Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Exner a půvabná studentka řeší záhadnou vraždu, která souvisí s cenným archeologickým nálezem... Detektivní romány Václava Erbena si rychle získaly širokou čtenářskou obec. Zásluhu na tom má i atraktivní a neobyčejně originální vyšetřovatel kapitán Exner. Ten je nejen bystrý detektiv, ale i člověk, který si s chutí užívá života plnými doušky. V Pokladu byzantského kupce svěřil postavu „velkého“ detektiva Jiřímu Valovi, režisér a spoluscenárista Ivo Novák. Na scénáři se také, kromě samotného autora předlohy, podílel i Zdeněk Podskalský. V napínavém příběhu o záhadné vraždě a nesnadné cestě ke znovuobjevení starobylého pokladu se setkáte také s Gabrielou Vránovou, Jiřím Sovákem, Lubomírem Lipským, Josefem Kemrem a řadou dalších populárních herců. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (135)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-BAVÍTE SE? -NO, DĚLÁME, CO MŮŽEM. Smrt talentovaného ševce, jiný film s kpt. Exnerem, byl dost ponurý, ale scénář k tomuto snímku, který srší vtipem (jedním ze scénáristů byl také Zdeněk Podskalský) nabízí velmi svěží zábavu. Navíc můžeme vidět mimo jiné Jiřího Sováka (od kterého pokaždé, když ho vidím, čekám, že řekne "Pic kozu do vazu!") ve velmi civilní roli, což je moc příjemné. 90%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nebýt hereckého ansámblu, který se tady sešel, neštěkl by dnes po Pokladu byzantského kupce nejspíš ani pes, nicméně právě díky všem zúčastněným se z nepříliš nápadité kriminálky stala příjemná podívaná odlehčená humorem a podpořená Liškovou tradičně senzační hudbou. Kromě Jiřího Sováka s vousy, opilého Lubomíra Lipského s oběma rukama v sádře a nezvykle praštěného Josefa Kemra je tu k vidění také vcelku bizarní mordparta - Jiří Vala, Jan Libíček, Václav Lohniský. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a vtipná detektivka z šedesátých let, ve které kapitán Exner pátrá s pomocí mladé dívky po ukradeném pokladu, který měl být zničen za druhé světové války a je zřejmé, že jej někdo spíše zcizil. Půvabné herecké výkony Valy a Vránové včetně všech dalších zúčastněných jsou zárukou kvality a dobré zábavy. Hudba: Zdeněk Liška ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poklad ... je hlúpučký film, ktorý sa tým nevymyká z celého diela Iva Nováka. V plejáde českých filmových detektívov je Jiří Vala niekde blízko dna. A Gabriela Vránová, to je úplná katastrofa. Stvárňovanou postavou i herecky. Keď sa pozriem, koľkí dali filmu všetkých päť hviezdičiek, uvedomujem si, koľko toho ešte nechápem. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Spíš humorný než napínavý detektivní příběh. Zvláště díky postavě kouzelné Gabriely Vránové, která kapitánovi Exnerovi (navzdory jeho výslovným instrukcím) "pomáhá" v řešení případu vraždy. A taky díky hlavnímu rozvernému hudebnímu motivu Zdenka Lišky, který se ale do detektivky moc nehodí. Když ale k filmu takto přistoupíte, tak vás čeká vcelku příjemná (a hlavně zábavná) podívaná. I když ta samotná detektivní linka mi místy připadala maličko nudná. A co dost nechápu je divně ustřihlej konec (příchod Sováka k Exnerovi s demižonem vína). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (19)

  • Exner (Jiří Vala) má v kanceláři rozhlasový přijímač Tesla 1009A „Barcarola“ z let 1961–1964 od výrobce Tesla Bratislava, n.p. Doma pak má rozhlasový přijímač Tesla 528A „Rondo II“, jenž se vyráběl v letech 1959/61 v Tesla Praha - Hloubětín, n.p. Jaroslava Holubová (Dana Reimová) má doma televizní přijímač Tesla Lotos 4211U-2, vyráběný v letech 1961–1964. Výrobcem je Tesla Pardubice n.p. Housková (Gabriela Vránová) má v bytě rozhlasový přijímač Tesla 525A „Kvarteto“ z let 1958–1959 od výrobce Tesla Bratislava, n.p. Houska (Josef Kemr) má v bytě rozhlasový přijímač Bezdra Special 47 z let 1946–1949 od firmy Výroba radiofonického zařízení Bezdra Praha. (sator)
  • Kapitán Exner (Jiří Vala) jezdí automobilem Bugatti Type 50. Tento vůz má osmiválcový, kompresorem Roots přeplňovaný motor o objemu 5 litrů a výkonu 167 kW. Rok výroby tohoto vozu je 1931. Karoserie byla vytvořena u firmy Sodomka. V současné době má RZ (SPZ) PZ-82-50. V.Č. podvozku je 50128. Vozů tohoto typu bylo vyrobeno 65 kusů. (PaulxH)
  • Při výpočtech shody otce a syna je použit sovětský počítač Ural 2, vyráběný od roku 1959. (tomas.sulc.7)

Reklama

Reklama