Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

soviczka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Kriminálka Anděl byla mnohem lepší kulisa pro nedělní lakování nehtů. U ní jsem zvedala oči, protože se opravdu něco dělo, tady je zvedám, abych se ujistila, že jsem si televizi omylem nepřepnula na Rosamunde Pilcher :-/ Vyšetřování vražd je pro tvůrce jen nutné zlo vedle rozpitvávaného soukromí jednotlivých postav. Díky názvům epizod navíc už od začátku víte (nebo minimálně tušíte), kdo je vrah. Nuda, šeď, nuda a Bartoška to sám nezachrání. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Víte ... jsou ZÁZRAČNÍ. Vyšetřování - především v terénu - vedou způsobem, který si v praxi dost dobře nedokážu představit ... a popravdě: Nechtěla bych být na ně odkázaná. Nicméně - ONI VÍTĚZÍ ... jak jinak. Úmysly tvůrců jsou zajisté chvályhodné a k tématu přistupují nanejvýš zodpovědně - mimo jiné se snaží představit život kriminalisty tak říkajíc komplexně, když nahlíží i do soukromí jednotlivých členů týmu ... jenomže snaha sama o sobě v tomhle případě k přesvědčivému výsledku jaksi nevede. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

První serie Mordparty měla poměrně slušný rozjezd, ale posléze se začaly střídat průměrné díly s proměnlivou kvalitou a závěr byl vyloženě tristní. Herecké obsazení nebyla špatné, především Kotek s Bartoškou překvapili.Jednotlivé případy byly kvalitativně kolísající a zápletka celé série byla s každou další epizodou horší a horší. Škoda. Tým ohrožený suspendací s osudy jednotlivců sliboval více, než nakonec nabídnul... Průměrné 3* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že ambice byly veliké, ale očekávání se nenaplnilo. Mordparta je zajímavě složená partička kriminalistů. Bohužel musím souhlasit s kolegy pode mnou - osobní a rodinné vztahy jednotlivých postav zakrývají případy a celkově u kriminálního seriálu bych je očekával v mnohem menší míře. První série se ještě dá shlédnout, ale druhá je vyložená ubohost. Nuda se střídá s nezáživností. Děj se neskutečně natahuje a jako by v posledním díle chtěli tvůrci dohnat všechno, co v sedmi předchozích epizodách zanedbali, tak právě poslední díl jede jako naspeedovaný hřebec. Bohužel jsou herecké výkony nevýrazné, ale protože zde hrají samí výborní herci přičítám to jednoznačně tragickému scénáři. A tragická je i hudba, úvodní znělka a bohužel i světlo. I při zatemnění všech žaluzií a okřiknutí příbuzných, když otevírali ledničku, jsem mnohdy neviděl skoro nic. Souhlasím, třetí díl první série je výjimečný. A v podobném duchu jsem čekal i ostatní díly. Pokus to byl zajímavý, leč nevyšel. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

No tak nevím,čtu tady tu kritiku a přitom, zrovna osobní trable a starosti vyšetřovatelů jen ukazují, že nejsou bohové,ale lidé jako ostatní. Je přece známá pravda, že právě policisté a kriminalisté nemají prakticky žádný soukromý život, co by za něco stál. Spíš mi tady vadí, že to vypadá, jako by měli padla v 17 hod a nazdar zítra :) V zajímavostech je uváděno, že si M.Plánková musela kvůli roli obarvit vlasy na zrzavo, nicméně tvrdím, že v některých dílech má dost trapně nepadnoucí paruku ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Epizoda se natáčela v budově bývalé dětské ozdravovny v Jetřichovicích na Děčínsku. (skudiblik)
  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)
  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)

Reklama

Reklama