Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

drackula 

všechny recenze uživatele

Ak sa človek naladí na správnu vlnu a je ochotný akceptovať štýl v akom je tento film natočený, bude sa naozaj kráľovsky zabávať. Žiadne morálne ponaučenia, dvojzmyselné narážky, politická propaganda ale iba číra zábava. Zábava určená pre široké masy, ktorá našla ohlas. Ak ste teda pripravený na odľahčený monster film, môžem vám tento snímok vrelo odporučiť. Nie náhodou je tento film v Japonsku historicky najnavštevovanejší z celej série filmov o Gojire. 80% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se rozhodl dát si žánr kaijuu (monstra) víceméně chronologicky. Je vidět jednak, jak Honda a jeho animátoři vyspívali, ale hlavně posun žánru od melodramatického thrilleru k zábavné taškařici. Tady už opravdu nejde o nic jiného, než napjaté očekávání, jak si to rozdají tihle dva a jaké další vtipné vlastnosti dostanou... Přestože jsou tu lidští herci až druhá garda, některé role jsou taky zábavné. Třeba přehraný vedoucí reklamky docela fungoval... ()

Reklama

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Oproti první (a koneckonců i druhé) Godzille a dalších kaiju společnosti TOHO sledujeme jasný kvalitativní propad, který ale vůbec nevadí. Přesně ten film, který je tak hloupý, až je zábavný. Scéně, kdy King Kong rve strom Godzille do tlamy, se nelze nesmát. Stejně jako souboji King Konga s obří chobotnicí nebo Kongově jízdě po zadku z hořy Fudži. Souboj dvou legendárních příšer zcela naplnil má očekávání, možná je i po shlédnutí první Godzilly předčil. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Vyloženě sranda...Opičák se rve s gumovým ještěrem (přesně s takovým jsem si hrál, když jsem byl malej a ted hraje ve filmu..to jsou zvraty). Ono gumy je tam vůbec dost. I herci jsou totiž úplně gumoví. Celej film by byl neskonale drsnej, kdyby měl režisér o tunu doláčů víc, než evidentně měl. King Kong dává do držky chobotnici, King Kong dává do držky Godzille, ta zas dává do držky jemu...navíc po vzoru pohádkových draků umí chrlit plameny..nevídáno. Kong má zas skrytou schopnost šlehat z prstů blesky. Ty souboje mezi oběma bestiema jsou boží. Obě se totiž rvou jak ožralí námořníci..no, tyhle starý japonský opičárny si budu muset nastudovat, protože tohle se panstvo každý den nevidí :)))) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zase jednou jsem se od srdce zasmála, především když se Godzilla radovala, že přeprala King Konga, balónkům, stromečku, který napral Kong Godzille do papuly, japonským domorodkyním ve slušivých sukýnkách a zajímavých podprsenkách a opičí jízdě po zadku rovnou do břicha Godzilly. Tyhle věci nikdy nevím, jak ohodnotit, takže to opíšu od znalců a jen dodávám, že to bylo jako zábava dobré. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Herec Šoiči Hirose, který ztvárnil King Konga, musel být v kostýmu monstra během natáčení zašit a nemohl tedy mezi jednotlivými sekvencemi natáčení vylézat ven. To vedlo k několika kuriózním a dosti nebezpečným situacím – jednou se například stalo, že kostým vzplál a Hirose v něm musel bezmocně čekat na pomoc ostatních členů týmu. (Israha)
  • John Beck byl šokován, když zjistil, že japonci natočili film o King Kongovi za jeho zády. Podal žalobu u soudu, kde tvrdil, že je jediný, kdo má autorská práva na image King Konga. U soudu však neobstál. (Terva)
  • Film se ve své době stal obrovským kasovním trhákem a v současnosti se při zohlednění míry inflace jedná o dosud nejvýdělečnější film o Godzillovi vůbec. (Israha)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama