Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

angel74 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie ani herecké výkony za moc nestojí, ale díky celkem ucházející hudbě, záběrům na pěknou krajinu Těšínského Slezska a obstojně hrajícímu Patriku Děrgelovi se to ještě dá jakžtakž přežít. Akorát mě teda Patrik zklamal, že nezpíval sám. Zcela určitě by to zvládnul, i když možná ne tak dobře jako Peter Cmorik. (40%) ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, přiznávám se. Mám úchylku na blbé české product-placement filmy. Pokud se chcete podívat, jak je to špatný, tak vás to nezklame. Nejlepší byla paradoxně ta mladá kapela, která měla i celkem slušné písničky (ale soundtrack si shánět nebudu). Film nějakou dobu i dodržuje šablony, které si nastavil. Chvíli to vypadá, že by to mohlo fungovat jako obyčejná šablonovitá romantická komedie. Mladík vs. starý rocker, princezna vs. rockerka. Jen občas to scenáristovi ujede. Proč se hlavní princeznička, která si potrpí na dokonalý vzhled, koupe nahá v řece? To má přece dělat ta drsná rockerka. A proč je ta první sexuální scéna trapná jako ty z Rafťáků? Ahoj, vidím tě nahou, pojďme si za...ehm. Product placement tak trapný, až pobaví. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Muzzikanti nejsou klasický Film, proto je také hodnocení Filmu tak nízké. Ani se moc ostatním hodnotitelům nedivím, ale ty odpady jsou zbytečné. Ovšem muzikant to vidí jinak. Nejde o žádný zázrak, ale dá se u toho v pohodě relaxovat. Předložené praktiky okolo hudební branže nebyly ani ohromující, ani nějak poučné, nebo dokonce pravdivě mapující nějakou éru. Prostě jednoduché leporelo okolo pop-beatové skupiny, která konečně dostala „šanci“ vylézt z garáže na pódium. Ano – jako laciný mišmaš krásné přírody, nevalných hovorů, trochu pití, trochu sexu, hudební mix od folklóru po bigbít – od průjmových „umělců“ po Nohavicu nebo Dogu. Že je to tak akorát jít hned „na velkou“? To tam bylo taky, i s mobilem v té díře. Olsaňska tady působí daleko příjemněji, než jako předcházející role Hepnarky. Takže to nebylo ani jako když jsem se díval na film, ale spíš jsem sledoval „něco pro náladu“. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

No, najednou se mi to nepodařilo dokoukat, ale hecnul jsem se a na třikrát až do konce. Nenavazujici scény, nelogicnosti.... hold dát dohromady fungující film není jednoduché a Muzzikanti jsou toho důkazem. Jeden hvězda za jednu moc pěknou písničku, kterou si pustím vždy s potěšením (což není úplně k zahození) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Směsice různých hudebních stylů v popředí s Pavlem Křížem jako fiktivní exčlen kapely Doga s jménem reálného frontmana. Co tím Šiška sledoval je otázka, také se zde objeví on sám a ještě Libor Pyško, který také hraje v kapele Legendy se vrací. Reálný Izzi se tu mihne a zpívá, stejně jako řada dalších hudebníků - Jaromír Nohavica, Rock & Roll Band Marcela Woodmana, Duo Jamaha. Příběh je nedotažené hlavně v pozici hlavní postavy a kromě mišmaše hudebního je tu mišmaš i mezinárodní, ale to negativně nehodnotím. Trochu pobaví přenesení rockového klubu z Ostravy (kde je i konečná tramvaje) do malebných Beskyd, ale může být :-). Jinak oslava života hudebníků ve stylu sex, alkohol (místo drog) a rock 'n' roll. Jestli to tak opravdu je i v současnosti netuším. ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný scenár bol poskytnutý študentom FMK, UCM v Trnave, na analýzu v rámci hodín réžie. Prednášal ho sám režisér snímku Dušan Rapoš. (DobraVila)
  • Roman Izzi Iziáš, který nazpíval postavu Izziho (Pavel Kříž) si ve filmu také zahrál, a to postavu hard rockového kytaristy. Ve skutečném životě je to zakladatel, zpěvák a nepřehlédnutelný frontman hardrockové kapely Doga. (J.Cobra)

Reklama

Reklama