Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení ve formě komedie s plně sympatickým hereckým osazením. Vtipy byly krátké, inteligentní, hlavní hrdinka zábavná, příběhově jednodušší, ale s milými zvraty a postupně se rozvíjející. Taková krátká hezká vesnická komedie. Nejsem moc na české filmy poslední dobou, tento mile překvapil. 70 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mně s těma lidičkama bylo prima. Teplo na mě sálalo ze všech stran a to mám ráda i když tam probleskovaly smutky některých dušiček. No a kluci ví jak sehnat kytku pro tu svojí letní a nebo pak i stálou lásku. Léto jak má být s láskou neláskou. Já se jen nechala unášet tím příjemným, které na mě v tuhle chvíli sálalo, ono je to umění. A že to nešlo brát zcela vážně, to nám naznačila Petra na konci, hádejte jak ? Prima oddechovka, co víc si někdy přát a když přijde v pravou chvíli.........díky za tip. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě nevadí že vesnice byla vykreslena natolik idylicky, že by bylo zhola nemožné aby na takové vesnici někdo nechtěl bydlet. Vo filmech z Američky přeci sledujeme také dokonalé domečky, městečka, vánoční svátky a podobně, tak proč by Češi nemohli mít taky nějaký svůj vzor ideál. Film se mě přesně trefil do nálady a jak jsem pozoroval kolem sebe v kině, tak nejen mě. U filmu jsem dokonale vypnul, scénář ničím složitým neoplývá a tak jsem mohl sledovat to krásné sbližování mrzoutského Ondry Vetchého s krásnou učitelkou Petrou Hřebíčkovou, laskavého starostu v podání Miroslava Táborského nebo například ženskou od rány Pavlu Tomicovou. Zkrátka, bylo na co koukat a kdyby film trval další hodinu a půl vůbec by mě to nevadilo. Tohle prostředí se těžko opouštělo. I ten záporák nakonec dostal pěkně za vyučenou. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak opatrný a presne natočený, že nedokáže vypadnúť zo svojej šablóny. Hrá na istotu a slúži mu k tomu jeden výrazný faktor. Postavy vo filme sú múdre. Niektoré tak typicky dedinsky, ale nie je tu žiadny prostoduchý človek. Iste, je to naivná predstava. Všetci si pomáhajú a aj to nepriateľstvo medzi hlavnými dvoma postavami pôsobí celý čas na oko, ale v konečnom dôsledku sa dá pri tom pekne vypnúť a neumierajú pri tom mozgové bunky. A postavy tým pádom majú logické motivácie. Problém, ktorý film má je, že sa snaží byť natoľko čistý a bez chýb, že mu chýba osobitosť. Hoffman možno vie viesť hercov, ale absolútne nevie využiť prostredie dediny dostatočne kúzelne. Zamrzí to o to viac, že s tým permanentne koketuje. Taký Vorel senior sa s tým hrá podstatne lepšie. Táborský a Vetchý sú skvelý. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase na vážkách, zda být hodná nebo zlá. Na film o protikladech, které se přitahují, jsem byla zvědavá, ale hlavně v druhé půli jsem si nebyla jistá, jestli koukám na snímek český nebo emerický, ve kterém hrají čeští herci (toto nebyl kompliment, kdyby to někomu náhodou...). Po pravdě celý závěr byl příšerný. Jen před pár dny jsem úplně stejný motiv (který nebudu spoilerovat, pouze napíšu, že se tam utíká) viděla v jiném filmu. Prosím, vymyslete už něco jiného! V české vesničce, kde čas utíká jen podle řečí (jinak to opravdu nepoznáte, slunko tam svítilo pořád, krom chvil, kdy měli všichni depku, to pršelo) to vypadalo idylicky jako v oné kominíkově rodině, obě hlavní postavy jsou sympatické, až to bolí... No čerstvě po premiéře dám za 4*, protože na 3 hvězdy bych se musela o hodně míň smát, to já zase přiznám. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Eliška (Petra Hřebíčková) vytře podlahu, se po ní Božíček (Ondřej Vetchý) projde a zašpíní jí blátem. V následujíící scéně po Božíčkově odchodu, kdy Eliška hodí hadrem, je podlaha částečně čistá. (Zix.)
  • Natáčelo se v obci Dolní Kralovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Podle UFD sa film v premiérovom víkende nasadili v 134 kinách s návštevnosťou 83 667 divákov a tržbami 11 378 821 Kč, čím sa radí na 17. miesto nejúspešnejších filmov v rámci historických premiérových víkendov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama