Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dan Dark, který vypadal jak surrealistické plátno a sám své diagnóze masochisticky říkal "lidská pizza" mohl stejně tak odpudit jako přitáhnout. Zvědavost, jestli se uzdraví, mi nedala a ve výsledku DALA. Ten film byl pošahaný a byl skvělý. Sarkasmus, melancholie, tragédie, ironie, melodie ... kakofonie zvučící libě dík neuvěřitelnému výkonu bouráka Roberta Downeyho džuniora. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona, který hraje Doktora Gibbona jsem zpočátku vůbec nepoznal. Hodně za polovinou filmu jsem si kladl otázku, kdy se vlastně Mel ráčí objevit. Přiznám se že jsem na tuhle patlaninu, které nevím ani hlavu ani patu, koukal jen kvůli němu. Vlastně jsem to vůbec nepochopil a zřejmě jak si tady čtu, to není ani účelem filmu. 40% ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, ale žánrově opravdu velmi nestabilní snímek, jehož části jsou značně nevyrovnané. Komedie je skvělá, muzikál sice zbytečný, ale svižný, film noir stylově dobrý, ale docela nudný a nadpřirozeno dost zbrkle zamotáno do děje. Downey je skvělý, především jako sexuálně frustrovaný, pervezní chudák ležící pokrytý lupénkou v nemocnici. Úžasnou malou roličku tu má Katie Holmes, ještě nikdy nebyla víc sexy!...Film jsem koupil v Levných knihách za neuvěřitelných 19 Kč aniž bych o něm cokoli věděl, zaujal mne však nádherný přebal.... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodnotit Zpívajícího detektiva je skutečně zapeklitý oříšek. Jsou filmy, které se dají ohodnotit jednou větou, a jsou takové, kde ani stránka textu nestačí k vyjádření rozporuplných pocitů. Pustil jsem si Detektiva s vyhlídkou na žánrový film, jenže v jeho případě nejde o žánrový snímek. Film se pohybuje na rozhraní několika žánrů a i když jsem viděl řádku filmů, kde to fungovalo, tohle je jiný případ. V jedné minutě se tváří jako muzikál, ve druhé jako psychologické drama a ve třetí jako ryzí komedie. Jednotlivé ingredience, ze kterých se vařilo, jsou velmi chutné, ale film ve svém výsledku nedrží pohromadě a výsledkem je typický "anglický puding". Dobří herci v netypických rolích, nápaditá režie, scénář, který pracuje s originálními prvky, taneční čísla, která jsou sama o sobě velmi zajímavá, jenže děj nikam neposouvají a do filmu nijak nezapadají. Kdybych byl na film lépe připravený, bylo by hodnocení lepší, ale takhle je to mezi 2 a 3 hvězdičkami a k té třetí se přikláním jenom, abych ocenil originalitu a odvahu, protože s velkým komerčním efektem se již dopředu nedalo počítat. Příběh těžce nemocného muže, který si svou bezmoc vybíjí na svém okolí a utíká se do snových představ, mohlo u mainstreamového publika těžko zabodovat. V prvních minutách filmu se divák jen těžko orientuje mezi halucinacemi, flashbacky a realitou. Celkový dojem: 50 %. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to tedy rozhodně řádná fantasmagorie.... Spisovatel, co vypadá jak pizza, zpívající sestřičky a doktoři, zmatený detektivní příběh z 50 . let. A tohle všechno dohromady. K tomu navíc hromada vrcholně cynického humoru. Hrozně mě pobavila scéna, kde se mihne jako psychiatr Mel Gibson. Fakt celkem sranda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama