Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půvabná, plachá Lina se ve vlaku seznámí s přitažlivým mužem. A vzápětí z novin zjistí, o koho se jedná. Stačí jedno jediné setkání a Lina se do muže bláznivě zamiluje. Navzdory nesouhlasu rodičů uteče z domova a po krátké známosti se za muže provdá. Po svatební cestě však začne zjišťovat a postupně odhalovat, kdo je muž, kterého má po boku. Johnnie Aysgarth je totiž ve finanční tísni kvůli patologickému sázení. K tomu, že je bez peněz, je to ještě velmi zdatný lhář, příživník a lenoch. Zamilovaná Lina začíná procitat ze svého poblouznění. Klíčící podezření, rostoucí nedůvěra a zklamání ji provázejí na každém kroku. Atmosféra houstne před očima. Liny se zmocňují ty nejtemnější předtuchy. A film se bez sebemenšího klopýtnutí přesune z romance do napínavého dramatu. Povedený kus, skvělý scénář, vynikající herecké výkony a úžasná hudba. Otázka na závěr – kdo se bojí sklenice mléka? Challenge Tour Special, červen 2015. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁR OBSAHUJE ZÁSADNÝ SPOILER! Štvrtý Hitchov americký film. Zaujímavá a pomerne nevšedná prácička, ktorá je viac než čímkoľvek iným romantickou drámou. Romantickou drámou s prvkami noiru, Hitchovho typického nadhľadu a... gialla? Túto poznámku nechám bez rozvedenia, ale minimálne jedna scéna mi dáva za pravdu. Lamač sŕdc na plátne aj v skutočnosti Cary Grant žiari, ako inak. Jeho postavu využíva na dve veci - Hitchcockove klasické zobrazovanie rozličných spoločenských vrstiev a príslušníkov s odlišným postavením, za druhé ako záhadnú a nepredvídateľnú figúrku, ktorá vás pobaví rovnako dobre ako vám spôsobí behanie mrázu po chrbte. Tá postava je až fascinujúca - povaľač, stávkar, ktorý si neustále požičiava, sukničkár a... chladnokrvný vrah? Joan Fontaine samozrejme skvelá. Parádna a zvláštna (ne)žánrovka, ktorú nehodnotím na plný počet len z dvoch príčin: 1. v kútiku duše som dúfam, že sa z Granta vykľuje ten rafinovaný zabijak s tvárou anjela a 2. nevšimol som si Hitchovho camea!!! 85% ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, je tu spousta postupů, které dělaly Hitchcoka jedinečným (užití subjektivity postavy spojené s vlivem impresionismu, narůstající napětí, nezaměnitelný humor, obsese...), ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem tohle všechno už nejednou viděl, a to v působivějším provedení a s mnohem lepší pointou. P.S. Dabing ČT nebrat! ____ Pochyby zůstávají i po zhlédnutí filmu v originále, nicméně míra zábavnosti a stupňování (falešného) napětí mi nedovolí jít pod známku 8/10 ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Filmu neprospieva hlavne vedomie, že koniec si režisér plánoval iný. Možno keby som si túto informáciu neprečítala, celý snímok by na mňa zapôsobil inak, ako hra a ja by som bola spokojný oklamaný divák tak ako skvelá Joan Fontaine. No Hitchcockov nápad, Fontainin list Grantovi by to mysteriózneho trhilleru určite sedel lepšie a tak mi je to iba ľúto. Grant ma prvý raz prekvapil, vlastne možno druhý, keďže prvý bol objavenie jeho talentu - iná postava ako som uňho bola zvyknutá vďaka Leopardej žene, Nahej pravde, Príbehu z Filadelfie apod. No on je stále očarujúci a tu si ako bonus ešte nie ste istý, či je očarujúci a dobrý, alebo očarujúci a zlý. Koniec mi prišiel skôr vtipný, čo ako hovorím, vďaka možnému koncu - je veľká škoda. Takto je z Podozrenia fajn film, so skvelým Grantom a Fontaine, no nič, čo by som mala chuť si pozrieť znovu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, když dojde na nejhorší, asi budu muset.." - "Co ?? Co, Johnnie ??" - "Půjčit si víc.." ;) Půjčil bych si třeba hlášku ze Švejka, ale to by nemělo příliš smyslu..;) Zkrátka zas jednou starej Hitch přišel s příběhem, který se dnes možná jeví ještě aktuálnějším než dřív.. Ale já nebudu lhát, už mám delší dobu Podezření, že jsem Hitchofil..;) Mistrovy snímky mě nikdy nepřestanou dokonale fascinovat, stejně snad i ta zdánlivě překvapivá nedoceněnost jeho bijáků.. Hitchcock zde znovu pracuje se svým celoživotním motivem fatálně posedlostí stiženého jedince i přístupem k očekávání a zklamání diváka.. Já ovšem zklamán být nemohu.. To bych musel mít ne Opičku, ale pořádnou opici, abych tenhle snímek nedocenil.. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Režisér Alfred Hitchcock na herečku Joan Fontaine pokřikoval, aby se „chovala jako bláznivá“, až se u ní rozvinula žaludeční neuróza, která natáčení zastavila na celý týden. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama