Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Dům hrůzy (více)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tobe Hooper sa vytasil s excelentným atmosférickým slasherom, aj napriek malému castu a nízkemu bodycountu. Stavil na napätie, geniálny makeup a masku monštra, na parádnu kameru, osvetlenie a napríklad aj na skvelé finále. Výborný je aj civilný, sympatický cast a zástup podivínov okolo kolotoča. Čerešničkou na torte je samozrejme tá nenapodobiteľná early 80s atmosféra. Absolútna klasika. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Vždy som miloval svet pútí a "carnivalov", to bizarné a surreálne panoptikum papierových ruží, obludárií s freakmi naloženými vo formaldehyde, cukrovej vaty, svalnatých obrov a liliputánov, fúzatých krásavíc, húsenicových dráh a jázd naprieč Staršidelným zámkom... Aj preto som sa v Hooperovom Funhouse cítil ako doma - a možno aj preto, že Tobe si pre tento film vybral jeden z vrcholov vlastnej sínusoidy. Keby herci neboli také polená, je to za štyri. A neodpustím si ešte jednu vetičku: hlavný "záporák" sa na začiatku producíruje v maske Frankensteina - a teraz sa podržte - keď ju dá dole, tak je to tisíckrát väčšia "zrůda". Už len za tento fórik by som Tobemu - mať možnosť sedieť s ním v jednej knajpe - objednal dvojitého panáka na moje futro. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Škoda že bola ta perfektná úvodná scéna s kozami a maskou podvod; škoda že boli podvod aj úvodné titulky plné odporných šaškov. Takto človeka navnadiť a pritom tam strčiť len dvoch záporákov a bodycount možno 4? Ku koncu sa to zas tým hooperovským krikom vyšvihne vyššie, tak aspoň tak. Za tri a pol. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hooperův zábavný slasher z cirkusového prostředí, navíc prošpikován spoustou odkazů na slavné horory. První půlka je víceméně seznamovací s hlavními postavami, ale jakmile se překulí do své druhé části, je už na co koukat. Třeba na kvalitní masky od mistra v oboru Ricka Bakera, jehož umění vynikne především při scéně odhalení zjevu šílence převlečeného za Frankensteinovo monstrum. Hlavní hrdinka je zase docela sympaťanda a vyniká mohutným ječákem. Vraždy nenabídnou žádné gore, spíše všechny proběhnou v klasickém slasherovém stylu (proto ani dobře nechápu umístění filmu do "videonasties"), ale jsou díky prostředí strašidelného domu alespoň zábavně podány. Snad jenom ty zvířecí zrůdy si Hooper mohl odpustit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento průměrný slasher mě trochu zklamal. Hooperovy filmy mám rád, ale tady to nemělo prvních čtyřicet pět minut šťávu, a to mě dost otrávilo. Potom se konečně podařilo filmařům navodit tu správnou mrazivou atmosféru, ale kvalitu dost srážela gumovost monstra a ne příliš přesvědčivé herecké výkony. Rozhodně nad tímto filmem nelámu hůl, protože jsem rád, že ho mám ve svojí sbírce. Největší doménou je hudební doprovod a přídavné zvuky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Ve Francii film vyšel pod názvem Massacres dans le train fantôme, což znamená Masakr na strašidelné dráze. (Chatterer)
  • Dean R. Koontz pod pseudonymem Owen West napsal novelu podle scénáře tohoto filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama