Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Další film o Vincentovi, který je malíř (nedávno jsem viděl S láskou Vincent). Tento Vincent kromě toho, že je malíř je i rytíř. I když ortodoxnějším (nemyšleno pravoslavnějším) rytířem jeho otec Teodor. Dokážou se navzájem ponaučit. Jaromíra Hanzlíka jsem v roli černokněžníka nepoznal. Věkový rozdíl mezi princeznou a Vincentem nevěrohodný, přerostlý trpaslík pobavil. Jsem sice vůči českým pohádkám laskavým divákem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos se mi to zdálo obzvlášť bídné. Česká televize by se měla zamyslet, jestli by nebylo lepší místo několika nových spotřebních pohádek každý rok, které si každá domácnost k tomu stromku ze setrvačnosti pustí stejně jenom proto, že nic jiného nikde nedávají, natočit třeba jenom jednu pohádku ob rok, do které by se investovalo víc peněz i tvůrčích sil a dalo by se na ni koukat. Třeba i opakovaně. Když už se teda musí točit nové a na jiný typ vánočního filmu tu nikdo koule nemá. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLÁM Z TEBE NEJLEPŠÍHO RYTÍŘE VŠECH DOB!...“ /// Fotr rytíř a jeho syn vyrážej na výpravu - zachránit princeznu. Kluk je sečtělej, ale taťka z něj chce mít drsňáka, takže se zdá, že to bude prdel. Po cestě naberou dva srágoráče a zápletka je celkem jasná. To nevadí, ovšem co sere, je postupnej úbytek ftipu a přechod k jakýsi TV inscenaci. Tady asi pomůže snad jen sváteční atmosféra… (asi jak komu!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Celej život jsem si vystačil mácháním mečem. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo si dovolila ČT nasadit na Štědrý večer? Opravdu kvalitní ukázka toho, kam ve skutečnosti jdou naše peníze z poplatků. Za tohle si platíme? Co to má jako znamenat? Příběh měl dobrý potenciál a pár slušných nápadů se tu vyskytlo, ale tyto ingredience byly spláchnuty do záchodové mísy spolu s penězi. Herci špatní, dialogy špatné. Všechno se jenom odněkud někam vleklo. Vytratila se vřelá pohádkovost. Nemá náhodou pravý rytíř vykonávat hrdinské a ušlechtilé činy? Kde ty byly? Postava Lukáše Vaculíka stála za starou bačkoru a byla úplně mimo, i když se snažil něco hrát a svou postavu prodat. O rytíři Vincetovi a princezně ani nemluvím, to byla kapitola sama pro sebe. Jediný, kdo za něco stál, byl černokněžník. Musím smeknout před maskéry, ti odvedli skvělou práci, protože jsem ho poznala až na konci. Jaromír Hanzlík je k nepoznání a jako jedniný si svou postavu snad i užíval. Táňa Pauhofová jako královna vil působila jako z úplně jiného příběhu. Tohle byl divný slepenec čehosi. V České televizi by si konečně měli uvědomit, že tudy cesta opravdu nevede. To už tady umí točit pohádky jen Troška se Strachem a Svěrákovci? Bože, kam jsme to dopracovali. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Nebýt Lukáše Vaculíka, tak by to byla skutečná tragédie a celkem jasný - odpad. Celý film drží nad vodou právě on a navíc jako jediný se tam choval jako opravdový chlap s koulema, který má charakter a ctí rytířské hodnoty, jako jsou čest, hrdost či spravedlnost. Zbylá sestava poseroutků a vyčůránků je vážně tragická, tak jako celý zbytek filmu, kterému vévodí stupidní dialogy a naprosto nelogický scénář. Věčná škoda, dalo se z toho vytěžit mnohem víc... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Je to výsostně klukovská pohádka, tím pádem pro ženské publikum. Najdeme tam romanci, velké zlo i množství triků,“ říká režisér Martin Dolenský. (SONY_)
  • Hlavní zápletka, ve které se otec vrací z války a namísto syna bojovníka najde u matky syna, kterého zajímá umění knihy poezie, se nápadně podobá filmu Sestřička a princ ze snů (1996). (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno