Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V budoucnosti korporace bojují s nezávislými státy o poslední zásoby energetických zdrojů. Mladý inženýr jménem Renton (Robbie Amell) a jeho přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) se snaží zachránit experimentální technologii pro výrobu energie, která může ukončit všechny války. Shodou okolností tato technologie vytváří smyčku času, kvůli které stále prožívají útok na jejich dům. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (78)

malylada 

všechny recenze uživatele

Problém filmů s časovou smyčkou je, že už nejsou vzácnosti a přetrhl se s nimi pytel. Opět dostáváme stejný guláš, několika násobné opakování scén a možných kombinací. Je pravda, že se jedná o komorní sci-fi a pořádně se nedovíme okolnosti apokalypsy, budoucnosti. V některých momentech jsem měl problém si spojit vše dohromady, aby mi vše dávalo smysl a nejsem si jistý, zda to mělo úplně logiku. Závěr umí přitvrdit a když to tak vezmu, tvůrci asi vytěžili maximum co šlo. Hudba je perfektní a některé akční scény jsou celkem brutální. Ale říkám si, proč bych si ten film měl pustit po druhé.....5/10 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Extrémne low budget. Väčšina prekvapení nie je veľmi prekvapivých a inžinier nie je veľmi chytrý, keď mu dochádzajú až po divákovi. Najväčši problém som ale mala so samotným dejom, zabíjajú sa všetci síce v rôznom poradí, ale zato nenápadito a tak nejak nezáživne, takže je mi to všetko tak nejak jedno. Ak chcete akčňák na podobné téma, rozhodne odporúčam radšej Boss Level (2020). ()

Reklama

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy bych ARQu nastřílel plnou palbu čistě na základě námětu. Od té doby se ze mě ovšem stal sofistikovaný intelechtuál, jehož preference dnes leží zcela jinde. Přesto, ačkoliv jsem se jal hanit film za neobjevnou zápletku, lacinou výpravu a další neduhy vlastní malým nezávislárnám, nemůžu zcela popřít svou diváckou podstatu a skrytě nefandit malým nezávislárnám, v nichž si musí tvůrci vystačit s vlastní kreativitou a silami. Když pak vznikne malá nezávislárna, ve které dokáže rozvíjet omšelý koncept novými směry, několika dialogy a jedním epickým záběrem vybudovat funčkní mytologii, a využít skromné produkční podmínky ve svůj prospěch a vytvořit s jejich pomocí byť jen malinko nehtohryznou atmosféru, přes všechny své divácké zkušenosti (pochopitelně dnes už věnuji čas jen Von Trierovi a zevrubné analýze kmotrovské trilogie) nemůžu danému tvůrci nezatleskat a nepopřát mu hodně štěstí v dalším počínání. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nová Netflixovka sa celkom u mňa schopne uchytila. "ARQ" nemá super originálny námet a už sme to niekoľkokrát videli (napríklad nedávno sme tu mali film Edge Of Tomorrow), no ak dokáže priniesť niečo nové, stále to môže fungovať. A tento film to plne využíva. Musím povedať, že po filme o cestovaní v čase, kde sa nemôže zmeniť absolútne nič, lebo je to tak proste dané (Paradox) musím priznať, že jednotlivé časové úseky a fakt, že sa dozvedáme viac informácií je veľmi dobre spracovaný. Rachel Taylor je podľa mňa veľmi dobrá a je super, že opäť spolupracuje s Netflixom. Ako ľahké, dobre stráviteľné sci-fi tento film funguje. Efekty sú celkom schopné, herci sú dobrí, nápad je tiež fajn, možno by som trošku viac chcel využitia niektorých postáv, ktoré sú posunuté trošku bokom pre to, aby sme sa sústredili najmä na hrdinov a zloduchov. Nemyslím, že nemajú žiadny priestor, ale mohli ho dostať trošku viac. Celkovo si ale myslím, že film funguje, nie je nudný, má dostatok dobrých momentov na to, aby som ho dokázal odporúčiť. Ak máte teda z obsahu pocit, že by to mohlo byť niečo pre vás, čeknite si to. Myslím, že dostane to, čo chcete. Hodnotenie: B ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Mladý inženýr Renton (Robbie Amell) se probouzí vedle své bývalé přítelkyně Hannah (Rachael Taylor) a najednou do ložnice vstupují tři muži v maskách, kteří ho táhnou pryč. Podaří se mu vysmeknout, ale jeden z útočníků ho při honičce srazí ze schodů a po nárazu hlavou do stěny procitne ve stejný čas jako poprvé. Renton pracuje na zařízení ARQ, které by mělo produkovat neomezenou energii, ale vytvořila se také časová smyčka... Film vystačí opravdu s málem, protože se odehrává v jednom domě, kde se zdržuje šest osob. Příběh ve smyčkách se daří bez zbytečného opakování posouvat dopředu a v závěru dojde k nečekanému odhalení. HODNOCENÍ 70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Torontu, přibližně 19 dní. (Martrix)

Reklama

Reklama