především ohledně etiky, ale dá se tam toho najít spoustu včetně zamyšlení nad tématem držení zbraní v USA. Zároveň se nám zde ukazuje velké téma lobbingu a můžeme si na tom uvědomit, že přestože má toto slovo negativní konotaci (lobbování je často spojováno také s korupcí), na samotném lobbingu vlastně není nic špatného. To, jestli je lobbování dobré nebo špatné, totiž určuje to, za co se lobbuje, úmysly lobbisty a také prostředky, které se k lobbování použijí. Všechno je to ve výsledku jen o nás lidech a o našich záměrech. Za mě tedy zajímavý námět s výborným provedením. Sama jsem ani nečekala, že mě tento film a jeho téma natolik osloví. ~(4,3)~ ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuhranulo. Celou dobu sledujeme jednu káču, příliš ambiciózní, zahleděnou, cílevědomou a přes mrtvoly kráčející, kterak pro dobro obětuje sama sebe? Ne, nepřesvědčila mě v tom. Scénáristická klička sice dobrá, ale celou dobu k ní nic nesměřovalo, takže jako když měli námět hlavní dějové linky, ale nevěděli, jak by k ní mělo dojít, tak se něco rychle splácalo. O půl hodiny méně počátečního politikaření a nic by se nestalo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak trošku Aaron Sorkin, ale bez Sorkina. Což mě po dokoukání upřímně překvapilo. Dokonce si i tvůrci půjčili několik herců ze seriálu Newsroom. Celkově výborně natočené a vypointované, tématem to hodně připomíná pozdější Molly’s Game, také z Jessicou Chastain. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsné vhození do lobbistického žargonu v záplavě zdánlivě překombinovaných rozhovorů pomáhá mírnit výborná Chastain v jedné ze svých nejvěrohodnějších rolí. Škoda jen, že podobně vyšperkovanou pointu už mnohý - právnických filmů znalý - člověk tak nějak předem očekává... ale i tak fungovala! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, celé natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Ontario, predovšetkým v hlavnom meste Toronto. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama