Reklama

Reklama

Králíček Petr

  • USA Peter Rabbit (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (206)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Králíček Petr měl trailery, které moc do kina nelákaly, ale mě se celkem líbily a filmu jsem věřil. A když, se objevily velmi pozitivní ohlasy, tak nebylo o čem, a chtěl jsem to vidět v kině. A s klidným srdcem mohu přiznat, že jsem z kina odcházel dost spokojený. Králíček Petr je taková drzá pohádka pro děti, kterou si mnohem více užijí dospělí, kteří mají stále v živé paměti kreslené pohádky Looney Tunes a nebo komedii Sám doma. Režisér Will Gluck pojal film mnohem odvážněji a hravěji, než se z trailerů mohlo zdát, a tohle jsem opravdu nečekal. Gluck je hodně cynický, nemá zábrany v černém humoru, a spoustu scén tlačí až do absurdit. Ale ono to funguje, jelikož to má Gluck pevně v rukou, a moc dobře víc, co chce vyprávět. Ví, kde přidat a kde zas ubrat. Velkou oporu má v parádně obsazených hercích, kteří si své postavy naprosto užívají. Domhnall Gleeson skvělé přehrává a jeho boj se zvířaty je vtipný a opakovaný humor zde funguje, a milostné sbližování v jeho podání je zajímavé a zábavné. Rose Byrne je opět okouzlující, a krásně prodává svou postavu, radost a lásku. Film má velmi pěkné triky, díky kterým jsem si užil spoustu scén(loupež jídla, boj o dům, montáž cestování, souboj). Králíček Petr je velmi příjemná oddychovka, která mě dost sedla a těším se až jí někdy zas uvidím znovu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoslnivé králičí srandičky. Dospělí je povinně zvládnou, caparti kolem pěti let budou nadšeni. Králičků a jiných zvířátek je pěkná porce, není moc scén, v nichž by nějaké to (CGI) mluvící zvířátko nebylo k vidění. Jen ta animace není úplně vrcholná, její kvalita je proměnlivá a kolísavá, občas to vypadá až druhořadě. Z animace jsem nešel do kolen. Je ale fajn, že se tvůrci zřekli kombinace živých zvířat s animovanými, čehož už jsem v minulosti u podobných druhů filmů byl svědkem. Úplně nejhorší je děj. Zápletka v podstatě nijaká nosná. Starý McGregor (Sam Neill) nenávidí králíky, co mu ustavičně chodí plenit jeho úrodu zeleniny. Starého zahrádkáře McGregora skolí infarkt při jedné potyčce s ušáky, které vede králičí provokatér Petr, jeho místo na anglickém venkově zaujme frustrovaný synovec a dědic v jedné osobě, který zrovna také není fanda do chlupáčů. A to je celé. Kladné řady hájí spolehlivá Rose Byrne, která na čeládku ušáků nedá dopustit. Domhnall Gleeson je ideální volba, chcete-li mít ve filmu blba, který králičí války nezvládá, neustále je potlučený a zničený, tak jeho obsazením nic nezkazíte. Film je na střety králíci vs.on bohatý a tím tak zakrývá, že se scénář nijak s nápaditostí nepřekonával. A navíc prostředí anglického venkova neshledávám dostatečně atraktivním. Will Gluck film podobného ražení ve své filmografii doposud nemá. Pral se s touhle novou výzvou statečně. A příznivci sličné Margot Robbie se budou muset tentokrát obejít bez jejích tělesných předností, neb je vypravěčkou příběhu a také propůjčila jen svůj hlas jedné ze zaječic. Máte-li menší drobotinu, jděte do toho, jinak můžete vynechat. 5/10 ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno přinášely pohádky dětem nějaké to ponaučení, dnes je to spíše již jen hloupá zábava. Králíček Petr je v podstatě takovou kombinací Paddingtona a Honu na myš, kdy se roztomilá a oblečená zvířátka snaží obsadit farmu, přičemž se to majiteli samozřejmě nelíbí. Ono se prostě nedalo nefandit ulítlému Gleesonovi, který chtěl pouze šanci na lepší život, ale králíci mu v tom pořád bránili. K zasmání tu byla možná scéna s květináči, jinak byl celý film spíše jenom stupidní montáží souboje mezi člověkem a zvířenou. Hudba k filmu navíc vůbec neseděla, myšleny jsou teď licencované písničky. Děti se u snímku budou rozhodně bavit, já s rodinou se naopak chvílemi popadal za hlavu, jak je ten film strašně hloupý. 60% PS: Na škůdce jedině s dynamitem. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas Hostivař - Jeden z nejlepších animáčů, jaký jsem za poslední roky viděl. Krásně a naprosto věrohodně udělaná animace, hodně povedených vtípků a fórů a celých 90 minut je velmi slušná jízda, která ani na moment nenudí. A co je hlavní - na své si přijdou jak děti, tak i rodiče, takže zcela ideální rodinný film. Synek v kině vybuchoval smíchy :) 80% (with J+A) // (1.2.2019) HBO2 HD - Parádní animáč - za tím si stojím i po druhé projekci. Perfektní animace a skvělý humor po celých 90 minut. 80% (with J+A) ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

I keď to bude zjavne nepodporovaný názor, tento druh šikany od zvierat je mi odporný. Celé je to položené na podstate, že aj divoká zver musí niekde papať, čo je jasné. Ale keď vám raz kuna zožerie všetky sliepky, čo doma chováte na vajíčka, nepôjdete ju pohladiť, pozdraviť a učiniť šťastnejšou. Jednoduchá myšlienka. Je to rovnaký princíp ako Oggy a šváby, ktoré som v detstve milovala. Čím som staršia, tým viac ma dokáže vyprovokovať obyčajných 5 minút. Vlastne za mňa jediná dobrá scéna bola tá, kde mali hlavnú rolu výbušniny, a ja som tajne dúfala, že aspoň jeden z tých malých, chlpatých panghartov skape. Ale predsa, je to pre deti. Film by mi bol ale odporný aj keby to nebolo človek verzus zviera, ale napríklad človek verzus človek. Pochvalu dávam jedine za rodinu McGregorových, aj keď mi ich bolo úprimne skôr ľúto. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Žabák chytající ryby se už dříve objevil ve filmu Píseň jihu (1946). (HTB)

Reklama

Reklama