Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viktoriánská Anglie. Do tohoto prostředí je situován děj malého Olivera, který je nucen prakticky od narození žít svůj osamělý a bídný život. V sirotčinci prožívá těžké dětství, až jednoho dne se chlapec odváží povstat z řad svých vrstevníků a požádat o více jídla. Nevinná věta - "Já bych chtěl ještě trochu" rozpoutá jeho nový život a dá tak vzniknout návaznostem, které by si chlapec těžko dokázal představit. Ze sirotka se tak stane uprchlík a z uprchlíka člověk, který se musí rychle rozhodnout, na čí straně zůstane. Jakákoli volba však má své pro i proti. (FIBO)

(více)

Recenze (5)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Oproti Polanskiho verzi z roku 2005 je tato drsnější, surovější a nezdráhá se ukazovat násilí v plném rozsahu. Více špíny, více mraků, podrobnější rozbor vztahů mezi jednotlivými osobami a více pasáží, které zfilmované v jiných verzích nebyly. Navzdory tomu všemu, film je pořád průměrný a ničím speciálním nevyniká. Zároveň ale, ani nezklame. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mnohem lépe pojatý, napsaný a odvyprávěný příběh, než v nejnovějším Polanského podání. Sugestivnější, syrovější, ale také poetičtější a celkově atmosféričtější. Kromě příběhu jsou tu i mnohem lépe napsané postavy a vztahy mezi nimi. Rád bych se zase podíval. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyrazne lepsia verzia Olivera Twista nez Polanskeho verzia z 2005 roku. Drsna, brutalna, neprijemna a plna nasilia. nasile tu bolo, je  a bude - aby spolocnost eliminovala zlych ludi. 74 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zdarilé spracovanie najznámejšieho Dickensovho románu. Fajn obsadenie, hlavne malého Olivera i Žida v podaní Scotta. Môže stavať na veľmi dobrom zvtárnení viktoriánskeho Londýna a vôbec kulís. Nech nikto nečaká rodinný film - obsahuje dávku drsnosti, v jednom prípade aj surovosti, presne podľa predlohy. Na televízne spracovanie veľmi zdarilé. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Výborná adaptace Dickensova románu. Nebylo to zbytečně dlouhé, mělo to spád. Skvělá výprava a hlavně super George C. Scott. Pamatuji si, že to kdysi dávala Československá televize, neškodilo by, kdyby to vyhrabali z archivu a pustili. Sledovanost by to podle mě určitě mělo. ()

Reklama

Reklama