Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že mne takhle potěší komedie naplněná decentním humorem, ještě před pár lety bych se na podobný film zřejmě neměl ani chuť podívat. Vychází mi z toho, že jsem konečně těsně před čtyřicítkou dospěl a nebo už stárnu, aniž bych kdy dospěl, nu to je koneckonců problém můj a mých hormonů, nikoliv mrtvého Harryho a potíží, které způsobilo jeho nešťastné položené tělo. Pro mne tedy byly Potíže s Harrym velkým překvapením sebe sama a při skvěle sestavených dialozích jsem se parádně bavil. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia, akých dnes už vidieť len minimum. Skvelé momenty sú striedané slabšími pasážami a na dnešné pomery pomalé tempo asi bude pre popcornové publikum jasným mínusom (ale zase asi ťažko možno očakávať, že by popkorňáci išli na starinu od Hitchcocka, že). A že napokon s Harrym všetko dobre dopadne, hadám netreba zdôrazňovať. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký netypický Hitchcock, plný inteligentného čierneho humoru okolo trmy-vrmy s úbohým nebožtíkom, o ktorom si skoro všetci mysleli, že ho zabili a tak ho stále vyhrabávajú a potom zakopávajú a potom zase vyhrabávajú... Pritom bolo všetko inak, ale to sa divák dozvie až na konci, ktorý sa aspoň trochu ponáša na rukopis tohto režisérskeho velikána. Na druhú stranu ale musím priznať, že ma to až tak nechytilo, hlavne kvôli tomu, že je tu dosť slabších miest, ktoré ma nudili. Lepší priemer. 65/100 Videné v rámci - 5x5 tour : Po stopách režisérov. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MOŽNO SA ZASTAVÍM ZAJTRA." ,,TO JE KEDY?" ,,DEŇ PO DNEŠKU." ,,TO JE VČERA. DNESKA JE ZAJTRA." ,,TO BOLO." ,,KEDY BOLO ZAJTRA VČERA?" ,,DNESKA." ,,JASNÉ, VČERA." __ Roztomilé úvodné titulky predznamenávajúce komediálny pôvod filmu striedajú zábery tak nádhernej jesene, že sú mnohé z nich hodné zarámovania. Hitchcock si denne v novinách čítal čiernu kroniku a keď preto netradične siahol po komédii, bol čierny humor jasnou voľbou. Na jednanie postáv v prítomnosti nebohého Harryho si vďaka ich britkým dialógom divák rýchlo zvykne, omnoho nevierohodnejšie mi prišlo akési pomalé plynutie času, v ktorom sa množstvo udalostí zbehne iba v priebehu niekoľkých hodín. ,,Problémy s Harrym" sú inteligentne a dômyselne napísanou oddychovkou, pri ktorej sa divák skôr pousmieva než smeje, ale pokiaľ by mal Hitchcock nakrúcať iba filmy obdobného razenia, nikdy by si nevybudoval renomé takého významného režiséra. (1228. hodnotenie, 114. komentár k filmu) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Hitchcockova komedie. Parádní černý humor, skvělé postavy a výborně ujetá zápletka, navíc v moc milém prostředí. Ovšem, sakra, mohlo to být ještě mnohem ujetější a odvážnější! Ale i tak jsou Potíže s Harrym zatraceně zábavné a ve výsledku překvapivě asi mým nejmilejším Hitchovým filmem. A to už něco znamená. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Důležité bylo najít vhodnou lokalitu, barevně i scénicky atraktivní, a tak se Coleman vydal pátrat do Nové Anglie. Našel jí v okolí města Stowe, ve státě Vermont. Bohužel filmařům práci stěžovali silně deště. Natáčení interiérů na zbudované scéně v tělocvičně místní školy tudíž nebylo lehké kvůli neustálému bubnování kapek na plechovou střechu. (Epistemolog)
  • Film byl jediným Hitchcockovým snímkem v produkci Paramountu, který nebyl ziskový. Ztráta byla dle odhadů samotného Hitchcocka cca půl milionu amerických dolarů. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • "Vždy mě přitahovaly kontrasty a chtěl sem se oprostit od tradic a klišé. S Harrym jsem prostě vytáhl melodrama z černočerné tmy a rozprostřel jéj na slunci," řekl k filmu Hitchcock. (Epistemolog)

Reklama

Reklama