Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

erased 

všechny recenze uživatele

Hra na kočku a myš šla Hitchcockovi na jedničku odjakživa. Zde mě v tom jen znovu utvrdil. I když je příběh vlastně jeden velký podvod, napětí a paranoia je zde vystupňovaná naplno a režisér si diváka drží přesně tam, kde ho chce mít. Hereckým výkonům taky není co vytknout, ani jeden herec se zde prostě nedá nemilovat. Jediné co mi na filmu nakonec nesedělo bylo prostředí, a i když nepochybuju o jeho opodstatněném využití, zaprášené ulice velkoměsta mám prostě radši. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší šarmantný thriller od Hitcha. Ešte stále typický zmenami žánru, hlavne komediálne ladenie je zo začiatku veľmi cítiť a načrtnutie ľúbostnej romance tiež nemohlo chýbať. To všetko sa však, chvalabohu, neskôr mení s rozohranou, veľmi zaujímavou krimi zápletkou. Na ňu, a na ozaj dusnú atmosféru si však budete musieť dobrú polhodinku počkať. Film sa však potom nečakane rozbehne a ja zisťujem, že celá ta maškaráda predtým, mala nejaký zmysel pre pointu celého príbehu. Využitie hereckej minulosti Caryho Granta zo známych veselohier, je naozaj nečakaným krokom, ale vyšiel stopercentne. Škoda, že tak nevyšiel aj celý film. 75%. ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Lina si vzala nepravého muže. Johnny před ní nejprve zatají svou skutečnou finanční situaci a později skrývá i svou vášeň pro dostihy. Když je zabit jeho blízký přítel, Lina pojme podezření, že vrahem by mohl být její muž. Oprátka nad Johnnym se, zdá se, začíná utahovat, a příběh drží diváka napnutého až do dramatického finále, v němž odhalí Cary Grant svou pravou tvář! A nebo ne? ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Hitchcock nejdříve překvapivě v pojetí romantické komedie... Ale to by nebyl on, aby se do toho po chvíli nepřipletlo nervy drásající napětí, které dokáží spustit jen obyčejné vlny u moře. A já už fakt nevím, jak se vždycky stane, že mistrovi skočím na jeho hru a nechám se sebou máchat jako s hadrovým panákem. Dalším důležitým faktorem je postava Carryho Granta, jehož přítomnost je postupně budována a společně s druhou hlavní představitelkou a pozorovatelkou příběhu hranou Joan Fontaine odkrýváme jeho mysteriózní chování i osobnost. U postav se taky často objevují jejich pocity či stavy znázorněné vizuálně, za což dávám obrovské plus. Bohužel musím lehce vytknout finále, kde bych si dokázal finální (vlastně ten nejdůležitější záběr) představit trošku delší, protože ne každému by mohl tak jasně sepnout. **** ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Žánry se nám tu trochu splašily a zřejmě ukopaly pana romantického s dramatem k smrti. Hitchcockovské srdeční záležitosti mi nikdy moc nevoněly. Po prvním setkání obvykle dochází k žádosti o ruku a je vymalováno. V Suspicion je však tato zkratka k oltáři mnohem uvěřitelnější, možná i proto, že motivací obou hrdinů nebyla pouze bláznivá láska na první pohled, ale i pragmatičtější důvody. A tak jsem i díky jak jinak než skvělému Cary Grantovi a přitažlivé Joan Fontaine Mistrovu červenou knihovnu akceptoval s menším cynickým pohrdáním. Na řadu však přijde i thrillerové koření a vztah našich hrdliček nazná vážných trhlin, které se víc a víc rozevírají. Na mé gusto se však Hitchcock do napínání strun pustil až příliš zvolna. Než se od drobností dostaneme k obavám a skutečnému napětí uběhne spousta času, sic díky hereckému obsazení vcelku příjemně stráveného. Kýžené gradace napětí se dočkáme, ale Mistrův závěrečný úhybný manévr mi přinesl další zklamání. Tři a půl hvězdy udělit nemůžu, tak za čtyři. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Johnnie (Cary Grant) nazývá svou vyvolenou (Joan Fontaine) "Monkey Face" a učiní tak ve filmu celkem devatenáctkrát. (SeanBean)
  • Režisér Alfred Hitchcock na herečku Joan Fontaine pokřikoval, aby se „chovala jako bláznivá“, až se u ní rozvinula žaludeční neuróza, která natáčení zastavila na celý týden. (Pavlínka9)
  • Rozhlasová verze příběhu „Podezření“ byla vysílána poprvé v roce 1942 a svou roli namluvila Joan Fontaine. (SeanBean)

Reklama

Reklama