Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (169)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Scénáristu Tomáše Holečka si hodlám zapamatovat - a zdaleka se mu vyhnout. Tak špatně odvedenou práci jsem dlouho neviděla. Nechápu, jak to mohlo přes tolik lidí, kteří se v každém televizním štábu vyskytuji, projít. Jeden nepříčetný člověk se vyskytnout může, to se stává, ale proč ho ostatní nezabrzdí? Protože je jim jedno, že doslova každá scénka je debilní? Přece si to nemůžou nemyslet... Takže pro prachy všechno. Druhý díl jedině po lobotomii mozku. O srovnání se seriálem "Rapl", který sleduji souběžně se ani pokoušet nebudu - tvůrce Rapla by to mohlo urazit. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v jistém Streemovém Pořadu slyšela, jak moderátor sršel oheň a síru na tento nový krimi seriál, neododlala jsem a pustila si první díl. Čekala jsem srágoru a ejhle, ona je to dobrá kriminálka a prvky komedie. Jako skoro vrstevnice Matáska, se dokáži do jeho pocitů reálně vcítit. Jistě, některé jeho zápolení s technikou je dost nadsazené, ale jako celek pochopitelné. Příjemné je i to, že se tvůrci zatím moc nebabrají v emocích jednotlivých protagonistů, ale spíše jen povrchově naznačují. Scénář není bůhví jaký klenot, nicméně dá se. Dialogy a některé hlášky jsou opravdu vtipné, herecké výkony úměrné žánru a formátu. Trochu mi tam chybí nějaká akce, napětí, prostě to co ke správné kriminálce s drsným poldou patří. Takto to spíše působilo jako parodie na drsňáka. Jak se bude seriál a jednotlivé postavy vyvíjet uvidíme v dalších dílech. Po shlédnutí druhé řady a sedmi dílech třetí musím říci, že jsem nadšená. Zatímco v druhé řadě došlo k poklesu úrovně, jakoby místy seriál neměl už tolik co nabídnout, hlavně některé vztahy byly dosti uměle natahované, tak celá třetí řada je rozhodně zatím nejlepší. Přibylo akce, hodně dobrých hlášek, napětí a celkově vše tak nějak funguje. Jednotlivé postavy se velmi dobře vyvíjejí, chemie funguje. Za mne 4+3+5 hvězd, tedy cca 80%. Asi nejlepší český kriminální počin od Kriminálky Anděl 1. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když opomenu fakt z oblasti sci-fi, že se Matásek po dvaceti letech v komatu dostal během krátkého času do formy, což by mu mohl závidět i Stevan Seagal ve filmu Těžko ho zabít, který se z pouze sedmiletého komatu vzpamatovával za pomoci intenzivního cvičení minimálně rok, tak mi to vychází spíš jako satira. Je zde evidentní snaha napodobit daleko úspěšnější zahraniční seriály - nějaká ta mrtvola, pár falešně obviněných, alespoň jedna honička a pokud se to hodí, tak i nějaká milostná scéna. S lítostí vzpomínám na Četnické humoresky, či Kalašovky s Hrušínským a lituji Davida Matáska, který si tak ubohý scénář nezasloužil. No ještě uvidíme, třeba se dočkáme překvapení. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vidim, ze namet je prevzaty ze zahranici, tak ani tu originalitu nemohu kladne hodnotit... Ono, vratit se do bezneho zivota po X letech je celkem zajimave, ale maximalne v komedialnim zanru nebo nejakem psychologickem dramatu. V kriminalce to pusobi docela divne, pripady samotne jsou upozadene a celkove mi vyznivaji hodne nezajimave a ani je nejak neresim. Zoufale dialogy. Matasek jinak v klidu, celkove je to vsak uplne o nicem a za par mesicu si na tento serial nikdo nevzpomene. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 3. díle. Úvodní díl byl zajímavý zejména námětem; zaujal mě později také velkým sarkasmem hlavního představitele (zřejmá inspirace Dr. Housem a Patrickem Janem z Mentalisty). Bohužel od 2. dílu šla kvalita trochu dolů, ale na druhou stranu by následný vývoj charakterů a vedlejšího děje mohl být zajímavým a přinést další nečekané zvraty... Moje hodnocení se možná změní po celkovém zhlédnutí. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Případ se udál v hotelu Sen v Senohrabech u Prahy. (rakovnik)
  • Scéna, ve které Vojtěch Urban alias Junior (Vladimír Polívka) krmí nalezeného psa, se natáčela u zámeckého parku v Praze-Kunraticích. (Ezis)
  • Jako exteriér Fixbanky posloužila bývalá budova spořitelny na náměstí Arnošta z Pardubic v Českém Brodě. V prvním záběru scény je možno zahlédnout kamennou zvonici u kostela sv. Gotharda. (Ezis)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno