Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Katy007 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem na to náhodou narazila v televizi. Doufám, že už se mi to potřetí nepřihodí. Když zavřu obě oči a narvu si prsty do uší, abych se zamyslela nad tímhle filmem, vždycky narazím na tu příšerně protivnou princeznu Lunnu, která se s Jiřím škube o dračí vejce. Asi bych teď měla říct, že to mohlo být lepší, ale já budu ráda tvrdit, že to mohlo být horší. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Slabšia rozprávka pre deti a mladistvých, neoslní ničím, vôbec neprekvapí. Jediné čo poteší je herecké obsadenie. Mal som radosť iba z Duncana a Vlala Kilmera, ktorý sa však objavil len na pár sekúnd. Patrick Schwayze ma nepotešil, myslím, že mu úloha veľmi nepasovala. Čakal som, že aspoň drak bude lepšie spracovaný, ale chyba, aj v Dračej búrke boli draci na lepšej úrovni. Dej je pomerne dosť slabý a nezaujímavý. Je to len taká rozprávka určená pre TV. Je to presne medzi 2 a 3*, ale vďaka Duncanovi sa prikláňam k 3. 50% ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Někdo asi natočil slabší chvilky z Purefoyova šermířského tréninku na Solomona Kanea, doplnil je záběry na protivnou, anorektickou vedoucí bufetu (prej princezna!) a ukecal Hříšného Kance Patrika a několik dalších umělců, aby odhuhňali jakési repliky. Rumburak ve střižně pak přidal malovaného draka, který jen zaštěkat a vytvořil tím fantasy jako stvořenou pro vysílání mezi Šehrezádou a Pitevnou v Morové ohradě. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Už když jsem v úvodu viděl mnicha na skateboardu, jak prchá za zvuků dud, doprovázených hip-hopovým rytmem bicích, věděl jsem, že mě nečeká úplně klasické fantasy... Ale nakonec to bylo lepší, než jsem čekal - pohodová akce v evropských exteriérech, které vůbec nevadí už od pohledu dost nízký rozpočet. Jó je to fajn, když si tvůrci hned na začátku ujasní, že točí zábavné béčko a nesnaží se o něco, na co nemají... Jen na digitální draky mohli pár kaček přihodit, to teda jo... ()

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Pohádka o rytíří, který musí jako poslední misi najít ztracenou princeznu. Bohužel pro něj tato princezna je ekologicky smýšlejcí a poslední co chce je být zachráněna. Má totiž poslání, chce zachránit poslední dračí vejce a pozor má v ruce velkou kost, kterou neváhá použit, jak rytíř záhy na vlastní lebku zjistí Přičtěte sympatického maura, mnicha na skejtu a obtloustlého Patricka Swayziho jako hlavní zaporaka. Je celkem znát malý rozpočet, ale celkově je to taková neškodná fantasy komediální pohádka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Juraj (James Purefoy) podáva ruku chlapcovi Rinovi, potom ju zvesí dole. Nasleduje záber zozadu, kde má ruku opäť hore. (ČSFD)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)

Reklama

Reklama