Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu jsem nedoufal v nějaký silnější zážitek, ale Tobe Hooper vcelku překvapil filmem, který na mě až nepěkně často působil jako spletenec mnoha dalších proslavenějších snímků. Možná je to jen mojí paranoiou, ale měl jsem pocit, že se dívám na střípky Vetřelce, Carpenterovi Věci, romerových zombíků a mnohých dalších. Přesto celek byl příjemným sci-fi béčkem s dobrým potenciálem a vtipným námětem propojení moderních efektů, vemírných tvorů a klasického upírského hororu. Lepšejší tři hvězdy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Posádka raketoplánu nájde v nehybnej mimozemskej lodi okrem vysušených obrovských netopierov aj tri sklenené rakvy v ktorých bez pohybu ležia bytosti s ľudskou telesnou stavbou. Ženu a dvoch mužov. Tri telá a netopieriu entitu premiestnia do raketoplánu, ktorý sa vydáva na cestu domov. Keďže z raketoplánu na orbite neprichádzajú žiadne odozvy je k nemu vyslaná druhá skupina a objavuje zhorené vnútro so spálenými neidentifikovateľnými mŕtvolami kozmonautov a tri nepoškodené telá, ktoré sa dostávajú na Zem ... Vďaka scenáru Dan O´Banona (Alien, Return of the Living Dead, Screamers) tu samozrejme nejde o nič menšie ako vyhladenie ľudskej civilizácie mimozemskou entitou ktorá z človeka vysáva životnú silu. Tobe Hooper v tom čase nebol žiadne béčko, jeho prvotina The Texas Chain Saw Massacre hovorí sama za seba a spoluprácu so Spielbergom na Poltergeist mal už tiež za sebou. V Lifeforce / Space Vampires tiež nehrajú žiadny známy herci no Mathilda May je jedna z najsexi upírok a jej výstup mi pripomenul predchodcu T-X. Užijeme si tu celkom solídne masky, vycucané obete sa po určitom čase preberajú k životu a žiadajú si okamžitý prídel životnej energie. Bohužiaľ film ani zďaleka nie je dokonalí. Je asi tak inteligentný ako je inteligentný Armageddon (samozrejme bez nejakých komediálnych vložiek) a nad priebehom vesmírnej misie možno krútiť hlavou no na druhej strane scenár si nerobil ťažkú hlavu z drobnosťami a sústreďuje sa na svižnejší priebeh, ktorý však brzdí stred filmu kde sledujeme vysokopostavených odborníkov ako riešia vzniknutú situáciu. No v tej dobe by som bol určite s týmto filme spokojný a Tobeho Hoopera by som zaradil medzi obľúbených režisérov. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Tobe Hooper sa podujal na to, že sfilmuje novelu "Space Vampires", ktorú napísal v roku 1976, uznávaný anglický spisovateľ Colin Henry Wilson. Podarilo sa mu to v roku 1985. Natočil výborný sci-fi horror - "Lifeforce". Film o mimozemských vysávačoch ľudskej energie, ktorí sú akýsi špecifický druh vesmírnych vampírov, dokáže diváka zaujať originálnym príbehom, znepokojivou atmosférou, kvalitnými hudobnými podkladmi a dobrými hereckými výkonmi. Ja som sa pri tomto titule rozhodne nenudil. Výborne namiešaný mix vampirizmu, zombie a sci-fi horroru. **** ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Našli jsme obyvatele té lodi. Vypadají jak netopýři........... Vím, je to starší snímek, ale moc nadšený jsem z něho nebil. Obsahově to má náboj, dobrou hudbu, ale některé dialogy jsou strašné. Jednoduché a někdy i zmatené. Strojové chování a žádné emoce. CITÁT - Jest-li spojení funguje, měli by nás slyšet..............50% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina, upíři, výměna těl, pochybní vědci, telepati, zombíci, kteří jsou jednou vysušení a podruhé takové ty běžné typy. Jako by se autoři nemohli rozhodnout, a tak dali do filmu všechno, co se horrorový žánr nabízí. Ale je tu asi nejkrásnější vetřelec, co se kdy objevil ve filmu, takže za 3. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • V rozhovoroch s Billom Malinom, ktorý hral jedného z mužských upírov, film počas výroby prekročil plán. Z tohto dôvodu neboli niektoré dôležité scény nikdy natočené a film bol naraz ukončený, pretože štúdiu jednoducho došli peniaze. (Dajman)
  • Britskí vojaci sú vyzbrojení útočnými puškami Steyr AUG, tieto zbrane však nikdy Britská armáda nepoužívala. (Dajman)
  • Napriek rovnakému názvu film nemá žiadnu spojitosť s arkádovou hrou od Konami „Life Force“ ani s jej ďalším konzolovým náprotivkom vydaným pre Nintendo Entertainment System. (Dajman)

Reklama

Reklama