Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (290)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je s filmem těžké držet tempo, ale po chvíli se do toho divák dostane (a to i takový, kterému tématika lobbování a politiky není třeba moc blízká). A nakonec je to napínavá a trochu nepředvídatelná jízda, která má výborně vystavěný příběhový oblouk. Slečna Sloane je fascinující postavou balancující na hraně zákona, aby dosáhla nejen "vítězství", ale naplnila zároveň své přesvědčení. Jessica Chastain podává strhující výkon plný niterného napětí. Film zároveň předkládá spoustu zajímavých otázek, především ohledně etiky, ale dá se tam toho najít spoustu včetně zamyšlení nad tématem držení zbraní v USA. Zároveň se nám zde ukazuje velké téma lobbingu a můžeme si na tom uvědomit, že přestože má toto slovo negativní konotaci (lobbování je často spojováno také s korupcí), na samotném lobbingu vlastně není nic špatného. To, jestli je lobbování dobré nebo špatné, totiž určuje to, za co se lobbuje, úmysly lobbisty a také prostředky, které se k lobbování použijí. Všechno je to ve výsledku jen o nás lidech a o našich záměrech. Za mě tedy zajímavý námět s výborným provedením. Sama jsem ani nečekala, že mě tento film a jeho téma natolik osloví. ~(4,3)~ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je skvělá herečka a snímek "Miss Sloane" na to sází. Je to ona, kdo na sebe strhává maximálně pozornost, a to vlastně ve všech kreacích, Jsou zde další výteční herci, i některá ta legenda, ale je to ona, kdo září. Je škoda, že podobně nedovedl zazářit i scénář, který je na konci už jen pohádkou. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som si poriadne užil. Zaujímavý námet, dobre napísané dialógy a predovšetkým strhujúci výkon Jessicy Chastain mi poskytli neočakávaný divácky zážitok. Vôbec som pritom neriešil, či sa to takto nejako deje v lobistických kruhoch, či vôbec môže existovať lobistka s vlastnosťami geniálneho šachistu, ani o tom ako dlho sa scenárista trápil s jej záverečnou rečou. Bol som rád, že po nejakej dobe vidím film, ktorému môžem s pokojným svedomím dať štyri hviezdičky a zamýšľať sa akurát nad tým, prečo nie päť. O deň neskôr som si film pozrel opakovane. Všimol som si zaujímavý strih, výbornú kameru a hudbu a zvýšeniu hodnotenia už nič nestálo v ceste. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě nejsi od práskače nikdy dál než dva metry." Mám velkou úctu k lidem, kteří nikdy nespí, neustále kují lobbistické pikle, preventivně nikomu nevěří a myslí dvě partie dopředu. Spíš se jich tedy bojím a Elizabeth Sloane je jednou z nich. Přesto bylo úchvatné sledovat její souboj s druhým dodatkem, taky mě ohromila její předvídavost a její závěrečný monolog byl prostě vynikající. Už jsem slyšel spoustu "legendárních" filmových právnických keců, ale tyhle si budu dobře pamatovat. Stejně jako Lukášovo evangelium, kdybych náhodou potkal nadrženou jeptišku. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem tušil, že toto bude ten typ filmu který se rozjede kulometným ratata tempem aby potom trošku zatwistoval, následně šlo všechno jakože do hajzlu, aby se to nakonec velkolepě odtwistovalo a divák jakože čučel jak byli ti scénáristi pořád o krok napřed.. A taky, že jo.. Tohle už mě moc nebere.. Lobbistická dannyho parťačka mravně silná jako hoši z foglarovek, zase jednou převeze svině na nejvyšších místech-jen tak, protože je to správný.... Dejte mi svátek ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Chastain (Elizabeth Sloane) strávila v príprave na film mnoho času so skutočnými lobistami z D.C. (zajo91)
  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)

Reklama

Reklama