Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Huh, tak to teda musí být docela záhul, procestovat celej svět za 80 dnů. Vono to ale zas takovej zázrak není. Dle mých výpočtů by se to ale s vhodným autem (Subaru Impreza), vhodným vybavením a pilukám proti nadrženosti dalo zvládnout za 58. Ale zpět k filmu. Já se u toho bavil. Jackie Chan tady opět předvádí ty jeho vtipný bitky a navíc, kde jinde kromě Herkulese v New Yorku, můžete shlédnout Arnieho Švarcenegra v tak vtipný roli??? Ale za těch pár nudných míst musím dát jenom 4*. P.S. - nemá někdo na půjčení 18 milionů??? ()

Reklama

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Totální demence pro kterou nelze najít žádnou omluvu. Nerad používám tu ustálenou frázi „pejsek s kočičkou vařili“, ovšem zde se to opravdu ani jinak nazvat nedá. Bohužel říct, že mám z této tragédie bolení břicha, je pro film příliš velká pochvala. Nezaměňujte neškodnou rodinnou zábavu s infantilní ubohostí, která po zásluze komerčně propadla. Kašlu na prznění jednoho „literárního klasika“, pokud zábava stojí alespoň za zlámanou grešli a dosti naivně jsem v tomto případě věřil, že Jackie zařídí minimálně deset procent celkového hodnocení. Chyba lávky, ten film je neskutečně špatný. Nemám chuť se v této kravině nějak piplat dál a tak jen konstatuji, že je zde špatně naprosto vše. Herci podávají výkony blízko nervového zhroucení, digitální triky jsou onanistickým manýrem sama sebe, bojové scény jsou jako vystřižené z nejhoršího díla Shaw Brothers sedmdesátých let a co se týče scénáře a humoru, tak to už člověku začíná být opravdu špatně. Mohl bych se ještě zeptat, kde se tam proboha vzaly všechna ta camea, ale raději to uzavřu a konstatuji, že toto byly jedny z nejodpornějších dvou hodin s americkou mainstreamovou kinematografií posledních let. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle má do legendární knižní předlohy hodně daleko. Jenže styl zpracování se už v podstatě nabízel s obsazením Jackieho Chana do hlavní role. To není herec, který by své role pojal seriozně, a především se sem ani moc nehodí. Co však je ještě horší, je tentokrát Steve Coogan, kterému není možné věřit, že je geniálním vědcem, co si poradí za každé svízelné situace. Režijně to není úplně nejhorší, některé scény zachrání rozpačité vyznění, ale přece jen s ohledem na to, že se v dohledné době další adaptace nelze dočkat, bych byl vděčný za poutavé zpracování a ne za nanicovatou komedii, ze které si není možné téměř nic zapamatovat. 40% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Socha prince Hapiho, ztvárněného Arnoldem Schwarzeneggerem, má ve skutečnosti připomínat Terminátora (narážka na Arnoldův kultovní film Terminátor, 1984) v momentě, kdy se po průchodu časem ocitne v této skrčené poloze v blýskající kouli kdesi na předměstí. (TomKey)
  • Film je extrémně neférový k Lordu Kelvinovi, který je vykreslován jako zpátečnický cynik, který věří, že už není možné provést žádné vědecké objevy. Realita je zcela jiná. Williamu Thompsonovi, Lordu Kelvinovi z Largs, vděčíme na poli vědy za mnohé: například za termodynamickou (Kelvinovu) stupnici teplot či Druhý termodynamický zákon. Celkem za svůj život vydal 661 vědeckých publikací. Dále získal celkem 70 patentů a podílel se na projektu pokládání transatlantického kabelu. Výrok: „Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo“, který od Kelvina ve filmu zazní, je ve skutečnosti připisován Charlesi Hollandu Duellovi, řediteli Patentového úřadu USA na přelomu 19. a 20. století... ale ani u něj není jisté, že ho doopravdy řekl. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama