Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

Slasher 

všechny recenze uživatele

S úplným zděšením jsem zjistil, že jsem dosud neviděl dvojku trojku a jelikož se za měsíc chystám na Texas, kdy jindy to dohnat než teď hned... TCM2 má jednoznačně smůlu, jak kultovně dobrý špinavý psycho je jeho předchůdce. A přišlo mi to samozřejmě jako totál p*čovina, ale taky skvělá buranská komedie a sranda od začátku do konce, taková groteskní 80's modifikace originálu s prvky TWO THOUSAND MANIACS a třeba TOBACCO ROAD. Slušně podhodnocený. Líbila se mi skvěle přehraná trojice záporáků (hahah ten Moseley!) potažmo děda, Dennis f*cking Hopper i ta výtečná lokace jak z pouťovýho hororu - lidská jatka v kombinaci s kýčovitou battle land atrakcí. Takže kdokoli do toho půjdete, zkuste se odvázat, odprostit a naladit na parádní halloweenskou párty ujetost. Vzít tohle jakkoli vážně se těžce nevyplatí. Jinak, ten vliv na Zombieho HOUSE OF 1000 CORPSES je přímo m-e-g-a. "Lick my plate you dumb dick!" ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Štafetu od prvního dílu převzalo volné pokračování, které veškerou svou sílu vyčerpalo v první čtvrtině kolečka... A pak se nechalo jenom předbíhat. Mé poměrně pozitivní hodnocení je pravděpodobně zmanipulované vážně úžasným začátkem, jelikož i Leatherface zde stojí za hovno a místo něj nastupuje Chop-Top, který hravě svého bratříčka zastínil. Zbytek filmu je potom směs jekotu, křiku a řevu. Zklamání? Obrovské ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Keby som sa na to aj pozeral ako na nejakú paródiu, je to príliš nudné, aby som sa priklonil k dvom hviezdam. Tých pár fórikov a jedna dobrá ľakačka je však príliš v úzadí na úkor trápneho behania, vrieskania, kecania a žiadneho zabíjania. Ešte aj Zombieho vykrádačka tejto "klasiky" DOM 1000 MŔTVOL bola o trochu lepšia. A nie je tu ani jeden záber na vypleštené očné buľvy... ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Inspirace pro Zombieho ano včetně bláznivého Moseleyho, který zde připomíná Pennywise z IT. Slátanina, která se postupem děje paradoxně zlepšuje a podzemní tunel hrůzy připomíná levné strašidelné domy z dětských lunaparků. Přítomnost Hoppera s pilami namísto koltů nechápu. Zajímavý komentář JFL a Slasher - za mě je však zdejší hodnocení pod 50 % zasloužené. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Texaský masakr motorovou pilou a černá komedie? Prosím, dobrou chuť! Po dusivé jedničce nám Hooper ukazuje, že i z rozřezané hlavy může stříkat funny blood a že i retardovaní psychopati se můžou zamilovat. Odlehčená rovina pak dává plně vyznít vážně míněným scénám. Tou nej je jistě ta, kdy se jedna z obětí probudí z bezvědomí a uvědomí si, že její nejlepší přítelkyně má na obličeji její tvář. Rozhodně zde ale nehledejte intenzivní pojetí prvního dílu. Jen se pohodlně usaďte v křesle a příjemně se bavte. Šerif Hopper se jistě postará o své... Teď už záleží jen na vás, jak se rozmyslíte. Sex or the chainsaw? But the saw is family... ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je použitá narážka na film Rambo III (1988), ktorý vznikol o dva roky neskôr. (Paldiny)
  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)

Reklama

Reklama