Reklama

Reklama

Godzilla

  • Československo Probuzená zkáza (více)
Trailer

Obsahy(1)

Japonsko dalo světovému filmu mnoho velikánů, ale žádný z tvůrců ani herců se co do známosti nemůže měřit s padesátimetrovým monstrem celosvětově známým pod poangličtěným jménem Godzilla. Úspěch původního filmu, který držíte v rukou, odstartoval boom filmových monster v Japonsku, jejichž popularita se udržela až dodnes. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nie je to divadlo, nie je to film, je to skutočnosť. Najpozoruhodnejšia udalosť storočia! Padne celý svet za obeť monštru, starému dva milióny rokov? Ak chcete vedieť ako to dopadne, pozrite si tento film. Na rok výroby je to vskutku zaujímavo natočené. Aj napriek mojim výbuchom smiechu dávam 4 hviezdy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ostudně přiznávám, že jsem byl od mládí "odkojený" na Emmerichově Godzille a k původnímu filmu jsem se dokopal až teď. Originální Gojira působí z hlediska dnešního diváka na mnohých místech vcelku směšně a rozhodně se na filmu stihl za ta desetiletí od premiéry podepsat a citelně zakousnout zub času. Nicméně i tak jde o technicky zdařilý kaiju film, jenž nabízí nejednu působivou scénu a přetavuje na velké plátno nejznámější přerostlé monstrum v dějinách kinematografie. Ať už jde o ikonický "roar", atomový dech, destruktivní scény s ničením města či "likvidátor kyslíku" - Hondova Godzilla má své "vintage" kouzlo. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá černobílá japonská - ta jediná se může honosit razítkem katastrofický film. Pokud si dobře vzpomínám, tak ostatní Godzilly jsou rychlé, akční, méně seriózní. Zde je Godzilla symbolem pro hrůzu jaderné války. To ona byla vyštvána z hlubin oceánu při jaderných testech. Godzilla je varovným prstem pro všechny národy. Mě osobně se moc líbí scénář, zvláště pasáž s vědcem, který vymyslí Ničitele kyslíku. Nejhezčí, i když pochopitelně nejsmutnější, je samotný závěr filmu. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Pripadalo mi to smesne a nebavilo me to - scenar a dialogy jako z lepsiho pornofilmu - za nekolik milionu let se priserka nijak zvlast neprizpusobila pobytu ve vode.... Animace byla ale v nekterych sekvencich moc povedena - ne jako ty 3D sr@cky, co jsou k videni dnes. Na Japikach je videt, ze sila atomu je bude jeste doluho pronasledovat, coz je docela pochopitelne - ty sceny z nemocnic byly docela uveritelne - jakozto odraz situace pred 9 lety. Nejlepsi scena - rozhlasovy komentator tvari v tvar jesterce. Hudba jednoducha, ale velmi vhodna. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (58)

  • Pri príležitosti 50. výročia vzniku filmu dostala Godzilla svoju hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy v Los Angeles. (beso74)
  • Japonská Godzilla byla pro americké publikum příliš šikmooká, takže k ní byl přitočen nový materiál s Raymondem Burrem, který si v přestříhané verzi zahrál amerického reportéra. (Pumiiix)
  • Vo svojej dobe to bol najnákladnejší japonský film. (beso74)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama