Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

klerik 

všechny recenze uživatele

Keby som sa na to aj pozeral ako na nejakú paródiu, je to príliš nudné, aby som sa priklonil k dvom hviezdam. Tých pár fórikov a jedna dobrá ľakačka je však príliš v úzadí na úkor trápneho behania, vrieskania, kecania a žiadneho zabíjania. Ešte aj Zombieho vykrádačka tejto "klasiky" DOM 1000 MŔTVOL bola o trochu lepšia. A nie je tu ani jeden záber na vypleštené očné buľvy... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Během těch třinácti let mezi prvním a druhým dílem musel Tobe Hooper podstoupit lobotomii, jinak si to vysvětlit nedokážu. Vše, co z jedničky dělalo vynikající a silný zážitek, je u druhého dílu nahrazeno vydatnou porcí stupidity a trapnosti. Pár černohumorných hlášek bylo vtipných, dvě tři scény měly určitou atmosféru, ale to je jinak všechno. Uncut version je navíc ještě pekelně dlouhá. A ani ten Dennis Hopper nebyl žádná sláva. Chápal bych, kdyby tento film natočil někdo cizí, kdo se chce přiživit na úspěchu jedničky, ale jak tohle mohl vytvořit sám Hooper, to vážně nepobírám... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Tobe Hooper bol pre mňa vždy tvrdý oriešok, nevyspitateľný horrorový filmár. Dokázal natočiť takmer až kultové diela ("Texaský masaker motorovou pilou", "Poltergeist"), viac menej priemerné snímky ("Prekliatie Salemu", "Sila života"), občas však skĺzol aj do nevýrazného podpriemeru ("Panoptikum", "Des v práčovni", "Márnica") a niekedy sa doslova utopil v odpadových vodách ("Nočné hrôzy", "Krokodýl"). Kam teda mám zaradiť snímok "Texaský masaker motorovou pilou 2", ktorý zrežíroval v roku 1986? Oproti legendárnemu pôvodnému snímku je to posunuté do absurdnej roviny zvráteného čierneho humoru, ale práve to mu dodáva punc trojhviezdičkovej originality. *** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až teda na zaslouženě odříznutou hlavu jednoho namachrovanýho frajírka, se to rozjíždí poměrně pozvolna. Ve srovnání s jedničkou film samozřejmě neobstojí, chybí tu taková ta stísňující atmosféra, kterou se tu Hooper sice snaží vybudovat, ale prostě se mu to nedaří. Film většinou působí více či méně sebeparodicky - Denis Hopper ověšenej motorovkama a vypouštějící stupidní hlášky je fakt směšnej a vůbec asi nejhorší část filmů (vyjma teda souboje na motorové pily), zamilovanej Leaetherface (i když lehce erotická scéna s motorovou pilou stála za to), hláškující kanibalský kuchař s rozřezanou prdelí. Ale i přesto se najdou i "silné scény" - stahování z kůže, opět 134-letý děda v akci...... První půlka filmu docela slabá, druhá půlka starej dobrej masakrovskej nářez (i když teď pojatej odlišně než v jedničce, není to takovej nápor na nervy). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zamilovanej Leatherface ("Bubbo got a girlfriend, Bubbo got a girlfriend."), skvěle máklej Moseley, hláškující Siedow ("No aspoň vyřešil můj problém s hemeroidy.") a krutě drsnej Dennis Hopper se třema motorovkama (dvě za opaskem, jednu v hnátě)- kdo tenhle Texaskej masakr neviděl, tak ten asi neuvěří. Mě však tento filmovej trash sedl jak Bubbovi kožená maska na ksicht. Zapomeňte na syrovou atmosféru předchozího dílu, zapomeňte i na strach, oboje tu totiž nahradila šílená diskotéková jízda a tuny kostí, vnitřností a litry krve- Přehnané? Ano. Trapné? Možná. Zábavné? Rozhodně! A Leatherfacův taneček před řezaní pilou by se měl zanést do zlatého fondu americké kinematografie :D ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)

Reklama

Reklama