Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 2
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (169)

Sexton odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu opravdu dát šanci.. ale tento seriál je opravdu velice jednoduchej, úplně neuveřitelné, jak po 20 letech v komatu, během jednoho dne se stihne vyřešit téměř vše, včetně bydlení... to ale není to nejhorší.. Po shlédnutí prvního dílu vzniká hned několik otázek na zamyšlení... SPOILEROVÉ OTÁZKY : 1) "Proč pan Sýkora před 15 lety nepožadoval udělat test DNA rukavic, které nebyly jeho a nakonec ho usvědčily.2)"Proč k té vraždě vlastně došlo?" ( pan Sýkora si odseděl 15 let za vraždu, kterou nespáchal. Tak proč ho původní vrazi zavraždili?) :-) Skutečně tento jednoduchý seriál nemá smysl sledovat.. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně to baví, mně se to líbí. Na nic si to nehraje, nic to nepředstírá. Myšlenka sice trochu ujetá, že se někdo po 20 letech probudí z kómatu, nicméně naštěstí už tohle téma je víceméně opuštěno a seriál si žije svým vlastním životem. Herci jsou úžasní a řekl bych, že je to taky hodně baví, což je rozhodně na place vidět. Žádná zásahovka, žádné majáky, žádné šílené akční scény, které stejně neumíme. A při tom vtip a sarkase. Postavy jednají tak jak od nich člověk očekává a jsou to normální lidi. Ve většině případů to má i logiku a není to nějaký vyumělkovaný případ ala Agáta Christie, jejíž vymyšlené příběhy jsem nikdy neměl rád. Kdo od toho nic nečeká tak se myslím královsky baví. A to se u kriminálního seriálu povede málokdy.... Jen víc takových příběhů ! ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Už jsem se těšil, jak naplivu síru, bahno, magma a smegma na další trapný výplod středoevropských televizních kuchyní, ale po pilotním dílu jsem prudce přehodnotil své stanovisko. Matásek je drsoň jak z osmdesátkových kriminálek a Orozovič bezvadný upjatý debil. Prostě dvojka k pohledání. Humor není taková křeč, jak bývá v českých seriálech tradicí a s povděkem jsem postrádal i ochotnické herecké výkony. Drhnoucím elementem je scénář. Když odmyslím prostinkou zápletku, známou asi z milionu jiných kriminálek, tak i ta logika tu a tam kulhne. Jestliže je jasně řečeno, že seriál se odehrává v roce 2016 (viz narážka, že Číňani koupili Slávii) a Matásek byl 20 let v kómatu, je trochu podivné, že mu jako vyšetřovateli nic neříká pojem mobilní telefon (v roce 1996 už mobily v ČR běžely pátým rokem), stejně jako nekonformní přístup k vyšetřování, který je obšlehnutý spíš z amerických, než českých poměrů. I když úplně nelovískuju, rozhodně palečkuju, těším se na další díl a plácám dočasné a nekritické 4. Po 8. dílu...nadšení utlumeno. Ač se to stále dá sledovat bez újmy na zdraví, až zase takový odvaz se nekoná. Zůstaneme na průměru. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Za prvé musím pochválit Matáska který má rozhodně koule a charisma. Jeho policejní terapeutka Kolesárová je kočka jako hrom. Tipoval jsem že ji Matásek dostane v 5. díle, no o moc sem se nesekl. Nakonec ji ušetřil. Krimi příběhy jsou trošku laciné a jednoduché ale atmoška seriálu je víc než průměrná. Výborné jsou hudební kousky vložené do různých dílů. Čekal jsem hrůzu ale nakonec jsem mile překvapen :-))) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Scénář 4/10/// PLUS: hláškující David Matásek, námět, některé vtipné situace vyplývající z námětu, občas potěší hudba MÍNUS: detektivní případy jsou velice průměrné, potenciál, který sliboval námět nebyl úplně využit, rodinné vztahy sráží seriál do podprůměru a nudí./// Shrnutí: Mojí chybou je, že jsem očekával seriál Polda (z Marsu), až později jsem zjistil, že vyhlížím seriál Svět pod hlavou (2017). Díky očekávání mě z počátku seriál moc nezaujal. Bohužel mě moc nebavil ani po té, co už jsem věděl, co mám očekávat. Scénář, dialogy, řešení případů a rodinné vztahy to vše je průměrné. Jediné co pobaví je ta humornější stránka vyplývající z některých hlášek, situací a občas dialogů. Určitě se jedná v rámci primácké televizní produkce o kvalitnější seriálovou tvorbu, ale v rámci konkurence seriálové tvorby jiných televizních stanic, které přinášejí lepší seriály, tento spadá do průměru./// Celkem 51%/// ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Premiéru si nenechalo ujít 1,03 milionu diváků starších 15 let, což z něj činí nejsledovanější pořad v sobotním hlavním vysílacím čase. (rublik05)
  • V čase 52:26 je na autě vidět, že pod SPZ AKR 01-44 se ukrývá nová SPZ. (jiricek33)

Reklama

Reklama