Reklama

Reklama

Wakefield

  • USA Wakefield (více)
Trailer 1

Jak by vypadal váš život bez vás? Howard Wakefield (Bryan Cranston) je na první pohled ztělesněním úspěchu. Má milující ženu (Jennifer Garnerová) a dvě dcery, prestižní práci právníka z Manhattanu a pohodlný dům na předměstí. Přesto se ale uvnitř dusí. Jednoho dne se v něm něco zlomí a Howard se ukryje v podkroví své garáže. Jeho rodina pátrá po tom, co se s ním stalo, a on je pozoruje z protějšího okna – špehuje svůj vlastní život jako někdo cizí. Když se jeho dobrovolná izolace protáhne déle, než plánoval, Howard začne přemítat o tom, zda je vůbec ještě možné vrátit se a žít stejně jako dřív? Snímek Wakefield, v němž podává dechberoucí, temně komediální výkon Bryan Cranston (Breaking Bad), nabízí provokativní pohled na to, co znamená náhle se vším seknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj vás by zaujímalo, ako by sa správali vaši blízki, keby jedného dňa zmiznete bez jedinej stopy? Skvelý námet aj s pôsobivou zápletkou. Do cca polovice som bol skutočne nadšený, ale potom to akosi celé upadlo do Howardových úzkostných vnútorných monológov a predstáv o tom čo sa všetko deje a nedeje. Prvé dni, možno 1-2 týždne, bolo určite zaujímavé sledovať vývoj ohľadom správania rodiny zmiznutého manžela / otca. Len potom to stratilo tú prvotnú atmosféru a išlo to skôr kdesi do témy tuláctva a psychického úpadku (samozrejme, pod ťarchou vzniknutej situácie). Sám som bol zvedavý kam až to celé Howard nechá zájsť, no celkovo mi už tá druhá polovica filmu prišla dosť dejovo rozpačitá. Myslím, že by sa s takýmto námetom dalo pohrať aj lepšie. Objektívne by som dal 3*, ale za ten zaujímavý námet dávam hviezdičku navyše. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej nápad na minimalistický drama o pár hercích, který ale v podstatě táhne jen B. Canston sám, jak rozmýšlí nad smyslem života a jeho vztahem se ženou a rodinou. Svý problémy vyřeší tak, že od nich v podstatě uteče, a nejdřív si to škodolibě užívá, doslova má radost z toho, jak potrestal svoji ženu. Jenže jak to celý pozoruje, začíná se sám rozkládat, až se dostane na úplný dno (dá se říct, že ve výsledku poníží sám sebe) a zjistí, že ta chyba byla vlastně někde jinde. Rozhodně to aspiruje na čtyři hvězdy, ale já je nedám podobně jako další místní hodnotící, protože ten otevřenej závěr je spíš na škodu, než k užitku. Katarze sice proběhla, ale bez vyústění a řešení... ()

Reklama

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Má dobrú prácu, peniaze, veľký domu, ženu a dve deti. Jedného dňa počas návratu z práce domov mu prepne, nevráti sa a zostane žiť niekoľko mesiacov na pôjde garážového domčeku sledujúc ako sa ľudia jemu blízky vyrovnávajú s jeho zmiznutím. Poháňaný sebectvom si začína uvedomovať aké to je nežiť konzumným životom. Vráti sa vôbec niekedy k svojej rodine? Ak áno, ako ho príjmu? ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spoiler! „Wakefield“ je akousi krutou hrou manžela, ktorý budí pocit, že je nezvestný (a tak aj žije) a popritom z blízka (z domu oproti) sleduje svoju manželku, ako sa s tým vysporiada. Z hereckej stránky trošku prekvapí väčšia obetavosť B. Cranstona. J. Garner len asistuje. Občas zaujímavé (a celkom pravdivé) filozofické myšlienky, avšak nie viac. Ten jednoduchý záver so slovom „Som doma!“ je z mnohých smeroch spíš výsmechom voči „určitej skupine“ divákov. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

What the f...??? Bryan Cranston vyleze na půdu, aby šmíroval svoji rodinu, rozmlouval s postiženýma dětma a ve volných chvílích zápasil s dalšími (skutečnými) bezdomovci a Rusy o časáky z popelnic. To vše, aby po roce z půdy zase sešel a...what the f...? K dovršení (filmové) tragedie chybí snad jen úvodní "inspired by true ivents.." Být to zajímavěji natočené, méně divadelní, kratší a...spousta dalších věcí...ale takhle fakt NE. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii a trvalo iba 20 dní. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama