Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších hitchcockoviek, akú som mal možnosť vidieť. Jednoduchý a od začiatku jasne predurčený námet, ktorý je ale brilantne pretavený do takého atmosferického hábu, že je radosť sledovať každú minútu. Opäť skvelý výkon Fondu, ktorého civilné herectvo sa javí veľmi autenticky. Hitchcock zasa preukazuje, ako dobre vie narábať s napätím, stiesnenosťou a kamerou a je nepodstatné, či to je alebo nie je natočené podľa skutočného príbehu. Škoda len, že silný začiatok postupne prechádza do pokojnejších vôd vyšetrovania a zháňania dôkazových materiálov pre súdne konanie a atmosféra tým mierne upadá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jedna paní povídala, bába to potvrdila, i dědek to odkýval a nevinný týpek putoval za mříže. Ono se to stává, zvlášť jedná-li se o záměnu čenobílejch chlápků v kabátu a s kloboukem na hlavě. Co by se však stávat nemělo, tak to je skutečnost, že práce policie byla hodně amatérská - "vychytralý" představení podezřelýho poškozeným ještě před rekognicí, žádnej grafologickej rozbor a vůbec žádnej dotaz na to, má-li podezřelý nějakou tu alibu. Naštěstí dnešní "dokonalej soudní systém" neumožňuje žádný omyly a slepá spravedlnost vždy neomylně zvítězí, takže mne podobné příběhy již nedokáží pořádně napnout, ale v roce 1956 to musela být pořádná pecka, takže zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Natočené krásne. Herci vynikajúci. Navodenie "skutočnej" atmosféry geniálne. Systém prirovnaný k mlynčeku na mäso... Ako film, ktorý ma zaujať niečim zaujímavým (filmovým), príliš obyčajné a lineárne. Réžia a hudba zachraňujú veľa, ale ako film to príliš neobstojí, ako preozprávanie skutočného príbehu je to... výstižné... Mimochodom, všelikde najdete ten blbí obsah o Mannyho úteku, ale ja som sa za celý film nevšimol, že by niekto utekal... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tísnivé kriminální drama o zatčení a obvinění nevinného muže, Henry Fonda je v hlavní roli fantastický, mám pocit, že jsem ho neviděla hrát lépe, byla jsem za těmi mřížemi s ním, cítila strach, bezmocnost, ponížení, zoufalství jeho manželky a matčiny obavy na mne hodně zapůsobily, vykolejení celé rodiny bylo výborně zpracované.. Příběh podle skutečné události hudebníka Balestrera mě rozhodně chladnou nenechal, tedy filmová spokojenost s jemným mrazením v zádech.. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

škoda, veľká škoda, že sa nepodarilo udržať famóznu úroveň prvých 45 minút.... taký pocit mašinérie drviacej svoje bezmocné nevinné obete som ešte nezažil...pocit absolútne nečakaného zvratu, ktorý človeka z minúty na minútu dostane do súkolia osudu, v ktorom si seba samého nikdy pred tým nedokázal predstaviť....ešte nikdy som necítil takú silnú túžbu po anarchii, ktorá sa mi zdala ako jediné rozumné východisko z akéhokoľvek "spoločenského poriadku".... a potom sa film žiaľ mierne rozriedil..... ale aj tak jeden z najlepších filmov Hitchcocka, a pritom taký iný.... iný asi v zainteresovanosti-osobnej angažovanosti-empatii, na ktorú som v prípade vždy prísne racionálneho a z nadhľadu voči všetkým postavám a príbehu pôsobiaceho režiséra nebol zvyknutý.... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V době natočení Nepravého muže procházel filmový průmysl obdobím krize a Hitchcock proto natočil snímek pro Warner Bros. bez nároku na honorář. (Hwaelos)
  • Když Mannyho vedou vězením, můžeme slyšet jednoho z vězňů, jak křičí: "Za co tě dostali Henry", což v dabované verzi samozřejmě bohužel není. (Kulmon)
  • I přesto, že nám pan Hitchcock hned na začátku sdělil, že je tento příběh pravdivý, následuje o chvíli později v titulcích poznámka, že: „Tento příběh, všechna jména, postavy a události jsou vymyšlené.“ (Marfysu)

Reklama

Reklama