Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý horror z 90. let. Má výbornou atmosféru se skvěle zpracovaným prostředím, "mangler" a záběry na něj jsou opravdu úchvatné, kamera celkově je špičková, Englund odvádí docela dobrý herecký výkon, o to horší pak další hlavní postavy. Filmy nabízí neotřelý příběh a zajímavé goreefekty, které na dobu vzniku docela překvapí a pobaví. Chvílemi to přišlo ale roztahané a zbytečně dlouhá stopáž. Jako klukovi se mi to na VHS velmi líbilo, teď po letech to byla také v pohodě horrorová oddychovka ... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání filmu The Funhouse Massacre jsem si vzpomněl, že mám rest v podobě filmu s Robertem Englundem, kterej jsem strašně dlouho odkládal. Věděl jsem totiž, že nejlepší kousky Tobe Hoopera mám nejspíš za sebou. Navíc mě tenhle příběh popravdě ani moc nelákal. Nadruhou stranu jsem si  podle zdejšího hodnocení říkal, že to asi nebude zase tak špatný a že půjde o poctivěj průměr. Tak jsem tomu dal šanci. Kdybych nevěděl kdo je režisérem tohohle filmu a po dokoukání by mi někdo řekl, že je to Tobe Hooper, nevěřil bych. Tahle story o posedlým mandlu mě fakt nebavila. Stěží 2 slabý hvězdy. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Je to niekde medzi vážnou, až gotickou atmosférou a na druhej strane totálnou anarchiou. Nervný policajt, fungujúci na práškoch, naozaj slizký Englund a jeho manické, energické herectvo a občas perfektné praktické gore efekty. Tie praveké počítačové na konci, to už je iná kapitola, ale je to takým nostalgickým spôsobom milo naivné a našťastie toho nie je veľa. Kingova poviedka je pekne rozvinutá, záver ma vcelku prekvapil. Hooper režíruje s chuťou a energiou. Nielen nostalgická VHS spomienka ale stále dobrý 90s kulťáčik. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Děs v prádelně je relativně slušný horor nebýt samotného závěru, který celou hororovou atmosféru neskutečně degraduje. Valnou většinu filmu pokrývá jemně mrazivá atmosféra a divák je zvědav víc a víc, jak toto celé dopadne. Závěr ale tuhle zvědavost zkropí jako studená sprcha. Jediné, co ve filmu nemá chybu, je Robert Englund ztvárňující fanatického staříka. Kvádro, černé rukavice, ten jeho chlípnej hlas a pohlazení ženských, které brzo čeká pomalá a bolestná smrt. Noblesně :) ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že Stephen King by ukryl děsivé zlo i do obyčejného kroužku na klíče. Ale ztvárnění jeho ďáblem posedlého mandlu mi přišlo víc jako pohádka. Ostatní filmy by se tak nějak daly chápat, že by se skutečně mohly stát. To ovšem neznamená, že se mi to nelíbilo. Naopak. A na Roberta Englunda se člověk vyloženě těší. Doporučuju vidět s dabingem, protože Jan Přeučil mu dodává na děsivosti a slizkosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V pozadí jedné z počátečních scén je vidět brána, na které je napsáno „práce vás osvobodí“, stejně jako brána do koncentračního tábora v Osvětimi. (Lajty)
  • Většinu filmu režíroval Tobe Hooper, v závěru však projekt opustil a jeho práci dokonči Anant Singh. (facojurka)
  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)

Reklama

Reklama